Kako našminkati zelene oči prema boji kose i tena

Zelene oči su jako specifične I redje čak I od plavih očiju.Zato, ako se, imate zelene oči, slobodno smatrajte srećnicom! Ne samo zbog njihove lepote, već I zbog velikih mogućnosti za njihovo ulepšavanje šminkom.

Kako našminkati zelene oči?

Šminkanje zelenih očiju treba da Vam bude pravo uživanje! Naravno izbor senki I njihovih boja nam je skoro neograničen, ali svakako da će najbolja šminka za Vas biti ona koja je prilagodjena prilici, boji tena, boji kose, I ostalom mejk-apu.

Boja kose uz zelene oči je bitan činilac na osnovu koga ćete birati najbolju šminku za oči. Crna kosa uz zelene oči je dovoljan kontrast sam po sebi. Zato neka boja senke za dnevne prilike bude nežna I neupadljiva, jer su dovoljno upečatljivi vaša tamna kosa i svetle oči. U tom slučaju možete staviti bordo ili crveni ruž a da to ne deluje preterano. Za večernje izlaske slobodno eksperimentišite sa sedefastim senkama, u tamnijim bojama poput tamno zelene, maslinaste, tamno sive ili tamno braon. Senka sa šljokicama će takodje delovati interesantno za odlazak na ludu žurku ili u diskoteku. Maskara je obavezna.

zelene oci smiinka

Crveni ili ljubičasti jarki pramenovi uz crnu kosu, koji su poslednjih sezona I te kako u trendu, izgledaće naglašenije ako na kapke Vaših zelenih očiju stavite upravo senke u boji pramenova. Frizura uz koju treba prilagodoti šminku je ipak stvar vašeg ličnog izbora. Naravno , biće slatko da, ako u kosi imate jarko žuti ukras od cirkona ili traku, nanesete jarko žutu senku na spoljni deo kapka.

Crvena kosa se savršeno slaže sa zelenim očima I mnoge žene koje imaju zelene oči, obično imaju prirodnu crvenu boju kose. Lepo će Vam stajati bež I bledo pink senke, pa I pastelno zelene. Možete I izbegnuti nanošenje senke, već oči blago uokvirite braon ili crnom olovkom I stavite maskaru. Ridja kosa podrazumeva obično jako bled ten, tako da kompletan utisak popravite rumenilom u boji breskve.

zelene oci sminka2

Smedja kosa će za vlasnice zelenih očiju olakšati izbor senki. Danju stavljajte smedje senke ili nežno zelene, a za večernje prilike, uz obavezne ajlajner I maskaru, slobodno stavite tamnije boje senki, Pristajeće Vam sve boje – od tamno maslinastih I tamno smedjih, pa čak do oprezno stavljene crne u kombinaciji sa sivom senkom.

Plava kosa je često prirodna boja kose kod osoba koje imaju zelene oči. Izgledaćete kao andjeo ako na kapke stavite svetlo sivu senku u kombinaciji sa zelenom, a na usne nanesete nežno roze ili ruž u boji breskve.

Jako je bitno da znate da se tamnije nijanse senki stavljaju na spoljne ivicekapaka, a svetlije ka unutrašnjim uglovima oka. Tako će oči biti lepo istaknute i delovaće skladno I srazmerno.

zelene oci sminka3

Kako istaći zelene oči šminkom

Nije teško istaći zelene oči koje su po priprodi već dovoljno istaknute svojom nesvakidašnjom bojom. Ako želite da budu dodatno naglašene, uokvirite ih crnim tušem ili krejonom. Kakvu god senku stavili, crni okvir oko gornjih i donjih kapaka, učiniće svoje. Možete čak I da izbegnete senku ili stavite samo nežno belu ili bež senku. U ovom slučaju nemojte stavljati ruž u jarkim bojama, na primer crveni karmin. Isticanje I usana i očiju daje neprirodan veštački izgled. Nanesite bež ruž ili stavite bledo roze sjaj za usne.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts