Kako se stavljaju vikleri i kako da odaberete najbolje za vašu kosu

Vikleri za kosu

Ako imate dugu kosu, sigurno ste već do sada pravili lokne na različite načine. Jedan od najklasičnijih načina da uvijete kosu je korišćenje viklera, a pri tom je i najlakši.

Vikleri za kosu su sigurna metoda za dobijanje lokni ali i manje štetna na primer od prese ili figara. Nekada su se koristile tkanine ili krpice za pravljenje frizura, njih su zamenile klasične papilotne koje se kuvaju, zatim drveni vikleri koji su korišćeni za ondulaciju ili metalni, odnosno limeni, a danas – vikleri su uglavnom napravljeni od plastike ili su gumeni – (samolepljivi vikleri). Posebno su popularni širi vikleri, ali je izbor veličina takav da će zadovoljiti svaku vašu želju.

Znajte da je za upotrebu viklera širih prečnika potrebna dužina kose najmanje do ramena, ako želite velike lokne. S druge strane, sitnije lokne možete napraviti i na kraćoj kosi. Kombinovana primena viklera različitih prečnika daće posebnu bujnost kosi.

Neobavezno ili definisano?

U odnosu na to kakvu frizuru sa loknama želite, razlikovaće se i tretman kose nakon skidanja viklera. Ako želite nesredjen, neobavezan izgled, nanesite malo voska za kosu na ruke i prevucite ih kroz pramenove pošto ste skinuli viklere. Za ovu verziju, najbolje je koristiti šire viklere.

Za definisani izgled kose, koristite tanke viklere koji će dati precizne lokne. Nakon što skinete viklere, nagnite glavu i par puta prstima prođite kroz kosu kako bi lokne delovale živahnije i bujnije.

Električni vikleri (vikleri na struju), su u poslednje vreme redovna ponuda u našim frizerskim salonima. Jednostavni su za upotrebu a frizura traje i par dana i vrlo je postojana. Probajte da priuštite sebi da Vam naprave profesionalnu loknastu frizuru na ovaj način.

Beautiful woman with luxury hairs

Kako se stavljaju vikleri

Najpre stavite penu na dlanove pa je protrljajte je kroz kosu koju ste prethodno isfrotirali. Razdelite kosu na jedan deo oko temena i na još dva dela bočno. Prvo, namotajte na viklere kosu sa bočne strane, počevši od vrha do dna i od napred prema pozadi. Viklere ne morate da uvijete sve do korena kose , ako želite da Vam tako kosa pri korenu ostane ravna. Probajte da je , ako Vam se svidja ovakva frizura, uvijate od nivoa ušiju.

Prilikom odvajanja kose, vodite računa o tome da pramenovi budu malo uži od viklera. Uvijajte pramen kose na vikler počevši od krajeva kose prema unutra. Najpre tretirajte kosu na potiljku a kasnije bočnme pramenove prema vratu.Nakon što se uvili sve pramenove, osušite kosu fenom i tako će lokne biti definisanije. Pre skidanja viklera, ohladite kosu, a upotrebite prste kako biste oblikovali kosu.

lokne2

Pojedine pramenove možete dodatno potencirati koristeći vosak za kosu. Možete upotrebiti i puder za volumen kose da bi izgledala bujnije. Lak za kosu će duže održati oblik lokni.

Savet plus: Budite strpljivi i znajte da je potrebno malo vežbe i uhodavanja kako bi Vaš frizura sa loknama izgledala onako kako ste želeli. Ne očajavajte ako ne uspete iz prvog pokušaja. Frizure sa loknama su zahvalne, deluju prirodno i trajne su, tako da vredi pokušati! Frizura će biti trajnija uz lak za kosu ali ne koristite najjače lakove, već one za blago učvršćivanje jer će tako Vaša frizura delovati prirodnije.

Preporučujemo da pogledate video o tome kako da na jednostavan i brz način dobijete lepu frizuru sa loknama.

Možda će Vas interesovati i sledeće teme:

Ideane frizure za tanku i retku kosu
Kako napraviti lokne na dugoj kosi

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts