Kako se koristi uv lampa za nokte

UV lampa za nokte

Ako želite da svoje nokte osušite u što kraćem vremenu jer ga nemate dovoljno, najbolje rešenje za vas je UV lampa za nokte. Ove lampe se u kozmetici uspešno upotrebljavaju za sušenje laka i gelova već 25 godina.

Kako radi UV lampa?

Ima mnogo proizvodjača ovih lampi ali im je glavni zadatak da za što kraće vreme očvrsnu i osuše vaše nadogradjene nokte.

Pazite u koji salon idete jer sve UV lampe za nokte moraju imati poseban sertifikat za siguran rad koji je dokaz da neće naštetiti noktima ili koži na vašim rukama. Kućna lampa sa UV zračenjem je možda praktičniji izbor, ali je ipak bolje ovaj posao prepustiti profesiobalcima.

UV lampe imaju različite jačine koja se meri u wat-ima pa tako imamo lampe jačine 9W, 18W i 36W. Funkcionišu po principu ultra ljubičastog zračenja koje u svega nekoliko minuta moge stvrdnuti hemijske spojeve veštačkih I prirodnih noktiju, tako da taj spoj postaje trajniji.

Sijalice koje se nalaze u UV lampama, su ultraljubičaste sa snagom od 9W, I koje se u slučaju da pregore lako menjaju.

lampa za nokte

Osim učvršćivanja nadogradjenih noktiju, UV lampe se često koriste i za jačanje prirodnog nokta. Naime, kratkim izlaganjima ovim zracima, stvara se zaštitni sloj koji će osigurati da prirodni nokti budu snažniji i zdravi.

Korišćenje blagodeti UV lampi u trudnoći nije dovoljno ispitano pa se tako i razlikuju preporuke stručnjaka. Najbolje je konsultovati lekara koji prati Vašu trudnoću! Isto tako nema ni jednstvenog odgovora na pitanje: koliko je štetna UV lampa za nokte. Naša preporuka je da, kad god to možete, ipak uživate u lepoti vaših prirodnih noktiju i da ih preterano ne izlažete gelovima I zračenjima, jer im je ipak s vremena na vreme, potrebno da dišu. Zato je dobro da odmorite nokte čak i od najobičnijeg laka makar jedan dan u nedelji.

Kako se koristi UV lampa?

Pre korištenja UV lampe, u bilo koje svrhe, potrebno je dobro oprati I  očistiti ruke i prirodne nokte. Pre tretmana nadogradnje noktiju, potrebno je prirodne nokte dobro očistiti od prljavština da bi se nadogradnja dobro držala, ali I da se ne bi desila neka od upala noktiju ili prsta oko samog nokta.

Nokte ne biste smeli izlagati UV lampama duže od nekoliko minuta da ne bi došlo do oštećenja tkiva oko noktiju.

Veštački nokti se izlažu UV svetlu u kratkim intervalima koji traju od pola minute do minuta, s kratkim pauzama .Posle aplikovanja svih potrebnih slojeva veštačkih noktiju i izlaganja UV svetlu, još je samo potrebno očistiti nadogradnju od viška.

UV lampe su vrlo korisna sprava pri nadogradnji noktiju, pa  ako želite imati lepe veštačke nokte, oni će biti gotovi vrlo brzo.

UV lampa je pravo rešenje za nadogradjene nokte, bili oni od akrila, gela ili nekog drugog materijala.

Velika je razlika između „sušenja“ i „pravilnog sušenja“ gelova.

uv lampa1

Koja je najbolja UV lampa?

„Jačina“ UV sijalica je veoma važan faktor za pravilno sušenje UV gela, zato uvek treba poštovati preporuke I uputstvo proizvođača UV lampe koja je dizajnirana i testirana sa njihovim proizvodima.

Nakon dva do četiri meseca regularne upotrebe, treba zameniti sijalice u  UV lampi. Takođe sijalice je potrebno menjati i kada primetite znake nepravilnog sušenja, kada nokti  klijenata pucaju, počnu da žute…

Bar jednom sedmično očistite sijalice od prašine i ostatka gela.

Alergije

Obratite pažnju na to da nokte dobro osušite. Nedovoljno osušeni gelovi će pucati, gubiti boju, dobiti fleke I kao takvi mogu izazvati alergije na proizvod.

Ako Vam se desi da osetite vrućinu ili peckanje nekoliko sati po nanošenju gela, to takodje može da znači da ste alergični na gelove.

Uzroci nepravilno osušenog UV gela mogu biti još I zamućen gel, lepljivost gela nakon sušenja, vazdušni mehurići na noktima…

Duže sušenje ne znači i bolje sušenje!

Jače UV lampe mogu da presuše UV gel koji je recimo dizajniran za sušenje u lampama manjeg intenziteta. U lampama sa jačim sijalicama, gel će se prebrzo sušiti I može da opeče nokatnu ploču.

Zato je važno da uvek odlazite u provereni salon gde će koristiti UV lampu  dizajniranu i preporučenu od strane proizvođača gelova koje u salonu  koriste.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts