Kako napraviti punđu sa dugom i kratkom kosom

Bilo da imate kratku ili dugu kosu, punđa je uvek dobro rešenje za gotovo svaku priliku. Jednostavno se pravi, a odlično izgleda uz svaki oblik lica i svaki make-up. Punđa je frizura koja je svevremena, uvek moderna, a poslednjih godina čak poželjna. Ukoliko još uvek niste savladali ovu jednostavnu frizuru, pročitajte naše savete i nikada vam se više neće desiti da nemate frizuru, ili da vam se ne sviđa vaša kosa tog dana. Sve što vam je potrebno jeste gumica za kosu, češalj i ukosnice u boji vaše kose, a  ukoliko želite da vam se frizura ne pokvari celu noć ili dan, biće vam potreban i lak za kosu.

Pravljenje punđe sa dugom kosom

Ukoliko imate dugu i tanku kosu, sigurno patite za volumenom i želite raskošnu punđu nalik na one koje nose holivudske dive. Taj efekat glamuroznosti lako možete postići i uz pomoć češlja i malo šampona za suvo pranje kose.

Postupak je jednostavan: začešljajte kosu, a ako imate šiške možete ih ostaviti ili počešljati u stranu, ili jednostavno zakačiti ukosnicom. Zavežite kosu u rep na visini glave na kojoj želite punđu i naprskajte šampon za suvo pranje kose na kraj repa (ukoliko nemate taj šampon, lak za kosu može poslužiti kao zamena).

Zatim uzmite nekoliko debljih pramenova od repa i bogato ih natapirajte kako biste dobili željeni volumen. Natapirane pramenove zajedno sa ostatkom repa uvijte oko gumice i zakačite ukosnicama. Ako želite, malo ležerniji izgled, izvadite nekoliko pramenova iz repa i uvijte uh figarom da slobodno padaju oko lica.

Takođe, za još glamurozniji izgled možete natapirati kosu na temenu glave pa tek onda zavezati rep i uraditi pomenuti postupak. Biserne minđuše i crveni karmin dodatak su koji će vas zajedno sa glamuroznom punđom učiniti kraljicom svake večeri.

masivna-pundja

Pravljenje punđe sa kratkom kosom

Ako imate kratku kosu sigurno mislite da vam punđa neće lepo stajati ili da je ne možete ni napraviti. Ali varate se. Punđe od kratke kose mogu izgledati slatko i neobavezno, a takve frizure su u trendu ovog proleća. Kao što smo već pomenuli, pored repa, punđa je najkorisnija frizura pa zašto da se odreknete takvog načina stilizovanja kose. Sličan je postupak pravljenja – zategnite i skupite svu kosu i zavežite u rep koliko možete.

Za kratku kosu, lakše je da uvijate pramen po pramen oko gumice pa da ga onda prikačite ukosnicom. Ukoliko su vam se neki pramenovi izvukli iz punđe, prikačite ih ukosncom, a ako su isuviše kratki da bi bili zakačeni, napraskajte laka za kosu, ali sa udaljenosti od 20 centimentara da ne biste postigli efekat previše zalizane kose. Možete se poigrati pa uviti pramen kose i zakačiti ga šnalicom iznad čela, po uzoru na pin-up frizure. Takođe, možete zakačiti neki dodatak za kosu u vidu zanimljivog cveta ili čak trake za kosu. Koliko god se činila jednostavnom frizurom, uz punđu zaista idu mnoge varijacije, a na vama je da, u zavisnosti od prilike. odaberete koja vam odgovara.

pundja-za-kratku-kosu

pundja-za-kratku-kosu1

Ukoliko i dalje niste sigurni, a i da biste dobili neke ideje pogledajte video.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts