Klub stolovi daju poseban pečat izgledu dnevne sobe

Ovogodišnji trend kada su u pitanju klub stolovi za dnevnu sobu, podrazumeva više manjih stolova postavljenih zajedno. Uglavnom su moderni kružni stolovi manjih dimenzija, visine od 15 do 45 centimetara.

Prirodni materijali su takodje u trendu pa se tako na velika vrata vraća puno drvo i stolovi od kovanog gvoždja. Inovativne ideje su brojne kada su u pitanju drveni stolovi poput onih u vidu neobradjenog panja i staklom preko njih. Oni su poslednji modni trend, kada je dizajn stočića u pitanju.

Dimenzije stočića za dnevni boravak

Dimenziju stola uslovljava veličina dnevne sobe. U prostranim sobama se postavljaju stolovi dimenzija i preko jednog metra, mada su najčešći oni sa dužinom od 60 do 100 centimetara. Manji stolovi za manje prostorije imaju prečnik od 30 do 50 centimetara.

klub sto1

Kako izabrati klub sto?

Pošto ste izabrali garnituru za sedenje i fotelje za vaš dnevni boravak, sledi izbor stočića. Oni imaju višestruku namenu – služe za postavljanje šoljica, čaša ili knjiga, ali sve češće imaju i estetsku funkciju jer se obično stavljaju u centar dnevne sobe.

Izbor je veliki u domaćim salonima nameštaja, pa su Vam na raspolaganju različite dimenzije, oblici, materijali…

Stočić lampa

Ako želite da vaš klub sto bude upadljiv, izaberite mali sto u obliku lampe. Izrađeni su od čvrste plastike, obično bele i učinićee da vaš dnevni boravak ima poseban sjaj.

Mali stočići od prirodnih materijala

Stočići za dnevni boravak, mogu biti izrađeni od materijala kao što su: kamen, drvo, pluta, bambus…

klub sto2

Pri odabiru materijala razmišljajte o slaganju sa enterijerom sobe. Ako imate decu vodite računa da izbor materijala bude prilagođen njihovom uzrastu, pa tako sigurno nećete izabrati stakleni stočić ako imate manju decu. Pošto je u modi retro dizajn , imate veliki izbor stočiča zaobljenih ivica, koji su dovoljno niski pa će biti pogodni i za vaše dete.

Sto izrađen od punog drveta ili od tikovine, nije težak za održavanje, dok su stolovi od medijapana, malo komplikovaniji jer će se na njima lakše videti ogrebotine i udubljenja.

klub sto3

Višenamenski sto

Višenamenski stolovi su idealni za manje prostore, kao i oni na rasklapanje i na razvlačenje. Ako je vaš stan nešto manje kvadrature, birajte sto sa fiokama i pregradama.

Poslužiće za više od jedne funkcije a u njih možete staviti stvari koje želite da imati pri ruci, a da nisu na vidljivom mestu.

Intenzivne boje

Vaš stočić za dnevni boravak može biti i predmet koji će svojom bojom i dizajnom razveseliti celu prostoriju. Ako ste se odlučili za ovakav izbor, potrudite se da ta boja bude u skladu s ostatkom nameštaja.

Moderni stočić „Rubikova kocka“ sa mnoštvom raznobojnih kvadratića uveseliće monoton dnevni boravak.

klub sto4

Za manji dnevni boravak

Za manji dnevni boravak, uzmite manji stočić. To ne mora da bude njegov nedostatak jer stočić može biti raskapajući, pa ćete ga otvarati u zavisnosti od potrebe. Jedan od takvih stočića nudi salon nameštaja Kika.

Veliki klub stolovi

klub sto5

Veliki klub stolovi se stavljaju jedino u slučaju da u dnevnoj sobi imate dovoljno prostora da ga obiđete bez problema. Zato, pre kupovine stola, obavezno izmerite dimenzije vašeg dnevnog boravka, jer su u salonima nameštaja prostori dosta veći pa Vas slobodna procena može zavarati.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts