Kolač sa kupinama i jogurtom

Brzi kolač sa kupinama i jogurtom

Ako spadate u ljubitelje onih voćnih letnjih poslastica, koje su vrlo jednostavne i brze za pripremu, a uz to i jeftine onda ćete sigurno poželeti da isprobate i ovaj recept. Da budem iskrena, od kad sam prvi put probala da ga napravim, od tada vrlo često pravim kolač sa kupinama i jogurtom, upravo na ovaj način. Ponekad, kada poželim da promenim nešto, onda jednostavno stavim neku drugu vrstu voća. Najviše mi se dopada kada kupine zamenim malinama, mada su se i jagode pokazale vrlo dobrom zamenom.

Da ne bude zabune, kolač sa kupinama i jogurtom je izvrsna poslastica, samo napominjem da se voće može i zameniti s vremena na vreme nekom drugom vrstom voća.

Svakako je vrlo lako pripremiti ga, a verujem da će vas i ukus oduševiti.
Recept koji možete pročitati u nastavku teksta, je vrlo lak i brz za pripremu u šta se i sami možete uveriti. Kada je reč o sastojcima koji su potrebni za izradu kolača sa kupinama i jogurtom, može se reći da on spada u red ne tako skupih, pa možda se čak može reći i da je jeftin kolač.

Kolac sa kupinama

Dakle, ako želite da pravite ovaj jednostavan i brz, a izuzetno jednostavan kolač sa kupinama i jogurtom, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1/2 kg keksa po želji ( najčešće koristim “ Plazma “ keks )
  • 1/2 l jogurta
  • 120 gr kristal šećera
  • 400 gr kupina
  • 2 kesice šlag krema od vanile
  • oko 300 ml mleka ( u zavisnosti od uputstva na kesici )

Kako napraviti brz i jednostavan kolač sa kupinama i jogurtom?

  1. Keks usitnite rukom. Komadići ne bi trebalo da budu ni posebno veliki niti mali, odnosno takozvano “ onako „, koje srpske domaćice šesto upotrebljavaju kada vam govore usmeno neki recept.
  2. Zatim umutite mikserom jogurt sa šećerom dok se šećer potpuno ne rastopi.
  3. Dobijenu smesu prelijte preko keksa i polako sjedinite kašikom dok ne dobijete kompaktnu masu. Od te mase oblikujte koru za kolač sa kupinama i jogurtom. Trebalo bi da bude debljine između 3 i 4 centimetra, pa prema tome odaberite i oblik i veličinu tacne.
  4. U međuvremenu dobro operite kupine i ostavite ih da se dobro ocede. Kada napravite koru, poređajte preko kupine
  5. Umutite šlag krem prema receptu sa kesice, pa nafilujte tortu. Služite je hladnu.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts