Kako se koriste kolor šamponi za farbanje kose

Kolor šamponi za farbanje kose

Kolor šampon za farbanje kose predstavlja jednostavno rešenje za sve one koji žele da promene svoj izgled na kraći vremenski period.

Za početak da napravimo osnovnu razliku između farbe za kose i kolor šampona. Farba, kao što znamo, boji kosu za duži vremenski period. Proces morate ponavljati kada vam kosa izraste, a boja će vremenom izbledeti, ali ne skroz do vaše prirodne boje. Kolor šampon je samo trenutno rešenje i iskustva kažu da boja dobijena kolor šamponom za bojenje kose traje kratko i da sa njim ne možete drastično menjati boju svoje kose. Na primer, ako vam je kosa smeđe boje, onda možete koristiti neki kolor šampon iste boje samo drugačije nijanse. Ako ste crnka koja želi plavu boju kose, kolor šampon vam ne može ispuniti želju.

Kolor šamponi za privremeno obojenu kosu
Kolor šamponi za privremeno obojenu kosu

Kolor šamponi su idealni ako želite da promenite boju kose za neki određeni događaj, ili ako želite samo da pogledate kako bi vam stajala neka određena nijansa. Mnoge dame se brže bolje ofarbaju, pa se brzo pokaju. Ako ste jedna od njih i lako se predomislite, onda je kolor šampon idealno rešenje za vas.

Kolor šampon – kako se koristi, nanošenje i upotreba

Ako ste mislili je upotreba kolor šampona komplikovana, varate se. Sam proces je veoma jednostavan.

Na svakom pakovanju imate kratko i jednostavno uputstvo za upotrebu, premda je princip sličan.

Za početak navucite zaštitne rukavice. U pakovanju ste pored rukavica dobili i tubu sa bojom ( negde je boja i u prahu) i takozvani razvijač koji je u tečnom stanju. Boju iz tube prespite u bočicu, promućkajte i dobićete kremastu teksturu koju nanosite na kosu.

Upotreba kolor šampona
Upotreba kolor šampona

Palette brend ima zanimljivu liniju kolor šampona, u praktičnom pakovanju. Sve dobijate u zanimljivoj kutijici gde možete pomešati boju u prahu i rastvarač. Upravo tu možete pomešati ove sastojke i dobiti smesu koju kasnije nanosite na kosu, kao devojka sa snimka:

http://youtu.be/FVcPEXnXMLo

Mogu li kolor šamponi biti bez amonijaka i bez hidrogena?

Kako farbanje kose znatno oštećuje vlasi, mnoge pripadnice lepšeg pola se radije odlučuju za kolor šampone. Oni se posebno preporučuju ako vam je kosa suva i lomljiva.

Da bi se povećao broj pozitivnih iskustava sa kolor šamponima za farbanje kose, napravljene su posebne linije kolor šampona bez amonijaka. Oni ne isušuju kosu, a vlasi postaju glatke i sjajne.

Poznato je da je hidrogen nešto što najviše oštećuje kosu. Kada se koristi kolor šampon ne stavlja se hidrogen što je još jedan poen više za kolor šampone u odnosu na fabre za kosu, premda morate znati da rastvarač uglavnom sadrži hidrogen, ali u manjem procentu.

Koliko traje kolor šampon? Ispiranje boje.

U zavisnosti od proizvođača, boje i drugih faktora, trajanje kolor šampona je relativna stvar. Ali kao što smo već naveli za razliku od farbe ne traje duži vremenski period, šta više spadaju u preparate za privremeno bojenje kose.

Već nakon dva ili tri pranja kolor šampon će početi da se ispira, a boja vremenom bledi, da bi nakon tri ili četiri nedelje potpuno nestala.

Koliko dugo traje kolor šampon
Koliko dugo traje kolor šampon

Iskustva sa kolor šamponima

Prvo na šta će vas upozoriti kada saopštite da želite da se farbate kosu kolor šamponom jeste da proverite da niste alergični. Dovoljno je da nanesete malo kolor šampona na ruku, teme, ili neki drugi deo tela, pa ako se na koži manifestuje crvenilo ili neka druga komplikacija odustanite od farbanja kose kolor šamponom.

Iako smo već naglasili da kolor šamponi privremeno boje kosu, znajte da ima i onih kod kojih se znatno teže ispira boja. Tada budite spremni da čekate malo duže dok vam se ne vrati vaša prirodna boja kose. Naravno ukoliko niste zadovoljni svojom bojom. Ukoliko jeste ovo je za vas dobro, zar ne?

Na našem tržištu omiljeni kolor šamponi su: Sitll i Palette, premda je tržište u Srbiji dosta ograničeno kada je ovaj proizvod u pitanju.

Kakva su iskustva sa kolor šamponima?
Kakva su iskustva sa kolor šamponima?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts