Kako se koriste bahove kapi i kako deluju na organizam

Osnovni princip lečenja uz bahove kapi je samopomoć, ali i samospoznaja, odnosno sistem poboljšanja zdravlja u kome svako može da pomogne sebi, a uz to da sebe još više upozna. Lečenje je slojevito isto onako kako se i naši problemi tokom života gomilaju u slojevima. Upravo zbog te slojevitosti, i polaska od površine i postepenim prodiranjem u suštinu problema, lečenje može i duže da traje.

Glavna poruka zagovornika korišćenja mečenja uz bahove kapi je da smo svi mi doktori koji mogu pomoći i sebi i drugima uz pomoć ljubavi i ravnoteže.

Upotreba Bahovih kapi

Bahova metoda ima holistički pristup lečenju gde se na problem pristupa u okviru šireg konteksta. Ne tretiraju se samo pojedinačni simptomi bolesti, već njihovo ukupno dejstvo na organizam i zdravlje.

Takodje, u ovom lečenju se svaka individua posmatra na poseban način i komplementarna je što znači da ne isključuje druge metode lečenja.

Promoteri bahovih kapi tvrde da je ovaj sistem lečenja jednostavan i prirodan način koji nežno, regeneriše unutrašnji balans kod ljudi.

Preparati se lako koriste i mogu ih uzimati svi bez obzira na godine starosti. Bahove kapi ne utiču na smanjenje dejstva drugih preparata ni lekova. Iskustva u korišćenju ove metode lečenja stara su 80 godina.

bahove kapi

Bahovi cvetni lekovi se koriste kao preventiva u sprečavanju nekih bolesti jer smo izloženi stresu. Mogu se koristiti i terapijski kada je do bolesti već došlo.

Na kraju bahova terapija se može koristiti i u rehabilitaciji. Pomažu u procesu oporavka i ozdravljenja kada je osoba iscrpljena od bolesti, bilo fizički ili psihički.

 

Kako deluju bahove kapi

Svi Bahovog praktičari kreću od polazišta da su pravi uzroci bolesti u emotivnom disbalansu čoveka. U tome podršku nalaze u nekim istraživanjima koja su pokazala da je stres uzrok 50% – 70% svih oboljenja. Stres, depresija i anksioznost odražavaju se na mnoge bolesti – visok krvni pritisak, srčana obolenja, moždani udar, gojaznost, migrene, astmu, osteoporozu, dijabetes i mnoge druge promene kao što su lenjost creva, uvećan holesterol, probleme sa disanjem…

Oprez – terapija bahovim kapima nisu zamena za lekove koje Vam propisuje doktor ni druge vrste terapija. Obavezno se konsultujte sa lekarom pre upotrebe bilo kojih preparata za lečenje.

Buhove kapi u trudnoći

Iako zagovornici ove terapije tvrde da su bahove kapi potpuno bezbedne i za korišćenje u trudnoći, budite oprezni i konsultujte vašeg lekara.

Bahovi praktičari ukazuju na začarani krug bolesti – Unutrašnja mentalna neravnoteža uzrokuje poremećaje i bolesti, a one kasnije opet utiču na raspoloženje i mentalno zdravlje. Zato smatraju da pomoć leži u tome da čovek postane dovoljno jak da podrži svoje potencijale i kapacitete kako bi pomogao sam sebi.

Sedam grupa bahovih preparata i njihov sastav

Prva grupa za one koji pate od različitih strahova, druga grupa za osobe koje pate od nesigurnosti, treća grupa je namenjena ljudima sa problemima sa usamljenošću, četvrta je za one koji pokazuju ravnodušnost prema većini zbivanja iz okruženja, peta grupa preprata je zaone koji su preosetljivi na spoljne uticaje, šesta zadepresiju i neraspoloženje i sedma grupa koja je namenjena ljudima koji utiču na živote ljudi oko sebe i dominantni su.

Kada je reč o sastavu, primat u sadržaju ima blagotvorno bilje poput masline, kičice i hrasta.

Kako se uzimaju i kako se koriste bahove kapi

Primena ovih kapi ne isključuje upotrebu druge vrste lekova. Kapi se ne mogu predozirati i nema neželjenih dejstava. Jednostavno, lek se nakaplje ispod jezika, ili se utrljava iza uva. Mogu se nakapati i na dlanove ili dodavati u hranu i pića i vodu.

Mogu da ih koriste svi, tvrde bahovi praktičari – deca, odrasli, zdravi, bolesni, mladi i stari. Osim što su kapi efikasne su za otklanjanje emotivne i fizičke patnje ljudi, mogu se upotrebljavati za lečenje životinja pa i biljaka.

Kapi nisu osetljive na spoljne uticaje kao što us zračenja, mirisi, svatlost, rendgen… i njihovo čuvanje je lako.

Broj preparata u kapima

Broj preparata u flašici koju ćete koristiti zavisi od toga kakvo je stanje pacijenta. Može biti samo jedan iz grupe od ukupno sedam preparata, a može biti i mešavina svih.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts