Korisni saveti za ljubitelje farmerki

Nekada, na samom početku, nosile su se kao radno odelo. Prvi put su napravljene u Italiji, u Đenovi, dok je ovaj grad bio pomorska sila, i napravljene su specijalno za njihove pripradnike mornarice gde su bila tražena odela za sve vremenske prilike. Koren reči „blue jeans“ leži u francuskom izrazu koji se u to vreme koristio: blue de Genes. Najpoznatiji brendovi su Levis i Wrangler.

Pogodili ste, u pitanju su farmerke! I ove sezone, one su glavni modni komad, must have, i ne bi trebalo da nedostaju u vašem plakaru.

Ove godine farmerke su dostupne u najrazličitijim varijantama, mogu da se kombinuju i sa elegantnim odevnim komadima i sjajno će se slagati sa svakom prolećnom kombinacijom. Mogu biti kežual, sportske, možete ih nositi u elegantnoj varijanti ili na posao. Stilisti predlažu sve modele, od širokih do uskih, mada u našim radnjama, kada krenete u kupovinu, uglavnom nailazite na slim modele, pa ako ne možete da ih kupite, razumem vaše nezadovoljstvo. Ipak, za idealan komad koji će vam dugo trajati, vredi se potruditi.

Pocepane farmerke

Ova sezona je uz pocepani teksas vrlo zavodljiva i ako ih iskombinujete dobro, možete postići glamurozan izgled.

Ako više volite opušteni, kežual stil uz pocepani teksas, blejzer i majica su idealno rešenje. Odlučite koliko kože želite da pokažete, pa izaberite proreze na butini ili preko kolena.

Pocepane farmerke

Pastelne boje

Hit ove sezone su farmerke u pastelnim i živim bojama: plava, crvena, pink, ljubičasta, žuta… Dobro ćete ih kombinovati uz tunike i majice, baletanke i patike, a možete ih nosite i uz cipele sa visokom potpeticom.

Pastelne boje farmerki

Kako da izaberete idealan kroj farmerki?

Ako ste sitne građe, onda izaberite dublji struk, uske nogavice i džins u boji. Uz platforme delovaćete viši za nekolilko centimetara.

Ako ste visoki, odaberite dečački model i podvrnite ih iznad članaka, stavite pojas na kukove i obujte nešto ravno.

Ako su vaše obline izražene, izaberite tamniji džins i obujte štikle.

Za kruškolik oblik tela (uska ramena, široki bokovi), preporučuju se farmerke širih nogavica i nižeg struka. Nemojte nositi one koje pozadi imaju dodatke, kao recimo, nitne, i odaberite tamnije boje.

Punije dame – struk ispod pupka

Ako spadate u devojke sa punojom figurom, onda je vaš izbor treba da budu nogavice ravnog kroja ili blago uske i obavezno tamnije boje, kako biste izgledale vitkije. Struk bi trebalo da bude odmah ispod pupka.

Kako da perete farmerke?

Da bi uvek bile kao nove, perite ih u hladnoj vodi, prevrnute, sa deterdžentom za obojenu tkaninu. Uložite novac u deterdžen za obojeni veš, isplatiće vam se.

pranje farmerki

Farmerke na poslu

U mnogim firmama postoji kodeks oblačenja, što je i razumljivo, zato što mnoge devojke i žene dolaze neukusno obučene za posao, ali ako u vašoj firmi to nije slučaj, onda kupite crne ili tamnoplave farmerke, šireg, klasičnijeg kroja, i odlično ćete ih kombinovati sa belom košuljom i bež sakoom, pa uz dodatak nekog nakita, kao duge ogrlice ili upadljive narukvice, izgledaćete savršeno.

Ako smo vam našim savetima malo pomogli, onda ne čekajte više ni minut, pravac u šoping!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts