Saveti za savršene obrve

Lepo oblikovane i negovane obrve jedan su od najbitnijih ukrasa na ženskom licu. Upravo zato i njihova nega i pravilno čupanje predstavljaju vrlo važan deo procesa ulepšavanja, koji se, nažalost, često ne sprovodi pravilno. Mi vam otkrivamo kako da ispravite svoje greške i obrve učinite gustim i privlačnim.

Ono što bi svim damama trebalo da bude cilj kada je reč o oblikovanju i senčenju obrva jeste da otkriju način pomoću kojeg će doći do najboljeg mogućeg rešenja. To podrazumeva da pri pomenutom procesu odaberu oblik obrva koji savršeno pristaje njihovom licu i da ih što prirodnije osenče.

oblikovanje obrva

Kako se oblikuju obrve?

Oblikovanje obrva započnite definisanjem njihove prikladne dužine i pritom se držite zlatnog pravila koje se sastoji od sledeća 3 koraka:

1. korak

Prislonite olovku tako da spaja nozdrvu i unutrašnji ugao oka – mesto gde olovka preseca obrvu označite kao početnu tačku.

2. korak

Prislonite olovku pored iste nozdrve tako da sje sapaja sa spoljašnjim uglom oka, pa tu gde je olovka ovoga puta presekla obrvu, nacrtajte tačkicu koja označava gde bi obrva trebalo da se završava.

3. korak

Koristite olovku da na isti način odredite prevojnu tačku, i to tako što ćete je priloniti na sam vrh nosa i položiti tako da prelazi preko zenice oka.

Pri ovom procesu takođe treba imati u vidu da početna tačka obrve nikada ne bi trebalo da bude ispod nivoa završne. Nakon što ste odredili prikladnu dužinu, slede dva ključna koraka u oblikovanju obrva: oblikovanje uklanjanjem neželjenih dlačica i popunjavanje i senčenje proređenih delova.

Oblikovanje pincetom

Da bi što preciznije zahvatili dlačice, koristite pincetu sa špicastim vrhom, ali pre nego što počnete da je koristite, možete upotrebiti olovku za obrve kako biste iscrtali razne oblike i videli koji najbolje pristaje vašem licu.

Kada postignete oblik koji vam se dopada, počupajte sve dlačice koje se nalaze izvan željenog oblika.

Češljić za obrve

Nakon što ste počupali dlačice, uzmite češljić za obrve koji se nalazi na drugoj strani olovke, kako biste začešljali obrve nagore. Na ovaj način ćete videti koje su dlačice preduge i moći ćete da ih skratite makazicama kako ne bi štrčale. Bitno je naglasiti da je ovo najbolje rešenje, jer uklanjanjem predugih dlačica možete stvoriti praznine i narušiti željenih oblik obrva.

Popunjavanje i senčenje

Da bi sve proređene delove i rupice učinili manje vidljivim, uzmite olovku za obrve, iste nijanse kao što je vaša kosa i nežno iscrtajte obrve. Bitno je da ne pritiskate olovku i ne podebljavate linije, jer ćete u suprotnom izgledati smešno.

I za kraj, ono što treba da znate jeste da ćete ovaj proces morati često da ponavljate, ali kada jednom budete postigli vaš savršen oblik, održavanje će ići mnogo brže i jednostavnije.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts