Samolepljive tapete savršen su ukras za nameštaj

Samolepljive tapete ili folije se prave najviše od vinila koji na sebi imaj sloj lepka, i to upravo omogućava njihovo brzo i jednostavno lepljenje i to na skoro sve vrste podloga. Od velike je važnosti da ukrasne tapete lepite na podlogu koja je odmašćena, glatka i čista. Još jedna njihova prednost je što se lako održavaju bilo kojim blagim deterdžentom.

Samolepljive tapete na našem tržištu, obično su one nemačkih proizvodjača a njihove su dimenzije različitih širina (45cm, 67,5cm i 90cm). Tapete ili folije se po pravilu prodaju na metar dužni, a cena zavisi od kvaliteta i širine tapeta.

Odličan su izbor za osvežavanje bilo kojih predmeta koji vam se nalaze u kući – za nameštaj, kuhinjske elemente, frižider, ivericu, drvo, staklo, ogledalo, ormare…

Boje i dezeni

Jednobojne ili desenirane tapete – izbor je Vaš!

stikeri namestaj1

Veliki izbor boja, dezena i struktura pružiće Vam priliku da u dekorisanju ili renoviranju vašeg stambenog prostora, pustite mašti i kreativnosti na volju. Ovim tapetama možete da prekrijete naprimer površine koje su oštećene ili izbledele, ili su vam postale dosadne i hoćete da ih osvežite. Naročito je efikasna njihova upotreba za nameštaj i elemente u dečijim sobama.

Jake boje i providne folije

Samolepljive transparentne tapete, ili vitraži su skroz ili delom providne, a namenjene su za staklo, prozore, ogledala, plastiku… Propuštaju svetlo, i ondase tako prilikom ukrašavanja vaših prozora, staklenih vitrina ili tuš kabina, postižu savršeni vizuelni efekti.

Takozvane „Static“ transparentne folije nemaju lepak, ali zato za podlogu prijanjaju elektrostatičkim privlačenjem. Dovoljan je samo kontakt između ovakve folije i čiste i ravne površine od stakla kako bi folija trajno prionula za podlogu. Zato je prednost ovih folija to što mogu da se skidaju i opet postavljaju više puta.

Postoje i zaštitne UV folije koje mogu da reflektuju čak 95% sunčevog UV zračenja, i time sprečavate da osunčani delovi vašeg prostora blede. Još jedna od mogućnosti je da sami krojite željene oblike od ovih folija i zalepite ga kao ukras, tako sami kreirate svoju nalepnicu za zid.

stikeri namestaj2

Samolepljive bordure

Samolepljive bordure su poseban vid trakaste dekoracije zida. Jako se lako stavljaju i za samo malo vremenamožete potpuno osvežiti dnevni boravak ili kuhinju i trpezariju.

Osim samolepivih nalepnica, dekorativnih stikera i folija, možete koristiti i zidne tapete, jer su moderne lako perive, a vrlo jednostavno se postavljaju i skidaju.

Interesantni su i zidni paneli koji vam pružaju mogućnost da brzo i vrlo efektno istaknete samo jedan zid po izboru.

stikeri namestaj3

Lako i brzo rešenje

Ako želite da ukrasite i osvežite vaš stambeni prostor ili neki poseban predmet, onda su dekorativne nalepnice ili stikeri pravo rešenje za vas. Dekorativne tapete zanameštaj i druge kućne stvari, jesu namenjene prevashodno za lepljenje na zid, ali se uspešno primenjuju za nameštaj, vrata i slično. Zidni stikeri nisu namenjeni samo za ukrašavanje zidove, jer se oni sa motivima manjih dimenzija mogu iskoristiti za laptop, za mobilni telefon i druge slične predmete.

Proizvode se u motivima i različitih su dimenzija. Štampa je obično visoko kvalitetna i na samolepljivom vinilu. Pri njihovom korišćenju, Vaše je samo da napravite pravi izbor u zavisnosti odukusa, motiv odvojite od podloge i zalepite na željeno mesto ili predmet.

stikeri namestaj4

Naročito je ova vrsta uredjenja i osvežavanja prostorija pogodna za dečje sobe jer je poznato da mališanima brzo dosadjuju stvari pa i sopstvena soba jer je činjenicada brzo rastu. Zato će Vam najlakše biti sa dečju sobu s vremenana vreme osvežite različitim stikerima koje će te izabrati zajedno sa decom i tako im pružiti posebno zadovoljstvo.

Ulepšavanje kupatila i kuhinje

Stikeri za pločice su posebna vrsta stikera koji su idealno i brzo rešenje za osvežavanje prostorija poput kupatila ili kuhinje. Kuhinju i kupatilo takodje možete oplemeniti i učiniti interesantnijim korišćenjem samolepivih bordura. Za predsoblje predlažemo posebno dekorisane tapete satrakastim motivima koje možete lepiti na čiviluk, cipelarnik, komode…

Dekoracija vrata

Za dekoraciju vrata možete da kupite samolepljive panele dimenzija 65×170 ili 65×250 cm. Stara ili izbledela vrata dobiće novu svežinu a vrata na dečjoj sobu ljupkost i zaštitni znak vašeg mališana.

Postavljanje dekor nalepnica je krajnje jednostavno kao i njihovo skidanje, a mogu da se koriste više puta. Samo hrabro krenite u osvežavanje vašeg stana.

Mnogi distributeri samolepivih tapeta, stikera i folija sa lagera nude oko 2.000 dezena tapeta i bordura, od kojih neke često možete naći na popustu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts