Nekoliko saveta kako se podmladiti bez skupih preparata

Svakoj ženi prija kada dobije kompliment za svoj izgled, a posebno onaj da izgleda mnogo mladje za svoje godine. Evo nekoliko saveta kako učiniti da izgledate mladje bez odlazaka „pod nož“ i korišćenja skupih preparata.

1. LEP I NEGOVAN TEN učiniće da izgledate mladje. Da biste to postigli redovno čistite lice i nanosite prirodne maske. Ne koristite teške podloge i pudere jer one naglašavaju bore. Boja pudera mora biti uskladjena sa tenom lica i vrata. Kada ga kupujete vodite računa i nemojte ga birati tako što ga probate na ruci, jer je boja vrata i lica često svetlija od ruku. Mnogo tamnije podloge mogu Vas učiniti starijim ili mogu izgledati kao da ste naneli masku na lice, a to Vas sigurno neće učiniti  prirodnom i mladolikom.

2. SVETLIJA KOSA takodje će učiniti da izgledate mladje. Izvucite svetlije pramenove i lice će izgledati mladje i svežije.

3. MANJE MASKARE NA TREPAVICAMA – da Vam oči ne bi izgledale umorno i staro ne nanosite debele slojeve maskare na trepavice. Stavljajte je samo na gornje trepavice da bi Vam oči izgledale krupnije, a najbolje da koristite braon maskaru jer ona izgleda prirodnije na trepavicama.

izgledati mladje

4. SPAVAJTE BAR 7 SATI – da bi Vaša koža lica imala bolji tonus i elastičnost i da biste izbegli tamne kolutove oko očiju morate imati bar 7 sati noćnog sna. Ukoliko to nije slučaj koža postaje umorna i manje zategnuta.

5. OŠIŠAJTE ŠIŠKE – jedan od načina da sakrijete sitne bore na čelu je da skratite šiške koje će ići preko čela. Pored toga što skrivaju bore, one daju liu mladalački izgled.

6. NAGLASITE I PODEBLJAJTE OBRVE – učiniće da Vaše lice izgleda mladje. Ali, kako čovek sa godinama gubi i dlačice na obrvama one se moraju ppuniti olovkom i malo naglasiti. Ali treba voditi računa da obrve ne smeju biti previše tamne. Da bi Vaše lice izgledalo prirodno i mladoliko obrve moraju biti, u zavisnosti od boje Vaše kose, svetle do srednje smedje. Najveća greška su jako tamne obrve na plavu kosu. Posebnu pažnju treba obratiti na dužinu obrva. One ne smeju biti ni prekratke a ni predugačke. Početak obrva mora biti paralelan sa početkom oka, najviči deo obrve je iznad zenice oka, a dužinu obrve ćete odrediti kada olovku prislonite uz nos i kraj oka.

7. DODAJTE VOLUMEN VAŠOJ KOSI – kao i sve drugo tako i naša kosa stari. Ona gubi gustinu i sjaj pa postaje tanka i slepljena. Previše istanjena ili ispeglana kosa naglasiće bore ili neke nepravilnosti na Vašem licu. Da biste to izbegli dodajte volumen  Vašoj kosi kako bi izgledala mladje i zdravije.

8. NEGOVANE RUKE I NOKTI – ruke često mogu da odaju nečije godine. Zato posebnu pažnju moramo posvetiti njihovom negovanju. Ruke svakodnevno mažite odgovarajućim kremama da bi koža zadržala jedrost i elastičnost.nokti na rukama ne moraju biti ni dugi ni namazani da bi izgledali lepo i uredno. Bitno je da nisu pogrickani, da nemaju ispucale i krvave zanoktice, a ako su nalakirani lak ne sme biti iskrzan.najlepše i najprirodnije izgledaju nokti srednje dužine sa uradjenim frenčom.

9. PAŽLJIVO BIRAJTE NAKIT – kako je vrat deo tela na kome se prvo uoče znaci starenja jako je bitno da nakitom ne istaknemo baš to. Kratke ogrlice skreću pažnju na vrat, dok duže ogrlice izdužuju kako vrat tako i celu figuru.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts