Kakve su Revlon farbe za kosu

Revlon farbe za kosu spadaju u kvalitetnije marke koje se mogu naći na našem tržištu. Poput svih boljih brendova i Revlon nudi farbe za kosu bez amonijaka. Poseduje široku paletu boja, od kojih se najviše traže plave i smeđe nijanse. Dame širom sveta imaju uglavnom pozitivna iskustva u vezi Revlon farbi za kosu, ali kada je nešto kvalitetno to znači i da ima malo veću cenu.

Revlon farbe za kosu sa i bez amonijaka

Postoji nekoliko vrsta ovih farbi za kosu. Najveću pažnju potrošaća privlače Revlon farbe za kosu bez amonijaka, a najpoznatije su Revlon Colorsilk, kao i Revlon Young. Revlon Preference je jedna od najzastupljenijih linija koja se može naći kod nas, u Srbiji.

Ako pričamo o najpopularnijoj Revlon liniji za farbanje kose, onda je to svakako Revlonisimo.

revlon-colorsilk-bez-amonijaka
Revlon farbe za kosu

 

Revlon farbe za kosu – paleta boja

U zavisnosi od boje u koju želite da se ofarbate, Revlonisimo nudi sledeću paletu boja: Burgundies, Reds, Coppers, Mahoganies, Naturals, Super Naturals, Ashes, Iridescents, Golds, Beiges, Tobaccos i Coppers.

Što se tiče generalno, omiljenih nijansi u celoj paleti boja, kada su Revlon farbe za kosu u pitanju, dame uglavnom žele plave nijanse, kao i smeđe nijanse. Ova činjenica i nije mnogo začuđujuća, jer Revlon u retkim slučajevima ostavlja žute pramenove, a žene koje se redovno farbaju u plavo, znaju koliko je teško pronaći farbu koja će vam podariti željenu svetlu boju kose. Pogotovo ako vam je prirodna boja nešto tamnija.

Omiljene iz Revlon palete boja su smeđe nijanse kao i plave nijanse
Omiljene iz Revlon palete boja su smeđe nijanse kao i plave nijanse

Revlon farbe za kosu – cene i iskustva korisnika

S obzirom da u Srbiji potrošači dobijaju, najčešće, proizvode lošijeg kvaliteta i najgoru klasu čak i kada je kozmetika u pitanju, dame sa našeg podneblja uglavnom su zadovoljne Revlon farbama za kosu. Iz sopstvenog iskustva kažu da Revlon retko ostavlja žute pramenove kada se farbaju u plavo, kosa se ne oštećuje kao što je slučaj sa nekim drugim farbama za kosu, postaje sjajna i svilenkasta i nije potrebno izlagati je nekim dodatnim tretmanima koji će je oporaviti nakon farbanja. Dakle u ovom slučaju ne morate dodatno kupovati balzame i pakovanja za kosu, kako bi ste oporavili kosu od hemija koju sadrže farbe i hidrogeni.

Ali sve što je dobro, to je uglavnom i skupo. Tako da je cena Revlon farbi za kosu nešto veća od ostalih. Uglavnom se kreću, u proseku, između šesto i osamsto dinara, pa i više. Visoka cena formira se jer je Revlon farbe za kosu teško naći, tj retko je ima u slobodnoj prodaji, a mnogi je nabavljaju preko lokalnih frizerskih salona.

Revlon farbe za kosu možete pronaći i na pojedinim pijacama i buvljacima čak i na internetu. Što se tiče kupovine u salonima, neće vam svaki salon prodati ovu farbu već će verovatno očekivati da se kod njih ofarbate i na taj način im ostavite više novca. Dakle farbanje Revlonom je u neku ruku, kod nas i privilegija.

Većina ima pozitivna iskustva sa Revlon farbama za kosu, dok je  cena visoka, ali pristupačna.
Većina ima pozitivna iskustva sa Revlon farbama za kosu, dok je cena visoka, ali pristupačna.

Kako izbeći alegrije na Revlon farbe za kosu?

Dame koje imaju osetljiviju kožu, uglavnom strahuju od farbanja, jer se kao posledica alergije mogu javiti osipi, pa čak i gušenje. Glavni krivac za ovo je takozvani PPD sastojak koji se stavlja u farbe i koji u stvari i izazva alergije.

Na žalost protiv alergije na farbu ne postoji lek, može se desiti samo da ste na neke farbe manje, a na neke više alergični, u zavisnosti od sastava. Međutim postoji jednostavan test kojim možete utvrditi da li smete da se farbate.

Kada kupite željenu farbu za kosu, četrdeset osam sati pre bojenja kose nanesite malo boje na kožu. Najbolje je da to bude predeo iza ušiju. Ako vam na koži ne ostane nikakva reakcija, u roku od tih dvadeset četiri sata, možete se slobodno ofarbati. Međutim ukoliko primetite crvenilo ili neke slične smetnje, potražite drugu alternativu za farbanje kose.

Takođe, poželjno je da uvek kada prvi put probate neku farbu, pročitate uputstvo za upotrebu.

Kako sprečiti alergije na farbe za kosu?
Kako sprečiti alergije na farbe za kosu?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts