Saveti za izbor podne prostirke za kupatilo

Podne prostirke za kupatilo

Nekada je skoro svako kupatilo imalo one čuvene trodelne komplete prostirki koji se sastojao iz jedne velike i jedne male podne prostirke kao i iz dela koji je bio namenjen navlačenju preko poklopca WC šolje.

Danas, stvari stoje malo drugačije. Izbor je toliko veliki kada su prostirke za kupatilo u pitanju da biste poželeli da enterijer kupatila menjate najmanje jednom nedeljno. Posebno gobat izbor možete naći pri salonima nameštaja „Kika“ ili „Ikea“

prostirke za kupatilo

Gumene prostirke

Samo ime ove vrste prostirki naglašava njihovu prednost. Gumene prostorke su 100 posto vodootporne, onemogućavaju klizanje i što je najvažnije, veoma se lako održavaju. Neke je dovoljno gurnuti u veš mašinu i uključiti najkraći program za pranje. Ove prostorke za kupatilo su , osim što su praktične, i veoma povoljne pa ih možete česti menjati. Prozvode se u najrazličitijim oblicima i bojama, pa ih možete iskoristiti za često osvežavanje kupatila.

gumene prostirke

Sundjeraste prostirke za kupatilo su sličnog kvaliteta ali i cene – povoljne su i otporne navlagu. Malo su udobnije i mekanije od gume, ali na kraju sve zavisi od toga da li ste kupili kvalitetne sundjeraste prostirke koje su malo skuplje i napravljene od super ozdržljivog sundjera ili ste izabrali one jeftine od običnog sundjera, koje nekad služe i za jednokratnu upotrebu. Poznate sundjeraste prostirke su one koje su preplavile naše tržište u vidu rebrastog gumenog sundjera koji se prodaje na metar. Bez obzira na sve – prilično su praktične!

sundjeraste prostirke

Čupave prostirke za kupatilo

Evo još jedne vrse kupatilskih prostirki koje su lake za održavanje. Čupave prostirke kao i čupavi tepisi, lako se održavaju jednostavno redovnim trešenjem. Takodje, prljavština će naovim prostirkama biti manje vidljiva, (ako nemate vremena da ih čistitie svaki dan) a posebno ako ste izabrali tamnije boje.

Čupave prostirke daju posebnu udobnost kupatilu, posebno ako su u toplim bojama i gustog tkanja.Još jedan prednost – nisu toliko skupe. Conforma linija proizvoda pri robnim kućama i salonima Forma ideale, možda je dobro mesto gde ćete pronaći pravu čupavu prostirku za vaše kupatilo.

čupave prostirke

Čupave prostirke zapravo su vrsta tepiha ali posebno otpornog na vodu i vlagu.

Ako ne volite čupave resice, uvek se možete odlučiti i za klasične itison prostirke od adekvatnog materijala. Ako se odlučite za ovaj relativno jednostavan materijal, bar se poigrajte bojama prostirki. Naime, ako vam je potreban trodelni komplet itison – prostirki, kupite svaku u drugoj boji. Ovo je posebno preporučljivo za kupatila koja su uradjena sa belom ili neutralnom beđ keramikom i isto tako neupečatljivom sanitarijom. Pink, tirkizna ili jarko žuta prostirka , promeniće izgled kupatila za tili čas!

Heklane prostirke za kupatilo

Ove prostirke su obično okrugle ili ovalnog oblika, pa se fino slažu ako u kupatilu nemate sanitarije ni nameštaj sa jako izraženim ivicama. Ublažavaju atmosferu i daju mekoću prostoru. U zavisnosti od toga od kog su materijala heklane, mogu biti prilično jeftine i industrijkog tkanja, do onih luksuznih uglavnom italijanske ili francuske proizvodnje.

Jeftiniji materijali su oni poput najlona dok, skuplji mogu biti posebno obradjeni pamuk pa čak i svila. Prodaju se po komadu ili kao dvodelne, trodelne, u zavisnosti od površine kupatilskog poda koji želite da prekrijete.

heklane prostirke

Pobrinite se da kupite prostirke koje će, ma od kakvog površinskog materijala bile izradjene, imati makar bazu od vodo-nepropusnog materijala kao što su guma ili neke vrste plastike.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts