Lakovi za nokte – koji su najbolji lakovi za nokte

Lakovi za nokte bitni su za svaku ženu. Pročitajte naše savete za izbor laka, negu i lakiranje noktiju.

Lepi i negovani nokti su jako bitna stavka besprekornog izgleda svake žene koja drži do svog izgleda.

Poznato je da lakovi za nokte dodatno naglašavaju lepotu ruku i noktiju, ali je jako bitno dobro izabrati odgovarajući lak kako bi utisak bio zadovoljavajući.

Ali, pre nanošenja laka, nokte fino dovedite u red jer je osnovna pretpostavka lepih ženskih ruku  – negovani I uredni nokti. Kozmetika za negu noktiju je širokog spektra, ima raznih preparata koje možete kupiti ili se možete prepustiti čarima salona za manikir.

Nokte ne morate negovati uvek u salonu, to možete I sami.

Odaberite lak koji odgovara tonu vaše kože, garderobi, prilici… Za dnevne prilike koristite prirodne, nežne nijanse poput ružičaste ili boje mesa. Jarke I tamnije boje lakova birajte za svečanije prilike, ali znajte da ove boje vizuelno skraćuju nokte.

lakovi za nokte1

Isto tako, ako imate tamniji lak na noktima, svako manje oštećenje će biti vrlo vidljivo. Koji su najbolji lakovi za nokte za vas, lako ćete otkriti ako boju laka uskladite sa prilikom, ako birate one kvalitetnije, na bazi vode, ili ako ste u stalnoj žurbi – one brzosušeće.

Lakovi koji dugo traju

Trajni lak za nokte zgodan je izbor ako nemate dovoljno vremena da lakiranju posvećujete pažnju svakodnevno.

Na primer, metalik boje lakova i oni sa šljokicama i sitnim zrncima poput glitera ili sedefa, duže traju.

Lakovi koji menjaju boju

Na tržištu su se pojavili lakovi za nokte koji menjaju boju. U pitanju je brend  “In The Mood”.

Kada nanesete ovaj lak, posmatrajte tokom dana kako će menjati boju u skladu s vašim raspoloženjem, temperaturom, vrelinom kafe koju držite ili hladnoćom čaše limunade koju držite u rukama.

Ova kolekcija nudi boje koje su ove sezone aktuelne.

lakovi za nokte2

Lakovi koji svetle u mraku

Reč je o prozirnim lakovima koji se mažu preko laka koji već imate na noktima. Ovi lakovi blješte u mraku neonskim sjajem. Idealni su za žurke i diskoteke. Možete ovim prozirnim lakom iscrtati I neke motive, ako ste malo spretniji i utisak će biti zaista nesvakidašnji i svi će primetiti vaš neobičan manikir.

Lakovi na bazi vode

Water-based lakovi za nokte imaju za bazu vodu umesto nafte ili nekog drugog hemijskog rastvora.

Lakovi na bazi vode ne sadrže I neke toksične boje koje mogu biti štetne. Mogu se naći u specijalizovanim prodavnicama ili poručiti na internetu.

Ovo su lakovi koji nisu štetni, naročito ako lakirate nokte u trudnoći. 

Posavetujte se sa lekarom ako ste trudni da li treba koristiti lakove za nokte, mada većina lekara smatra da nema većih prepreka da I u trudnoći vaši nokti mogu da se lakiraju.

Lakovi koji se brzo suše

Postoje posebne linije lakova za nokte na tržištu koji se brzo suše. Ali I sami možete da pribegnete nekim trikovima kako biste brže osušili I običan lak.

Da lak ne biste morali da stavljate 3 sata pre izlaska iz kuće,pre nego što ga nanesete isturpijate specijalnom turpijom površinu nokatne ploče I nanesite malo acetona.

Zatim lak nanesete ravnomerno u tankom sloju.

Takodje, možete I pre mazanja laka, da bočicu stavite na 15 minuta u frižider. Kada namažete nokte stavite ih u hladnu vodu I držite ih 5 minuta.

Dodatni savet

Pre nanošenja laka, nemojte mnogo mućkati bočicu jer ćete tako imati nokte sa mehurićima.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts