Kako napraviti frizuru za maturu sa kratkom kosom

Devojke sa dugom kosom mogu napraviti hiljadu i jednu frizuru. I kada tražite idealnu frizuru za maturu, naićićete uglavnom na frizure sa dugom kosom.

Međutim, izbor ideja za kratku kosu je veoma redak. Čak i poznate ličnosti koje su skratile svoju kosu nisu uspele da donesu neke inovacije vezane za kratke frizure.
Ukoliko i vi imate kratku kosu, a nemate ideju kako da je sredite za maturu, evo par interesantnih predloga
AKSESOARI ZA KOSU. 
Glumica Ema Votson je pre dve godine iznenadila javnost skrativši svoju kosu na gotovo dečačku frizuru. Ipak pošto ona važi za devojku sa stilom, Ema i sa takvom frizurom izgleda uvek veoma elegantno, pa neku ideju možete i ukrasti od nje.
Na primer Ema s vremena na vreme koristi simpatične aksesoare za kosu. Jedna elegantna šnalica sa strane može učiniti mnogo toga, a nisu isključene ni trake oko glave u obliku kike ili one sa mašnicom i cvetićem. U obzir mogu da dođu i elegantni rajfovi.

Aksesoari za kratku kosu
Aksesoari za kratku kosu

KRATKA FRIZURA SA GELOM

Gel i lak za kosu su vaši saveznici, pogotovo ako volite pank ili buntovnički stil. Ovakva frizura je dodatno lepša ako vam je kosa šatirana. 

Kako je u poslednje vreme postalo popularno šišati se sa strane na nularicu, a kosu podići na čiroki, mi vam predlažemo nešto slično. Dakle kosu možete podići, a sa strane samo slepiti gelom. Dobićete neobičnu, buntovničku frizuru, a opet ne morate da se ekstremno  ošišate.
Kosu moćete i razbarušiti poput Dženifr Lorens, kojoj se ovakva frizura očigledno dopala, a deluje dosta ženstvenije i elegantnije.
Predlažemo i da pustite šiške, pa da ih isfenirate na stranu, a ostatak kose razbarušite.

Kratka kosa za amturu i apsolventsko veče - predlozi
Kratka kosa za amturu i apsolventsko veče – predlozi

KRATKE BOB FRIZURE

Bob je takođe veoma popularan stil kada su kratke kose u pitanju. Trik za dobru bob frizuru jeste da samo dobro oblikujete šiške. One se mogu isfenirati na stranu ili pravo ako vam je dužina približno do očiju.

Asimetrična bob fizura je takođe izuzetno tražena. Ona je možda jedna od najelegantnijih vrsta bob frizure i samim tim idealna kratka frizura za maturu.

Bob frizure za maturu
Bob frizure za maturu

KRATKA KOVRDŽAVA KOSA ZA MATURU

A ukoliko želite da izgledate kao prava holivudska diva, za vas je kratka kovrdžava kosa.

Možete ukovrdžati, bukvalno bilo koju dužinu kose, osim kratke dečačke frizure. Sa malo laka, kovrdže ili talasi će stajati celo veče.

Možete ukovrdžati i kratku kosu
Možete ukovrdžati i kratku kosu
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts