Aktuelne boje za zidove za 2015. godinu

Hit boje za zidove 2015.

Svake godine, u trendu su različite boje za zidove. Ako volite da svoj prostor redovno osvežavate i bojite svake godine, zašto ne biste pratili i modu koja se odnosi na boje zidova, ali i za fasade.

Dizajneri se slažu u jednom, a to je da 2015. godinu obeležavaju 4 nijanse. Bar jednom od njih obojite zidove kako biste imali trendy enterijer, po poslednjoj modi.

Tekuće 2015. moderne su kompleksne, zanimljive i atraktivne boje, ali one nisu napadne,već imaju prigušen i smirujući ton.

Navedene 4 boje za zidove, su boje koje se slažu sa drugim neutralnim tonovima, ali i uz paletu jarkih i naglašenih nijansi, pa su moguće različite kombinacije. Kako god ih kombinovali, sledeće četiri boje i najskromniji i najmanji dom pretvoriće u važu oazu za uživanje, naravno uz zanimljive ideje kombinovanja sa drugim bojama.

Boja zelene jabuke

Boja zelene jabuke je jasna, čista, podiže atmosferu u prostoru i daje mu specifičnu udobnost.

zelena boja za dnevnu sobu

Pošto je boja zelene jabuke fleksibilna boja, lako se može kombinovati sa drugim bojama. Pogodna je za zidove za dnevnu sobu, za spavaću sobu, pa i kupatilo. Dečija soba u boji zelene jabuke izgledaće odlično i za devojčice i dečake.

Takođe, „zelena jabuka boja“ je dobar izbor za prostore u kojima stanari žele isključivo jednu boju jer nije preterano izražajna i na poseban način će sjediniti sve prostorije u stanu. Dobra je i za stanove u kojima nema dovoljno dotoka prirodne svetlosti jer u sebi ima trunku tople žute boje.

Boja zelene jabuke kombinuje se sa belom bojom i svetlim drvenim tonovima pa će tako svakom prostoru dati potrebnu svežinu.

Koristite ovu boju uz dekorativne elemente i detalje u jačim bojama kao što su crvena, narandžasta, plava… Takodje, u jednu od ovih boja možete ofarbati jedan zid, ili napraviti detalje, ukrase ili bordure po zidu.

Purbeck ili sivo-smeđa boja za zidove

Ovo je hibridna nijansa sivo-smeđe boje i najtoplija je od četiri moderne boje. Ona je dobar izbor za sve one koji žele svetle i neutralne zidove s daškom topline, a ne žele da koriste više klasične bež nijanse ili belu boju, jer ima posebnu živost.

boje za kuhinju

Sivo-smedja boja je sveža i moderna, a prostorijama će dati i mirnoću. Slobodno je kombinujte uz življe nijanse kao što su jarko žuta ili zelena. Savršen je izbor za dnevni boravak, hodnik, spavaću sobu, ali i radnu sobu ili radni kutak jer daje osećaj opuštenosti.

Srednje tamno siva boja za zidove

Ova boja sadrži dosta smeđe koja pruža toplinu i raskošnost prostoru. Prilično je neutralna i zbog toga se slaže sa mnoštvom drugih boja. Trpezarija u ovoj boji će izgledati savršeno ako je kombinujete sa vodeno zelenom, plavom ili bojom maline, ili sa drugim nijansama tople sive kao i s belom. Srednje tamno siva boja spada u takozvane duboke boje, pa ako je koristite za ceo stan ili sve zidove u prostoriji, obratite pažnju na to da li je vaš stan dovoljno prirodno osvetljen. Ako vaš stan nema dovoljno prirodne svetlosti, rizikujete da vam dom postane za nijansu mračniji.

boje za denvni boravak

Srednje tamno siva boja je tako možda najbolja za   minimalistički uređene prostore. Ako je ipak želite u svakom slučaju ,obojite sa njom samo jedan zid.

Kombinujte je sa sveže plavom ili bojama drveta.

Stiffkey plava boja za zidove

Ova boja je ime je dobila po neobičnoj boji blata u engleskom selu Stiffkey. Pošto u sebi sadrži trunku zelene boje i dosta sive , deluje sveže ako je ukombinujte sa belom bojom. Ako je uparite sa grimiznom, zlatnom ili zelenom bojom, dobićete dramatičniji utisak.

3d boje sa efektima

Ako vaš stambeni prostor nije dovoljno osvetljen, stavite detalje svetlo plave boje. Možete je kombinovati i sa tonovima tamnog drveta ili bogatom crvenom bojom i tako ćete dobiti elegantan enterijer.

Na kraju, paneli za zidove sa efektima u 3D varijanti, takodje se mogu naći u ovim modernim bojama.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts