Prirodni proteinski šejkovi za mišićnu masu

Umesto da izdvajate novac za kupovne proteinski šejkova za mišićnu masu, mi Vam preporučujemo da probate da ih napravite sami. Bićete sigurni šta ste uneli u organizam, vaši domaći šejkovi neće imati nepotrebne konzervanse i aditive a  imaćete uvek na raspolaganju svež obrok i ne morate izdvajati mnogo novca. Kako napraviti prirodne šejkove?

Umesto da kupujete šejkove, organizujte kupovinu više nego zdravih i poželjnih sastojka za pravljenje domaćih svežih šejkova iz sopstvene kuhinje. Potreban Vam je samo kvalitetan blender. Šejkovi se brzo prave i jednostavno miksovanje u blenderu nije nimalo komlikovano. Nabavite sveže banane, zob, maslinovo ulje, ananas, lan, mleko, griz, jaja, pomorandže, mleko u prahu I nezaobilazni jogurt.

Ovo su naši recepti:

Prirodni proteinski šejk za konzumiranje pre treninga

Potrebni sastojci: Pola šoljice zobene kaše, jedna banana, jedan mali jogurt, tri supene kašike mleka u prahu i 400 ml vode. Izblendajte ove sastojke i šejk je spreman. Popijte ovaj šejk na  oko 45 minuta do sat vremena podlaska u teretanu ili na trening.

Najbolje je pre vežbanja ne opterećivati želudac teškim namirnicama, naročito kiselim iz citrusnog voća, koji može irititrati želudac tokom treninga. Ovaj šejk ima odličnu srazmeru sastojaka koji su brzo I lako probavljivi, ali i proteina koji će Vam za vreme treninga dati potrebnu snagu.

proteinski sejkovi za masu

Prirodni proteinski šejk za konzumiranje posle treninga

Potrebni sastojci: Dva do tri tanka koluta ananasa, jedna cela sitno naseckana jabuka, jedna oljuštena pomorandža, prstohvat djumbira(ili po ukusu), malo mlevenog badema, četvrtina šoljice griza i oko pola litre vode. Izmiksajte i šejk  je gotov. Popijte ga odmah nakon treninga.

Ananas je bogat bromelainom koji ublažava upale isto kao I djumbir. Voće će dati telu dovoljno vitamina C, a griz obezbedjuje ugljene hidrate koje ste izgubili trenirajući. Proteini iz badema daće snagu mišićima.

Prirodni šejk za dobijanje mase

Potrebni sastojci: Pola šoljice griza, pola šoljice sirovog zoba, jedna banana, jedno jaje, 3,4 kašike mleka u prahu, nekoliko kapi ekstrakta od vanile, pola šolje mleka i pola šoljice vode.

Napravite šejk od ovih sastojaka I pijte ga dva, tri puta dnevno, pre treninga, posle treninga i pre odlaska na spavanje. Ova kombinacija griza, sa ugljenim hidratima, proteina iz jaja, mleka u prahu i masnoća, savršena je srazmera kalorija koja će uvećati vašu mišićnu masu.

prirodni-sejkovi za masu

Prirodni šejk za definiciju

Potrebni sastojci: Dve supene kašike mlevenog lana, 2,3 kašičice kafe, 4 kašičice mleka u prahu, jedan mali jogurt I 400ml ledene vode. Šejk od ovih sastojaka pijte 2, 3 puta dnevno. Proteini iz mleka i jogurta pomoćiće u gubljenju masti, kao I lan i kofein. Hladna voda, poznato je, takodje dodatno ubrzava metabolizam.

Prirodni šejk za doručak

Potrebni sastojci:Trećina šoljice sirovog zoba, Jedna banana, šoljica smrznutog bobičastog voća, kašika maslinovog ulja, jedno jaje, Jedan mali jogurt, kašika mleka u prahu i 350 ml vode. Popijte ovaj šejk čim se probudite.

Zob i ulje će Vas držati sitim a banana dati potrebnu energiju za početak dana. Jaje, jogurt i mleko u prahu sa svojim proteinima dobro će uticati na vaše mišiće pa je ovaj šejk odličan izbor za proteinski doručak.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts