Ideje za frizure do ramena

Frizure do ramena postaju polako sve popularnije. Bilo da se radi o ravnoj kosi, pažu, stepenastoj, kovrdžavoj kosi ili nekom drugom obliku, najnovije tehnike oblikovanja, učinile su frizure do ramena veoma interesantnim.

Duga kosa, lagano izlazi iz mode i ostavlja mesto kraćoj frizuri. Evo na koje načine možete nositi frizure do ramena.

Friziure sa šiškama za okruglo i ovalno lice

Naravno da i uz frizure do ramena možete nositi šiške. Trenutno najpopularnije su, takozvane šiške na stranu, koje odlično stoje devojkama i ženama koje imaju okruglo ili ovalno lice. Šiške mogu biti i kraće, premda se nose i nešto duže šiške, duge, maltene kao i vaša kosa ili pak do nivoa usta, što je odlična frizura ako ste poslovna dama. U isto vreme je i prefinjeno i skromno, kako i treba da izgleda frizura za posao.

Ispeglana ili isfenirana kosa lagano postaje dosadna. Sada je popularna tršava i slobodna kosa, kojoj ne treba previše oblikovanja. Ovo je prava letnja frizura, koju možete nositi i sa ravnim šiškama, a ne treba vam puno vremena da je formirate. Dovoljno je da posle pranja kose, nanesete nalo pene i ,,izdužvate“ je rukama.

Frizure do ramena sa šiškama za okruglo i ovalno lice.
Frizure do ramena sa šiškama za okruglo i ovalno lice.

Valovite frizure do ramena za gustu kosu

Ako imate gušću kosu, verovatno će vam biti malo teže da oblikujete svoju kosu do ramena. U tom slučaju predlažemo da napravite talase. Takođe radi se o letnjoj varijanti, mada je idealna i za svečane prilike. Talasi i kovrdže se lako prave figarom ili presom. Potrebno je samo malo veštine. Ako ne želite da gorite kosu, iskoristite papilotne ili krpice, kao što su to radile naše mame i bake.

Kraća kosa se lakše uvija od duge i biće vam potrebno mnogo manje vremena. U ovom slučaju se na neki način vratila moda iz tridesetih godina, kada se pretežno nosila kraća kosa, malo iznad ramena. Dame iz tog vremena su najčešće uvijale kosu i ukrašavale je rajfovima, trakama ili nekim nakitom za kosu.

Ovakva kosa se može nositi sa šiškama na stranu ili bez šiški sa razdeljkom na sredini glave.

Tršava, valovita kosa je znak slobodne, nezavisne žene, koja se ne uklapa u određene steperotipe. Budite i vi jedna od njih.

Gusta kosa se može malo uviti.
Gusta kosa se može malo uviti.

Frizure do ramena za tanku kosu, ako imate duguljasto lice

Devojkama koje imaju duguljasto lice, predlažemo malo dužu kosu, tj malo duže od ramena. Ako još imate tanku kosu, nemojte je previše skraćivati, dakle slobodno ostavite dužinu.

Vi ste na neki način srećnica ako imate tanku kosu, a pri tom želite ovakvu frizuru. Takna kosa nije zahtevna za feniranje, neke žene čak i nemaju potrebu za feniranjem. Da vam frizura ne bude previše obična, predlažemo ravne šiške.

tanka kosa do ramena

Kovrdžava kosa do ramena

Dame koje imaju kovrdžavu kosu, verovatno celog života muče muku sa frizurom. Nemojte na svoju kosi gledati sa negativne tačke gledišta. Vi ste oduvek odudarali od gomile, a kovrdžava kosa se, za razliku od tanke manje masti i kvalitetnija je.

Ukoliko je i vaša kosa kovrdžava, frizure do ramena su najidealnije za vas. Nemojte previše puštati kosu da vas ne bi progutala, znači malo iznad ili malo ispod ramena, to je prava mera za vas.

kovrdžava kosa do ramena

Ravna, stepenasta ili paž

Što se tiče samog oblika kose, paž je i dalje ostao veoma tražen u frizerskim salonima. Najčešće se žene šišaju tako što pozadi ostave malo kraće nego napred. Ako vam je kosa gusta, spremite se na svakodnevno feniranje, jer paž frizura zahteva specifičan oblik. Urednica ,,Voga“ Ana Vintur već godinama nosi paž frizuru, veoma jednostavnog oblika, sa šiškama, blago uvijenu na krajevima, pa zašto ne bi ste ukrali ideju od žene koja je sinonim za modu.

Ravna kosa do ramena, je namenjena devojkama i ženama koje vole jednostavnost. Stepenaste frizure zamenila je kosa, ravna i ,,pod konac“, ali to je sve stvar ukusa. Svakako je lakše ako želite da pravite kike ili punđe, s obzirom da se krajevi stepenaste kose ne mogu lako ukrotiti. Stepenasta kosa se lakše i rascveta. U svakom slučaju ravna kosa do ramena za devojke koje igraju na sigurno. Kako vam kosa ne bi delovala dosadno, ukrasite je nekim rajfom ili šnalom, ako ništa drugo bar u svečanim prilikama.

Ako vam je ravna kosa dosadna, uvek se možete odlučiti za stepenast oblik. Predlažemo da napred ostavite stepenasto, premda se nosi i stepenasto pozadi. Ako se odlučite na ovu drugu varijantu, pažljivo birajte frizera, jer se dešava, da se frizer prevari i nesrazmerno vas ošiša. Nakon toga ćete morati dugo da čekate da vam kosa poraste, kako bi ste mogli opet da je oblikujete po željji.

paž frizure do ramena

Svečane frizure do ramena

U periodu matura, svadbi i drugih svečanosti, poželjno je napraviti frizuru na neki poseban način.

Možda je svakako najlepše uviti, ako već ne nosite ovakvu frizuru svaki dan. Jednu stranu možete i pokupiti iza uveta, ili prebaciti čitavu kosu na jednu stranu.

Ako vam je kosa nešto duža, napravite i omanju punđu. Ovo je prilika da se malo poigrate sa kosom i pramenovima, jer punđa treba da bude čupkasta, a ne pravilna, kao za posao ili neke ozbiljnije prilike.

Najlepša varijanta je svakako ukrasiti kosu nekim nakitom ili šnalom sa cirkonima.

svečane frizure do ramena

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts