Moderne kuhinje za 2015. godinu

Moderne kuhinje za tekuću 2015.godinu podrazumevaju najpre belu boju i minimalizam u uredjenju. Kuhinje bele boje, lako se uklapaju u svako domaćinstvo i u skoro svaki stil dizajna.

Bela kuhinja pruža osećaj čistoće i daje na preglednosti i urednosti ovog važnog prostora u svakom domu. Zato bela boja dugo ne izlazi iz mode kada je uredjenje kuhinja u pitanju. Belu kuhinju možete kombinovati takodje sa belim pločicama i drvenim podovima gde je to moguće.

moderne kuhinje

Crno-bele kuhinje

Dodiri crne boje ili detalji u crnoj boji, zaokružiće na poseban način klasični stil bele kuhinje. Kuhinja će izgledati elegantno i moderno.

Možete koristiti horizontalne crne linije po zidovima kuhinje, ili druge diskretne detalje, ali bez preterivanja. Na ovaj način, kuhinja će dobiti na karakteru.

Moderne boje

Osim neprikosnovene bele boje, kuhinje mogu biti moderno uredjene i u sivoj boji. Sivo smedja boja jedna je od top 4 trendi boja za uredjenje enterijera ove godine.

Crvene kuhinje birajte u kombinaciji sa belim zidovima ili svetlo sivim zidovima i pločicama. Najbolja je cigla crvena boja, a nikako jarko crvena. Ako je kuhinja vezana uz dnevni boravak, pažljivo kombinujte boje. Crvena je u ovom slučaju dozvoljena boja za kuhinju, ako je vaš dnevni boravak minimalistički uredjen i u svetlim bojama.

Ljubičaste kuhinje mogu biti vrlo zanimljiv izbor, ali samo ako se odlučite za neku blažu nijansu ove boje. Kuhinju u ovoj boji kombinujte sa nežno zelenim zidovima ili detaljima. Mat ljubičasta jaka boja nije preporučljiva jer možete smanjiti dotok svetlosti u ovu važnu prostoriju.

ljubičaste kuhinje

Tamne nijanse

Luksuzne tamne nijanse su trend u dizajnu kuhinja za 2014. godinu. To su sivi tonovi velikog raspona na materijalu kome daju visoki sjaj, satenski sjaj ili možete koristiti lak sa pepelom za tradicionalniji stil kuhinje.

Od tamnijih nijansi tu je i metano plava boja koja će kuhinji dati dozu elegancije.

kuhinje tamne

Metalik boje za kuhinje

Za metalik kuhinje se odlučite ako želite moderni dizajn. Boja šampanjca kombinovana sa bojom plavog čelika posebno je moderna poslednjih sezona.

Rasveta

Nemojte zaboraviti na važnost osvetljenja u vašoj kuhinji. Uzaberite beli luster, ili više belih zidnih lampi, naročito iznad radnog prostora. Ako u kuhinji nemate prozor, stavite ogledalo.

kuhinje4

Za malo elegantniji utisak, predlažemo rustikalne, metalne držače za lampe od bakra ili mesinga.

Ako imate jednobojnu, minimalistički uređenu kuhinju , izaberite moderne svetiljke neobičnih oblika, a dobar izbor su i tradicionalne zidne lampe od mesinga.

Detalji

Cvetni uzorci su takodje novi trend i savršeni su za minimalistički uredjene kuhinje. Uzorci sa motivima cveća, makar i na samolepivim stikerima, su odličan način za razbijanje monotonije i privlačenje pažnje.

Ako se odlučite za belu kuhinju, jarke boje zidova daće joj potpuno novi šarm. Izaberite boju lavande ili pink boju za zidove ili pločice.

Takodje, za detalje na zidovima ili za bordurice, tirkizna boja u kuhinji sa prirodnim hrastom i mangolija laminatom odličan je i preporučljiv kontrast.

Staklo umesto pločica je i dalje popularan izbor, a u 2015. godini u trendu su delovi kuhinje od stakla sa štampanim detaljima takodje u jarkim bojama.

kuhinje od punog drveta

Kuhinje sa šankom i pultom

Šank u kuhinji je iz godine u godinu sve popularniji komad. Šank je nekada bio deo pored kuhinje namenjen isključivo služenju pića kada nam dodju prijatelji, ali kako su se trendovi menjali, šank može biti i dobra radna površina za onog ko kuva. Šank u vidu ostrva u kuhinji je posebno preporučljivo i sve modernije rešenje. Što više prostora to bolje. Pult je takodje dobro rešenje ako želite da sakrijete dešavanja u kuhinji ili nered od posudja dok spremate , u slučaju da vam je kuhinja prostorno povezana sa trpezarijom i dnevnim boravkom.

sank kuhinja

Ako je kuhinja izgradjena od medijapana visokog sjaja, gledajte da i šank bude od od tog materijala. Boja se može razlikovati. Takodje, nezavisno od materijala, šank može biti od kamena ili stakla što će dati posebnu notu.

Prirodni materijali

Kuhinje od punog drveta su svakako preporučljivije od onih izradjenih od iverice, ali je ipak najbitnije da imaju premaz koji će ih učiniti otpornim na vlagu.

Upotreba prirodnih materijala može biti primenjena i na zidove ako koristite opeku za njihovo oblaganje. Kuhinje sa vidljivim gredama ili brodskim podom, takodje deluju rustično i prelepo.

Kuhinjski elementi

otvorene-police-u-kuhinji-6

Kuhinjski elementi treba da prate aktuelni trend otvorenih polica. Na taj način, nećete skrivati posudje i pribor već ćete ponosno moći i da pokažete njihov dizajn, ekskluzivnost i lepotu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts