Marbo šamponi, aktivator i losion dobri su protiv opadanja kose

Marbo šamponi su danas veoma popularni jer su se u velikom broju slučajeva pokazali uspešnim kada je reč o regulisanju problema sa kosom, pogotovo ako govorimo o opadanju vlasi.

Opadanje kose, masna kosa i perut danas su problemi mnogih ljudi. Iako na prvi pogled deluje kao da se problem može lako rešiti nekim određenim šamponom, nije uvek tako. Koža glave, kao i vlasi su drugačije kod svakog pojedinca i ono što nekom pomogne drugom može da pogorša situaciju. Poseban problem predstavlja opadanje kose na pečate.

Razlozi za probleme sa kosom i kožom glave mogu biti razni. Kada govorimo konkretno o opadanju kose, stručnjaci kažu da je glavni krivac genetika, a muškarci su po ovom pitanju ugroženiji od žena. Ostali razlozi mogu biti stres i nervoza, ubrzano ili usporeno lučenje žlezda, hormoni, starenje, i slično.

Zato ako ste primetili da je vaša borba sa ovim problemima bezuspešna, bilo bi dobro prvenstveno da se obratite dermatologu, a nije isključeno da će vam upravo dermatolog preporučiti Marbo šampon.

Marbo šampon 03 protiv opadanja kose
Marbo šampon 03 protiv opadanja kose

Marbo šampon, aktivator i losion protiv opadanja kose

Prema rečima proizvođača, šampon utiče direktno na koren kose kako bi sprečio opadanje. Obnavlja dlaku, daje volumen, sprečava iritaciju kože glave i svrab.

Jednostavan je za upotrebu. Pre nanošenja potrebno je promućkati sadržaj bočice. Nanesite ga dva puta u toku pranja, s tim što je poželjno da nakon drugog šamponiranja sačekate dva minuta, pa tek onda da isperete penu sa kose. Ako ste prinuđeni da kosu perete svakog dana, Marbo šampon je prilagođen i za svakodnevno pranje, s tim što ćete onda kosu šamponirati samo jednom, pri čemu je opet poželjno da penu držite minut, dva pre nego što je isperete, kako bi Marbo što bolje delovao.

Ako imate ozbiljnijih problema, preporučuje se da Marbo šampon koristite u kombinaciji sa Marbo losionom. Losion se nanosi nekih petnaest do trideset minuta pre pranja kose. Potom operete kosu Marbo šamponom, po uputstvu koje smo naveli.

Marbo Aktivator se posebno preporučuje svima koji imaju problem sa opadanjem kose na pečate, takozvanom alopecie areate. Dovoljno je da ga utrljate na mesto gde ste primetili da vam opada kosa, dva puta dnevno. Marbo Aktivator se ne ispira, ali nemojte utrljavati predugo. Uputstvo kaže da se ne utrljava druže od pet minuta. Da bi ste pojačali dejstvo Aktivatora, tokom terapije koristite i Marbo šampon 03.

Marbo kolekcija: šampon, losion i altivator
Marbo kolekcija: šampon, losion i aktivator

Cene Marbo proizvoda

Šamponi ovakvog tipa, koštaju obično nešto više, premda je Marbo šampon 03 za razliku od sličnih proizvoda nešto jeftiniji. Kupuje se u apotekama i košta oko osamsto dinara, što je u suštini pristupačno i vredi ako vam Marbo šampon 03 zaista pomogne. Losion je negde oko tri hiljade, dok je Aktivator nešto jače od četiri hiljade.

Znači za terapiju koja uključuje sva tri proizvoda, biće vam potrebno oko osam hiljada dinara.

Koliko košta Marbo šampon?
Koliko košta Marbo šampon?

Proizvođač Marbo šampona i ostalih Marbo proizvoda

Što je najbolje, Marbo je domaći proizvođač, sa tradicijom dugom dvadeset godina. Uspeo je da se probije i na inostrano tržište, što govori i o zadovoljnim korisnicima i van naših granica.

Sastav Marbo šampona

Marbo šampon 03 baziran je na biljnim sastojcima, među kojima je i kopriva. Kopriva odavno važi za biljku koja ima blagotvorno dejstvo na kožu glave i kosu. Pored koprive Marbo šampon sadrži i orah, kamilicu, ruzmarin, bršljen…

Glavni sastojak Marbo šampona je kopriva, a tu su i ostali prirodni sastojci.
Glavni sastojak Marbo šampona je kopriva, a tu su i ostali prirodni sastojci.

Iskustva sa Marbo šamponima za kosu

Korisnici su uglavnom zadovoljni sa Marbo šamponom 03. Već smo napomenuli da, ukoliko imate veći problem, morate pojačati terapiju sa losionom ili aktivatorom. Poželjno je da sve to bude uz savete vašeg dermatologa, jer da bi ste rešili problem morate prvo znati njegov uzrok.

Dešava se, naravno, i da Marbo ne pomogne, ali kao što rekosmo, ono što nekom pomogne ne znači da će pomoći nekom drugom. Sve zavisi prvenstveno od vaše kože i organizma, pa zatim od problema koji imate.

Uglavnom ne morate da brinete da ćete od Marbo šampona imati neke drastične posledice, jer je šampon napravljen od najboljih biljnih sastojaka koji se mogu naći na našim prostorima.

Kakva su iskustva drugih kosrisnika sa Marbo šamponom?
Kakva su iskustva drugih kosrisnika sa Marbo šamponom?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts