Egipatska depilacija prepona šećernom pastom

Egipatska depilacija je jedan od najboljih načina da eliminišete neželjene dlačice. Osim što je veoma efikasna, možete je napraviti i kod kuće od prirodnih sastojaka, bez hemijskih sredstava.

Pogodna je ako imate osetljivu kožu, jer ne pravi iritacije i ne ostavlja otoke, a nećete se mučiti ni oko uraslih dlaka.

Ono što će vas posebno obradovati kod egipatske depilacije šećernom pastom jeste to što je ona znatno manje bolna od ostalih vrsta depilacije. Da dodamo još da će egipatska depilacija vremenom prorediti dlačice. Sve ovo su dobri razlozi da probate ovaj vid depilacije kod kuće.

Naravno ukoliko vam domaće radinosti ne idu od ruke i ukoliko ne uspete da napravite sami pastu kod kuće, a želite baš ovakvu depilaciju, znajte da i u salonima lepote možete dobiti uslugu egipatske delipacije šećernom pastom.

Recept za spravljanje šećerne paste

Kada je reč o samom postupku ove kućne depilacije, za početak porebno je da napravite pastu kojom ćete obaviti egipatsku depilaciju. Za to će vam trebati sastojci koje ima gotovo svaka kuća, a postupak je i više nego jednostavan.
Potreban vam šećer, limun i obična voda. Dve šolje šećera sipajte u šerpu, prelijte sa jednom četvrtinom šolje vode i jednom četvrtinom šolje isceđenog limuna. Limun obavezno, dobro procedite. Šerpu potom stavite na vrelu ringlu, Kada provri smanjite jačinu toplote na ringli. Kuvajte oko sedam, osam minuta, dok masa ne dobije zlatnu boju. Dobijenu pastu prespite u keramičku činiju, teglu ili neki sličan sud.

Ako vam se pasta previše stvrdne i ohladi, ne morate ponavljati postupak. Zagrejte još jednu šerpu obične vode, pa u nju spustite sud sa šećernom pastom, ali tako da voda ne uđe u pastu.

Postupak spravljanja šećerne paste za kućnu depilaciju
Postupak spravljanja šećerne paste za kućnu depilaciju

Kako se radi kućna, egipatska depilacija šećernom pastom?

Sam postupak egipatske depilacije ne razlikuje se puno od ostalih. Kada napravite pastu sa šećerom koju ćete koristiti za depilaciju, sačekajte da se malo ohladi ali ne previše. Neka pasta bude topla, jer ako se skroz ohladi depilacija vam neće uspeti. U tom slučaju pasta se ne može zalepiti za kožu. Podrazumeva se da ne nanosite vrelu pastu jer može izazvati opekotine.
Pre početka poželjno je da se istuširate, tj da očistite kožu. Nije loše ni da koža bude što suvlja, jer ćete tada lakše obaviti kućnu depilaciju.

Pastu sa šećerom koju ste napravili nanosite na deo tela koji želite da depilirate. Mažite je u suprotnom smeru od rasta dlačica. Za razliku od voska, postupak skidanja paste sa šećerom je mnogo lakši jer se sama pasta lako ispira voskom. Na kraju, izdepilirano područje premažite kremom, losionom za telo, ili šta god koristite nakon tuširanja i depilacije, kako bi vam koža bila meka.

Kućna depilacija šećernom pastom
Kućna depilacija šećernom pastom

Egipatska depilacija prepona šećernom pastom.

Osim što se lako pravi zahvaljujući jednostavnom receptu i što se možete bez problema depilirati kod kuće, egipatska depilacija se rado preporučuje za depilaciju prepona.

Najviše jer je u ovom predelu koža jako osetljiva i skoro svaka depilacija je veoma bolna. Pasta sa šećerom eliminisaće dlačice, a za razliku od brijača i vremenom ih prorediti i sledeću depilaciju možete obaviti za nekoliko nedelja.

Jedina mana jeste što šećerna pasta ne može da skine velike dlačice, tako da, ukoliko ste se malo zapostavili, prvo se depilirajte brijačem, a kroz tri četiri dana odradite egipatsku depilaciju.

Depilacija prepona šećernom pastom kod kuće
Depilacija prepona šećernom pastom kod kuće

Iskustva sa egipatskom delipacijom i trajanje.

Već smo pomenuli glavnu prednost egipatske depilacije – osim što je manje bolna od većine ostalih depilacija koje se rade kod kuće, pogodna je za sve koji imaju osetljivu kožu. Nakon ove depilacije nećete se mučiti sa otocima, uraslim dlačicama, ranama i posekotinama koje ostavlja brijač, Ne treba da brinete ni ako imate problema sa venama.

Što se tiče trajanja, nakon egipatske depilacije ne morate se depilirati i do nekoliko nedelja. S obzirom da ona proređuje dlačice, prvih nekoliko puta depiliraćete se jednom u dve do tri nedelje, a ako ponavlajte redovno postupak, kada se dlačice prorede, neće biti potrebe da se depilirate više od jednom mesečno.

Neki od nedostataka ove kućne depilacije jesu i to što se, po rečima žena koje su je probale, pasta sa šećerom teško razvlači pa im obično i jedna mera ne ispadne dovoljna.

depilacija secernom pastom iskustva i trajanje

I za kraj, ukoliko želite da vidite kako sve to zapravo izgleda, počevši od paste pa do samog procesa depilacije i krajnjeg rezultata, pogledajte priloženi video zapis:

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts