Nautica satovi – inspirisani jedrenjem i plavetnilom mora

Nautica satovi prvi put su se na tržištu pojavili 1994 godine. Muški i ženski Nautica ručni satovi objedinjuju poseban dizajn, jake upečatljive boje i drugačiji stil. Inspirisan plovidbama,svežom i čistom vodom, ovaj brend reflektuje energični životni stil i ima mnogo sledbenika širom sveta.

Ove satove možda najbolje opisuje američki klasični stil uz konstantno poštovanje tehničkih inovacija.

Nautica je kao kompanija osnovana 1983 godine i jedna je od svetski vodećih kompanija u oblasti proizvodnje muškog, ženskog i dečijeg aksesoara i garderobe. Tek kasnije u svoj proizvodjački program, Nautica uvršćuje i ručme ženske i muške satove.

nautika satovi

Nautika ronilački ručni satovi

Sat Nautica BFD 100 je muški ronilački sat masivnog dizajna. Prodaje se uglavnom u crnoj boji sa belim kazaljkama. Izradjen je od nerdjajućeg čelika, remen je od silikona a sat je vodootporan do 54 metra. Košta oko 150 evra. O detaljima i upotrebi ovog sata u skladu sa uputstvom informišite se na sajtu: ww.nautica.com

nautica ronilacki

Nautika satovi gotovo uvek su u bojama koje su naglašene i jarke, pa je tako i sa novim modelima.

Novi modeli Nautica satova

Nova kolekcija Nautica ručnih satova za 2014 godinu, pod imenom NST proširena je još jednom novim modelima u jarkim bojama. Dva nova modela satova koji su predstavljeni su : NST 15 Date i NST 15 Chrono. Verzija s datumom ima poseban brojač za datum u obrnutom smeru, koji je pomalo izdignut da bi čitanje bilo lakše.

Hronografska verzija poseduje središnji podbrojač koji preklapa još dva podbrojača. Oba sata imaju kućišta izradjena od nerđajućeg čelika, prečnika su od 45 mm, a dodatno su prošireni okvirom od crnog IP-a. Oba nova sata iz ove kolekcije su vodootporna do 100 metara.

nautica nova kolekcija1

Iskustva i komentari o Nautica ručnim satovima

Kvalitet Nautica satova je česta tema foruma koji za temu imaju ručne satove. O tome kakvi su zapravo Nautica satovi postoje različita mišljenja. Prenosimo Vam samo neke utiske forumaša i delove recenzija.

Mnogi svrstavaju Nautika satove u modne satove kojima je ispred kvaliteta – dizajn. Zasto ga većina ljudi koji žele kvalitet izbegava, kao uostalom i druge linije modnih satova kao što su Festina, Guess, Eprit itd.

Satovi Casio na primer, često se navode kao primer za poredjenje, jer koštaju isto ili manje od modnih satova ali zato nude bolji mehanizam i kvalitet.

Nautica satovi uglavnom imaju mehanizam koji je pouzdan a pristupačan. U svakom slučaju, za ljubitelje lepog, zadovoljiće estetske potrebe i radiće bez problema par godina. A onda stiže vreme za nove kolekcije.

Predstavljamo Vam nekoliko modela Nautica satova koji su dostupni na našem tržištu.

Nautica Watches – A09559G, muški crni ručni sat, košta oko 18 000 dinara, ima kvarcni mehanizam, kalendar, prirodno mineralno staklo. Izradjen je od nerdjajućeg čelika i vodootporan je do 100 metara. Narukvica je od veštačke smole u narandžastoj boji.

nautica1

 

Nautica Watches – A09603G ženski ručni sat, u trendi beloj boji,ima kvarcni mehanizam, a cena mu je oko 11 000 dinara. Staklo je mineral kristal, prirodno mineralno staklo, a uradjen je od nerdjajućeg čelika. Vodootporan je do 100 metara. Narukvica u beloj boji je izradjena od silikona.

nautica2

Nautica Watches, ženski ručni sat u trendi roze boji – A09607G košta oko 11.000 dinara, ima kvarc mehanizam, staklo je mineralno prirodno a izradjen je odnerdjajućeg čelika. Vodootporan je do 100 metara. Narukvica je od silikona.

nautica3

 

Kopije i original Nautica satova

Ako želite da izbegnete replike, kupujte satove samo u prodavnicama koje saradjuju sa ovlašćenim distributerom za Nautica satove. U Srbiji to je „Identico“.

U svakom slučaju, i Nautica kao i drugi brendovi na tržištu ima svoje replike i kopije. Naći ćete ih na nekim online šopovima i u oglasima. Nekada je i naglašeno da je reč samo o kopiji. Cena ovakvih satova je oko 10 evra a kvalitet je upitna stvar je kupovinom sata na ovaj način ne dobijate garanciju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts