Šta leči srebrna krema i kako se koristi

Srebrna krema je antibiotička krema sa širokim spektrom dejstva. Sastav ovakvih krema je obično jon srebra Ag+ čistoće 99,999 u obliku rastvora u redestilisanoj vodi. Ne sadrže konzervanse ni veštačke mirise i boje. Proizvodjači srebrne kreme tvrde da nema kontraindikacija.

Šta leči srebrna krema?

Široka primena ove kreme odnosi se na psorijazu, suve usne, peckanje, bore, ekcem, gljivice, akne… Takodje je dobra i za bubuljice, a efikasno je i njeno dejstvo u terapiji zapaljenja, čireva, rana na koži, plikova, boginja, i tretiranju kože nakon ujeda insekata. Upotrebljava se i za intimnu higijenu u smislu primene za hemoroide, herpes i kondilome. Neretko je nazivaju kremom za sve!

Namenjena je za spoljašnju upotrebu, a mogu je upotrebljavati i deca i odrasli.

Kako se koristi u terapiji herpesa?

Na mesto gde se pojavio herpes, potrebno je blagim trljanjem naneti malo srebrne kreme. Ovo možete ponavljati nekoliko puta na dan, ili po potrebi, ako herpes na koži dodatno recimo prati i ekcem. Herpes se ubrzo povlači, a nakon dve nedelje, očekujte da će se potpuno povući.

srebrna krema1

Dejsto na koži

Antibiotičko dejstvo srebrne kreme najvidljivije je kod smirivanja upalnih procesa. Štiti kožu od spoljnih uticaja mikroorganizama, a koža će dobiti zdrav, svež i lep izgled. Oštećenoj koži pomaže da se regeneriše, umanjuje groznice na usnama, otklanja sve vrste lišajeva i ekcema,smanjuje bol i peckanje kod problema sa hemoroidima, smanjuje površinu kože koja je zahvaćena psorijazom.

Blagotvorno deluje kod gljivičnog oboljenja usne duplje a takodje uspešno otklanja crvenilo i svrab očnih kapaka.

Korisna je i za teme, jer na kosmatom delu glave otklanja seboreju i crvenilo na pečate.

Srebrna krema i intimna higijena

Preporučuje se i ženama i muškarcima za tretman na intimnim delovima tela, dakle na sluzokoži jer će smanjiti i ublažiti neugodan svrab i neprijatno peckanje u anogenitalnoj regiji.

Srebrna krema – upotreba kod dece

Poznati su problemi osetljive bebine kože, u obliku ojeda, iritacija, svraba i peckanja na guzi, naročito dok su bebe još u pelenama. Srebrna krema kod beba i male dece će u vrlo kratkom roku, za oko 10 do 20 minuta, otkloniti ojed, crvenilo, peckanje i druge iritacije.

Uputstvo za upotrebu srebrne kreme

Krema je namenjena isključivo za spoljašnju upotrebu. Nanosi se blagim utrljavanjem kružnim nežnim pokretima i to na suvu i čistu kožu. Srebrnu kremu čuvajte na sobnoj temperaturi van domašaja dece.

Cena

Srebrna krema se prodaje u skoro svim apotekama u pakovanju od 30 ml. Cena pakovanja je oko 1400 dinara.

Na domaćem tržištu postoji još jedna vrsta srebrne kreme -Bioaktivna Hidratantna Krema sa Koloidnim Srebrom MAXLAB®, koja sadrži još i kombinaciju prirodnih ulja badema, kokosa, avokada i jojobe. Sadržaj koloidnog srebra u kremi je oko 25 mg/l i ima antimikrobno dejstvo.

Proizvodjači navode da prirodno antiseptičko delovanje kreme pojačavaju etarska ulja žalfije i mente koja su takodje u sastavu kreme.

Primena kreme – Otklanja viruse,bakterije i gljivice, pomaže pri uklanjanju akni, bubuljica, herpesa, ekcema, ujeda insekata, gnojnih ulceracija i alergija. Lekovito deluje i u slučaju da imate problematičnu, iritiranu i osetljivu kože. Dodatak prirodnih ulja badema, kokosa, avokada i jojobe , neguju i štite oštećenu i zdravu kožu. Koloidno Srebro iz kreme utiče na regeneraciju tkiva i ubrzava zarastanja rana. Zajedno sa pantenolom i vitaminom E, ubrzava regeneraciju oštećene kože.

Ova Bioaktivna hidratantna krema sa srebrom može se koristiti i u svakodnevnoj nezi kože i tela i lica, Odgovara svakom tipu kože. U njenom sadržaju nema konzervanasa (parabena). Veštačkih mirisa ili boja. Jedini miris je prirodna aroma lekovitog bilja koje krema sadrži.

BIOAKTIVNA HIDRANTNA SREBRNA KREMA , proizvođača „ Maxlabs“ od 50 grama, košta oko 600 dinara.

srebrna-krema4

 

Trebalo bi pomenuti još jedan sličan proizvod na našem tržištu a to je Srebrna krema sa nevenom. Sastoji se od mikroskopskih molekula srebra čistoće 99.999 koji su rastvoreni u redestilovanoj vodi, sa dodatkom ulja nevena. Ima širok spektar dejstva a pomoža kod psorijaze i ekcemne površine kože, herpesa, čireva, hemoroida, opekotina od sunca i kod ujeda insekata. Nema kontrindikacija i ne sadrži konzervanse, veštačke mirise ili boje.

Postoji još nekoliko preparata koji su dostupni na našem tržištu i koji su napravljeni na bazi koloidnog srebra kao što su koloidna srebrna voda- dijetetski suplement, srebrni melemi, srebrne kreme za iritiranu kožu, melemi sa dodatkom propolisa, kreme sa dodatkom Q10 enzima, Srebrosept paste za zube, sprejevi za nos, srebrni preparati za opštu intimnu higijenu…

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts