Kako povećati grudi prirodnim putem

San većine mladih žena i devojaka jesu, kada je izgled u pitanju, velike i bujne grudi. Zbog toga se zadnjih godina najviše i razvio posao plastičnih hirurzima, koji stalno nude nove metode uvećanja grudi, koje ne retko, mogu da izazovu kod žena velike zdravstvene smetnje. Zbog toga bi bilo bolje okrenuti se bezbolnoj metodi, koja je ujedno i najbezbednija, a to je povećati grudi putem ishrane.

Ono što je poznato, jeste da na rast grudi direktno utiče nivo hormona estrogena, a veličina grudi zavisi direktno od prisustva ovog hormona u organizmu. To je i razlog što se ženama u periodu trudnoće povećavaju grudi, jer nivo estrogena raste.

Ipak, ne morate biti trudne da biste imale velike grudi, postoje i određene namirnice koje sadrže estrogen i koje vam mogu pomoći da vam grudi prirodno porastu. Potrebno je da ih konzumirate redovno i u dovoljnoj količini.

povecati grudi

Namirnice koje prirodno sadrže visok nivo estrogena su:

Semenke lana, soja i proizvodi od soje, tofu, jabuke, bademi, kikiriki, pšenica, zobene pahuljice, kukuruz i indijski oraščić.

Sve ove namirnice jedite kombinovano, zato što svaka od njih sadrži različit nivo estrogena. Potrebno je da ih konzumirate kontinuirano i dugo kako bi estrogen iz njih bio dodat organizmu. On će doprineti procesu uvećanja grudi, umanjiti pred menstrulane probleme, a pomoći će i ženama u menopauzi. Takođe, hrana bogata manganom i bromom, kao što su đumbir, integralni pirinač, kruške i škampe, takođe je dobra za vaše grudi.

Semenke lana

Semenke lana sadrže najveću količinu estrogena. Stavite ih u salatu, pospite njima proju, hleb koji sami pečete ili ih dodajte nekom drugom laganom jelu.

Soja

Sadrži manje estrogena od semenki lana, ali spada u lakše načine ubacivanja estrogena u organizam. Idealna dnevna količina: 350 gr sojinog mleka ili 75 grama sira od soje.

Tofu

Treća namirnica po redu koja u sebi sadrži najveće količine estrogena od svih namirnica na svetu.

Šejk od papaje za veće grudi

Istraživanja su pokazala da ovaj šejk na prirodan način uvećava grudi ako se pije svaki dan a možete da probate i da jedete svežu papaju. Papaju neki zovu i „tropska dinja“ zato što njen ukus podseća na dinju. Za pripremu šejka, potrebno je da oljuštite jednu papaju (kao kada ljuštite krompir), očistite je od semenki, stavite u blender, dodate nekoliko kockica leda i mleka (može i sojinog, to bi bilo idealno) i sve to izmiksajte i popijte.

Vežbajte

Vežbe za grudi sigurno će vam pomoći da vam postanu bujnije i čvršće. Na internetu postoji mnogo sajtova sa vežbama, i sigurno ćete naći neke koje odgovaraju vama. Mi vam dajemo primer jedne jednostavne vežbe:

Spojite dlanove.

Laktove podignite gore, odvojite što više od tela.

Ruke držite u nivou grudi i naizmenično ih pritiskajte u ritmu pulsa.

Potom ih polako dižite gore i istim ritmom ih spuštajte.

Vežbajte svaki dan, uz pravilno disanje i ova vežba će vam pomoći da podignete grudi, ojačate mišiće i dobijete na čvrstini.

Čajevi za uvećanje grudi

Postoje biljke koje utiču na rast grudi, i ako budete pili čajeve spremljene od njih, za par meseci, grudi će vam postati veće.

Čičak – konzumacija čička povećava protok krvi u tkivo dojki i ojačava reproduktivni sistem.

Anis – kineska biljka koja se koristi kao začin, ali utiče i na rast grudi.

Komorač – svojim sastojcima anetholima, dianetholim i photoanetholima povećava količinu estrogena u telu. Uz to sadrži i fitoestrogen koji stimuliše rast grudi i povećava prozvodnju mleka kod dojilja.

Sladić – sadrži iste sastojke kao i komorač, pa daje iste rezultate.

Jedite proteine

Jedan od najboljih načina da grudi počnu da vam rastu, jesu i protein koje treba da unosite kroz hranu: jaja, riba, mleko, piletina, orasi. Takođe, dobri su i grašak, peršun, šargarepa, luk, krastavac, zelena salata i bobičasto voće.

I za kraj, treba da znate, ništa se ne može postići preko noći. Za rezultate je potrebno strpljenje, trud, upornost, ali sve će se to isplatiti zato što ćete za nekoliko meseci sigurno potražiti veći broj grudnjaka u vašoj omiljenoj radnji!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts