Saveti za izbor grejalice za kupatilo

Nabavkom namenske grejalice za kupatilo, najbolje ćete rešiti problem grejanja ove važne prostorije na pravi način. U redu je da imate rešenje poput privremenog grejanja poput kvarcne, plinske grejalice ili grejnog tela kao što je mali kalorifer, koje po potrebi premeštate, ali ovo može biti komplikovano i neozbiljno rešenje, posebno ako imate decu.

Zidne grejalice za kupatilo

Zidne grejalice za kupatilo japanske proizvodnje sa snagom od 2000 vati mogu se naći i na našem tržištu. Osim što vrlo dobro greje, ima i opciju hlađenja koja nekada takođe može biti od koristi. Ove grejalice pomalo liče na klima uredjaje i obično se prodaju sa daljinskim upravljačem.

Daljinski upravljač pruža mogućnost udobnog korišćenja , izbora režima grejanja, ili hladjenja, jače strujanje vazduha, temperaturu, podešavanje krilaca i tajmera. Ove grejalice Imaju istaknut ekran čije je uloga da obaveštavaju o trenutnom režimu rada i tajmer. Na prednjoj strani je ploča ispod koje su filteri koji seredovno ili po potrebi menjaju.

zidne grejalice

Ove japanske grejalice imaju veliku prednost u odnosu na druge a to je zaštita od pregrevanja. Pri njihovom isključivanju, grejalica se ne gasi momentalno već postepeno.

Njihanjem krilaca, odnosno neke vrste sistema sa ventilatorom, usmerava se protok vazduha a tajmer se može podešavati u intervalu od pola sata do četiri sata ili kombinovanjem maksimalnog vremena rada od sedam i po sati.

Japanska zidna grejalica može vrlo solidno da zagreje kupatilo prosečne površine za najviše polasata.

Konvektorske grejalice Einhell takodje imaju zaštitu od pregrevanja. Popularan model za kupatila je podesiv u tri nivoa grejanja (750/1.250/2.000W). Osim što su lako prenosive, ove grejalice imaju mogućnost montiranja na zid.

grejalice Einhell

 

Norveške grejalice

Popularne norveške grejalice i radijatori idealno su rešenje najpre za dogrevanje prostorija pa tako i kupatila, kojeje brzo i efikasno.

Dakle, ako osnovnim načinom grejanja ne uspevate da u kupatilu dosegnete željenu temperaturu, podesite norvešku grejalicu na temperaturu od recimo 22 stepena i tako ćete za vrlo kratko vreme dostići odgovarajući nivo temperature.

Takodje, kada se vaš osnovni sistem grejanja isključi noću, ovi radijatori mogu održavati temperaturu do jutra, sve dok se ponovo ne aktivira centralni sistem grejanja.

Pošto postoji mogućnost podešavanja, u momentu aktiviranja osnovnog grejnog sistema , norveške grejalice ili radijatori po automatizmu će prestati da rade i troše električnu energiju.

Prednosti norveških grejnih tela posebno se vidi u prelaznim periodima kada je dogrevanje potrebno. Pošto su u pitanju grejalice i radijatori koji su pokretni, nije im potrebna montaža niti dodatna ugradnja i mogu sepostaviti nabukvalno svim mestima. Neki radijatori imaju podne nosače, ali se i oni mogu lako premeštati. Zaključak je da je norveška grejalica iz serije grejalica manjih dimenzija, jedna od najekonomičnijih na našem tržištu.

Norveške grejalice

Norveške grejalice imaju elegantan dizajn i ekonomične su u odnosu na recimo kvarcne grejalice.

Kada uključite ovu grejalicu, osetićete strujanje toplog vazduha za svega nekoliko sekundi. Vazduh brzo cirkuliše pa ježarenje grejača isključeno pa tako ne šteti podovima i ne isušuje ih.

Ukupna snaga ove grejalice je 1500 vati a može se podesiti da radi na 600 ili 900 vati naizmenično ili oba grejača u isto vreme kada je u maksimalnoj snazi.

Električne grejalice za kupatilo – električni sušači

Pri odlučivanju o tome kako ćemo rešiti zagrevanje bilo koje prostorije u stanu moramo voditi računa o štednji, ili je to makar poželjno.Električni sušači za kupatilo imaju minimalnu potrošnju električne energije. Sastoje se od grejnih kablova koji obično imaju desetogodišnju garanciju, a pošto nemaju punjenje u vidu vode, plina, ulja… njihov rad je nečujan. Laki su i jednostavni za ugradnju i za održavanje.

Električne grejalice za kupatilo

Odlikuju se klasičnim dizajnom koji osim što zagreva kupatilo služi i za sušenje veša. Na našem tržištu ovi sušači se prodaju u beloj ili hromiranoj boji.

Sušač se jednostavno povezuje kablom za povezivanje grejalice a njegov rad se može podešavati prekidačima.

Podno grejanje

U slučaju da imate jako malo kupatilo u kome Vam je svaki centimetar bitan, osim zidne grejalice možete rešenje pronaći i u ugradnji podnog grejanja.

Ako ste klasičniji tip i ne odustajete od zidne kvarcne grejalice, pogledajte nove modele proizvodjača „Gorenje“.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts