Ormarići za kupatilo – od plastike do luksuznog stakla

Ormarići za kupatilo

Iako možda deluju kao tek neki dodatak kupatilskom nameštaju, i ne očekujete da mnogo koštaju, ormarići za kupatilo znaju i te kako da koštaju i njihova cena od par desetina hiljada dinara Vas neretko može iznenaditi.

Medijapan, staklo, drvo, plastika…

Naravno, visoka cena se odnosi prvenstveno na kvalitetne i prostrane ormariće koji se uglavnom prave od luksuznijih materijala, kao što su specijalno kaljeno staklo, čelične konstrukcije, ormarići od mermera, ili ormarići sa tapaciranim vratima presvučeni kožom koja je premazana vodootpornim lakovima i premazima.

ormarici za kupatilo

Nešto povoljnija varijanta su ormarići po meri kada vi odredjujete dimenzije, pa se možete s majstorom pogadjati oko cene za ormarić od drveta ili od medijapana.

ormarici od drveta

Tu je uvek bolje odabrati medijapan jer je otporniji na vlagu i vodu mada i drvo može biti vrlo poželjan pa i luksuzni materijal (trešnja ili orah u duborezu) ali samo ako je obradjeno tako da je vodootporno!

U svakom slučaju , ako ste kreativna duša, drvenu policu možete sami prelakirati vodootpornim mazivom amožete se čak i igrati bojama u zavisnosti od stila u kom uredjujete kupatilo. Sve popularnija de kupaž tehnika prisutna je i na nameštaju. Izaberite cvetne ili morske motive, urbane detalje, karo ili trakaste aplikacije… Igrajte se bojama i osvežite kupatilo upravo uz pomoć boja na kupatilskom nameštaju!

ormarici sa ogledalom

Ako baš želite da uštedite a nemate neke zahteve koji su specifični već uredjujete kupatilo u vikendici ili iznajmljenoj studentskoj sobi – tu problem uvek rešava povoljna plastika!

Ormarići od plastike su relativno jeftini, ima ih u raznim bojama i oblicima, laki su za transport i vrlo se lako održavaju – poprskate ih tušem u kadi ili prebrišete sundjerom i posao je gotov!Ormarići sa ogledalom, od kojeg god materijala bili napravljeni, već su prava klasika. Ima ih u najvećem broju kupatila u koja ste ikada ušli garantovano! Oni su odraz praktičnosti. Prostor u kupatilu namenjen ogledalu (obično je to iznad umivaonika), koristi se ujedno i za toaletni ormarić i tako se štedi na prostoru (sistem 2 u 1).

Ugaoni ormarići su dobar izbor i imaju svoje prednosti kako za mala tako i za prostranija kupatila. Mala kupatila će dobiti na prostoru ako svaki kutak pametno iskoristitie pa se s toga odlulite za ugaone ormariće, a još je bolje i racionalnije kada su viseći, pa tako dadatno štedite na prostoru.

ugaoni ormarići

U velikim kupatilima, ormarići ne moraju biti zidni, već se lepo mogu rasporediti po podu od keramike. Ako vam je do čuvanja kupatilskog nameštaja, police i ormariće bolje stavite na kupatilske prostirke.

zidni ormarici

Ako u prostranom kupatilu imate dva umivaonika, postavite par prostranih ormarića pored svakog od njih. Ako su ormarići niži, biće odlično postolje dana njih stavite sobno cveće, sveće ili neki drugi detalj koji će ulepšati kupatilo. Ideja je mnogo…

Zatvoreni i otvoreni ormarići

Ormarići koji se zatvaraju čuvaće vašu intimu i svoj sadržaj. S druge strane , ormarići koji su otvoreni mogu biti jako praktični ako služe samo na primer za čiste peškire ili ako pozicija koju ste namenili ormariću ne dozvoljava otvaranje vratanaca.

zatvoreni ormarici

Ukombinujte vaše ormariće sa materijalom od kojeg je napravljen ostali kupatilski nameštaj – korpa za veš, police, viseći delovi…

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts