Opuštene, niske punđe

Opuštene punđe izuzetno su popularne, naročito za svečane prilike. Bilo da vam je potrebna punđa za maturu, za venčanje ili za svaki dan, ovo je odlična fizura. Posebno se preporučuje tokom letnjih meseci, kada je vruće i kada duga, puštena kosa može samo da smeta.

Odlična kao frizura za svaki dan

Ne morate ih samo nositi na svečanostima. Opuštene punđe se mogu nositi i u svakodnevnim situacijama kao što je šetnja, žurka, druženje sa prijateljima… Odlično se uklapaju u letnji stajling, a vašem izgledu daju i romantičnu notu.

svečane punđe za svadbu 1

Naravno, svečana i svakodnevna punđa se moraju razlikovati. Ako govorimo o punđama za svaki dan, njima je dozvoljeno da budu razbarušenije, dok svečane moraju biti skladnije.

Opuštenim punđama je lepo dodati neki ukras, nejčešće rajf. Dakle, za početak uzmite neki običan rajf koji koristite svaki dan. Izvucite po neki pramen kako kosa ne bi bila u potpunosti ,,zalizana“. Zatim vežite rep, pa uvijte kosu u punđu, tako što ćete uviti rep u spiralu. Punđu možete učvrstiti gumicom ili šnalicama.

Evo još jednog interesantnog, a lakog načina za opuštenu, svakodnevnu punđu:

Opuštena punđa za vaše venčanje

Sve veći broj devojaka se odlučuje za opuštenu punđu na svom venčanju. Opuštene punđe su idealne za mlade. Na njih se lako kače ukrasi, veo, cvetovi … Pri tom, stoje čvrsto tokom celog dana i male su šanse da vam se ova frizura pokvari.

Punđa može biti bilo kog oblika, ali je prednja strana frizure mnogo bitnija. Najčešće se krate šiške ili se na napravi razdeljak na strani. Takođe, napred se ostavljaju kovrdžavi pramenovi, kako bi vaša frizura i napred bila opuštena.

podignute frizure za svadbu

Opuštena punđa se može napraviti i sa strane. Namenjena je nevestama koje vole asimetrične frizure, ali ako nosite veo, dobro proverite da li možete da ga iskombinujete uz ovakvu frizuru.

Na ovaj način, može se napraviti i takozvana polupunđa. To znači da je deo kose podignut, a deo se pusti da pada niz leđa. Čitava kosa treba da bude kovrdžava tako da prelaz bude što manje primetan. Ovo je takođe odlična frizura za mlade, jer nećete imati problema da u nju upletete neki ukras.

Kako napraviti opuštenu punđu za maturu ?

Za mature se takođe rado nose opuštene punđe. Naravno, za ovu priliku se ne nosi veo, ali neki određeni ukrasi mogu. Elegantni rajfovi, koji su u tonu sa haljinom ili neki prigodni ukrasi za kosu su veoma interesantni.

Kako napraviti opuštenu punđu za maturu?
Kako napraviti opuštenu punđu za maturu?

Maturantkinje mogu sebi da priušte i neke krupnije minđuše, dok je za maldu lepše da nosi nešto skromniji nakit.

Punđu za maturu, uz malo veštine možete napraviti i sami. Ovoga puta neka radeljak bude na sredini glave. Za početak malo ukovrdžajte kosu, kako bi punđa bolje izgledala. Dva prednja pramena ostavite, kao i pramen kose na temenu. Njih ćete iskoristiti na kraju. Ostatak kose vežite u rep. Ne zatežite već malo olabavite. Zatim, kosu uvijte u krug, kako bi ste dobili punđu i prikačite ukosnicama. Prednje pramenove uvijte i sa njima obmotajte punđu. Na isti način iskoristite i pramen sa temena.

Možda će vam lakše biti ako ovaj postupak pogledate na priloženom videu:

Opuštene punđe sa kikom

Sve češće se opuštene punđe prave sa kikama. Kao što smo već pomenuli, bitno je i da frizura na prednjoj strani glave bude interesantna, a ne zategnuta i jednolična. To je možda bitnije od toga kako će izgledati sama punđa.

Najbolje rešenje su šiške na stranu ili da se puste pramenovi, ali i pletenica može mnogo da pomogne. Pomenuli smo i to da se opuštene punđe ukrašavaju nakitom za kosu. Ko ne voli ovakve ukrase, može da isplete takozvanu rajf pletenicu.

I pletenice se mogu malo opustiti tako da izgledaju neobično i krupno. Pletenica se može obmotati i oko punđe, pa eto još jednog interesantnog načina na koji možete napraviti frizuru.

Opuštene, svečane punđe sa kikom.
Opuštene, svečane punđe sa kikom.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts