Kurkuma Plus Zglob Fit tablete – lek za zglobove

Kurkuma Plus Zglob Fit tablete svojim lekovitim dejstvom, pomažu kod artritisa, reumatizma, poremećaja vezivnog tkiva i sličnih problema sa zglobovima.

Medju hranljivim materijama koje sadrže kurkuma tablete izmedju ostalih je i glukozamin, koji je neophodan za zglobove, za njihovu pokretljivost, proizvodnju hrskavice, tetiva, ligamenata i sinovijalne tečnosti. Ova tečnost “podmazuje” hrskavicu i kada je u organizmu prosutan njen manjak, kosti postaju tanje, sklonije su lomljenju i trošenju. Ovaj lek sadrži i hondroitin sulfat koji pomaže da zglobovi ostaju fleksibilni i elastični pod pritiskom dok hondroitin unapređuje efekat pomenutog glukozamina na zglobove.

Dejstvo biljnih supstanci u Kurkumi

Biljne i prirodne supstance u Kurkumi, deluju umirujuće, imaju stimulativni efekat i daju osećaj lakoće prikurkuma plus pokretu. Kurkuma sadrži ekstrakt kurkume i arnike, suncokretovo ulje, ulje mirte, mentola, čajnog drveta i kamfor. Izvor je vitamina E i ima jako antioksidantno dejstvo. Proizvodi se po švajcarskoj tehnologiji, finom obradom brojnih sirovih prirodnih lekovitih sastojaka.

Kurkuma jača koštani sistem, tetive i njihovu fleksibilnost i podstiče rast novih ćelija u kostima. Ovaj preparat takodje olakšava disanje, podstiče zdrav protok sluzi u bronhijama i ždrelu. Leči upaljene zglobove i mišiće, bolne mišiće snabdeva antioksidansima, jača imuni sistem, pomaže odbranu organizma od napada bakterija i virusa, čisti krvotok, podstiče cirkulaciju, pomaže čišćenje kalcifikovanih arterija, ali takodje i smanjuje nadutost stomaka i uspostavlja normalan rad creva kao prevencija stomačnim grčevima.

Neželjena dejstva pri upotrebi Kurkume, nisu poznata , navodi se na sajtu distributera ovog preparata.

Kako se koristi Kurkuma

Kako se pije preparat Kurkuma? Odrasli treba da dnevno piju po dve tablete Kurkume sa malo vode. Doziranje se može promeniti u odnosu na stepen bolesti.

Pre upotrebe pročitajte uputstvo za upotrebu i konsultujte vašeg lekara.

Na našem tržištu, Kurkuma se prodaje u pakovanju od 90 tableta, a cena je oko 2 500 dinara.

Promoteri ovog preparata tvrde da je Kurkumino antiupalno dejstvo izuzetno moćno i da se na primer, rak prostate, koji preovlađuje na zapadu, retko javlja kod muškaraca koji redovno koriste Kurkumu.

Ukoliko patite od ukočenih zglobova, grča mišića, bolova u leđima, sindroma iritabilnih (nadraženih) creva i opšteg bola ili želite da poboljšate zdravlje – probajte da sebi pomognete sa Kurkuma plus zglob fit preparatom.

Kurkuma na prirodan i efektan način obezbeđuje optimalno snabdevanje nerava, kostiju i zglobova hranljivim materijama.

Kurkuma gel

Osim tableta na tržištu postoji i Kurkuma Plus Zglob Fit gel, bezbedan za primenu i prirodan. Gel sadrži prirodne sastojke, deluje efektno i brzo. Ima rashladni efekat i ne peče dok se nanosi. Takodje, rekonstituiše oštećenu hrskavicu i pruža pomoć u poboljšanju zdravlja zglobova

Kurkuma se u Indiji već vekovima upotrebljava kao narodni lek za razne bolesti. Aktivni sastojak, zaslužan za njena lekovita svojstva naziva se kurkumin.

kurkuma tablete

Za šta je kurkuma dokazano dobra?

Nena možda najznačajnija dobrobit je ta što smanjuje inflamaciju u telu, odnosno upale. S obzirom na to da je hronična inflamacija uzrok jednog velikog niza bolesti, kurkuma je biljka koje se ne sme zanemariti, kao ni preprati na bazi ove biljke.

Pošto creva teško apsorbuju ovu biljku, kada se prave tablete, one takodje sadrže ekstrakt bibera ili enzime poput bromelaina uz pomoć kojih se apsorpcija povećava, pa stoga obratite pažnju na kontraindikacije, ako odlučite da koristite ove tablete.

Napomena-Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamenjuje stručno mišljenje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts