Depilacija nausnica toplim voskom

Depilacija nausnica je veoma delikanta, s obzirom da se radi o izuzetno osetljivom delu kože i to licu. Ukoliko depilirate druge delove tela, iritacije, urasle dlačice, posekotine i slično možete pokriti, a ako vam se na licu iznad nausnica javi crvenilo, to je problem koji ćete teško rešiti.

Nausnice su jedini deo tela koji se ne može brijati, osim ukoliko ne želite da dobijete ,,simpatične“ muške brčiće, zato je depilacija nausnica toplim voskom jedna od najpopularnijih metoda depilacije kada je ovaj deo tela u pitanju.

Kako se radi depilacija nausnica?
Kako se radi depilacija nausnica?

Postupak depilacije nausnica toplim voskom

Depilacija nausnica toplim voskom se obavlja i u salonima i nije skupa. Međutim ako su vam dlačice na nausnicama jako izražene i brže rastu, svakako je ekonomičnije depilirati ih kod kuće. Možete kupiti vosak u parfimeriji ili trake na kojima se vosak već nalazi. Izbor je raznovrstan a cene su pristupačne.

Pre depilacije nausnica lice mora biti čisto, bez tragova kreme ili šminke.

Postupak je jednostavan – vosak se topi dok ne postane tečan, malo se ohladi, nanese se na nausnice dok je još topao, ali vodite računa da ne bude vreo kako na licu ne bi ostale opekotine. Preko njega zalepite traku ili parče tkanine a potom, cimnite i odlepite što brže. Dakle postupak depilacije je već poznat.

Ukoliko vam je ostalo dlačica, ponovo odmah zalepite traku i cimnite, pa ponovite još dva, tri puta. Možete i pincetom počupati višak.

Na ovom video zapisu možete videti kako se, od prilike, radi depilacija nausnica.

Crvenilo i iritacije kože nakon depilacije nausnica

Ako prvi put depilirate nausnice toplim voskom ili po prvi put koristite neku određenu vrstu voska, napšravite mali test tako što ćete naneti vosak na neki drugi deo tela, koji je manje osetljiv – na primer noga ili ruka. Izdepilirajte jedan deo tela da vidite reakciju kože.

Nakon depilacije nausnica namažite izdepilirano područje kremom. Osim kreme ili nekog umirujućeg sredstva nemojte stavljati ništa drugo ( npr šminku, puder i slično) već sačekajte nekoliko sati.

Savetujemo da, ako se depilirate zbog nekog svečanijeg ili bitnijeg događaja, nausnice depilirate dan pre. Jer ako nakon depilacije odete, recimo, na žurku gde je neonsko svetlo, iznad usana će vam se crveniti koža što može biti malo smešno, a svi osim vas će primetiti. Ako ih depilirate radnim danom, to odradite uveče pred spavanje i ujutru se možete bez problema našminkati za posao.

Umirujuće sredstvo koje nanosite nakon depilacije nausnica toplim voskom je veoma bitno jer sprečava crvenilo i iritaciju. Na izdepiliranoj koži se lako nastane bakterije što osim crvelina može prouzrokovati i bubuljice.

Kako sprečiti crvenilo i iritacije nakon depilacije nausnica
Kako sprečiti crvenilo i iritacije nakon depilacije nausnica

Kreme za depilaciju nausnica

Depilacija nausnica kremom je takođe veoma popularna metoda. Ukoliko nemate vremena da topite vosak ili ne želite baš nimalo da trpite bol, onda možete da se odlučite za kremu za depilaciju nausnica.

Kreme za depilaciju su još lakše za korišćenje. Nanesu se na nausnice i nakon par minuta skinite ih aplikatorom koji ste dobili uz kremu. Pripremite se na jak miris kreme koji je najčešće neprijatan.

Ako je manje bolno, ne znači da se neće javiti reakcija na koži. I u ovom slučaju nanesite malo kreme na kožu kako bi ste se uverili da niste alergični, a poželjno je da depilirate nausnice pred spavanje, kako bi koža odmorila do jutra i kako bi ste mogli da nanesete šminku na lice bez psoledica.

Kako se radi depilacija nausnica kremom?
Kako se radi depilacija nausnica kremom?

Depilacija nausnica u trudnoći

Nausnice se mogu bez problema depilirati i tokom trudnoće, bez opasnosti od nekih neželjenih efekata. Najbolja metoda jeste svakako topli vosak i depilacija u kućnoj varijanti, jer vosak koji imate kod kuće koristite samo vi.

Ukoliko ste planirali trajnu depilaciju nausnica, nemojte se u trudnoći odlučivati na ovaj korak .

Depilacija nausnica dok ste u drugom stanju - da ili ne?
Depilacija nausnica dok ste u drugom stanju – da ili ne?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts