|

Ukrasne tapete savršena su dekoracija za dnevni boravak

Ukrasne tapete, koje se u novije vreme sve češće proizvode kao samolepljive, ponovo dobijaju na značaju kada je u pitanju enterijer i renoviranje doma ili makar samo osvežavanje prostorija u kući.

Tapete za zidove, ranije su uglavnom bile pravljene od papira, dok se u novije vreme proizvode od kvalitetnijih perivih materijala, pa je i njihovo održavanje vrlo lako.

Zidne tapete su posebno i elegantan način da sa vrlo malo truda, kreativnosti i novca dobijete potpuno novi doživljaj prostora, dodamo malo luksuza i estetike, a mogu naravno vrlo zgodno da posluže u prikrivanju nedostataka i oštećenja na zidovima.

Za dnevni boravak, možete ih koristiti, osim za zidove i za osveženje starih ormara, komoda, plakara, garderobera i slično.

Osim uobičajenog načina postavljanja tapeta, u novije doba, one se uglavnom postavljaju samo na jedan zid, odnosno na pojedina mesta koja želite posebno da istaknete. Za ljubitelje starinskog enterijera, postoje stilske i klasične tapete od vrlo kvalitetnih materijala i različitih tekstura i uzoraka, kao i razne reljefne tapete – imitacije kamena, drveta, cigle i drugih prirodnih materijala. Ljubitelji tapeta mogu nabaviti i one fototapete koje imaju 3D teksturu.

tapete dnevna soba

Zidne nalepnice

Zidne nalepnice ili stikeri za zidove, sa različitim motivima osvežiće prostor dnevnog boravka i promeniti celokupan utisak bez obzira na to da liste ih prelepili preko jednog ili preko svih zidnih površina.

One unose u vaš prostor nešto sasvim novo, dodaju dozu luksuza, a sigurno su i dobro izabran modni detalj, koji će Vam ostaviti puno mogućnosti za kreativnost pri uređivanju ili renoviranju prostora.

Napravite svoj životni prostor avangardnim i glamuroznim, jednostavno drugačijim i jedinstvenim ! A sve to uz pomoć tapeta, koje će uneti novu atmosferu i raspoloženje u vaš dom.

Zahvaljujući tapetama vrlo brzo i lako ćete promeniti prostorije u stanu. Dva najvažnija faktora pri izboru i kupovini tapeta za dnevnu sobu su boja i dizajn. Moderne samolepljive tapete će vam pružiti sve ono što biste mogli da zamislite u vašem enterijeru: čudnu i unikatnu kombinaciju boja, posebne efekte, privid kamenog ili betonskog zida, Big Ben u dnevnoj sobi… Izbor je samo Vaš!

Na raspolaganju vam je dosta stilova i rešenja – od cvetnih dezena i klasičnih geometrijskih motiva pa sve do šara i pruga do, imitacija prirodnih materijala i zanimljivih reljefnih tekstura .

tapete dnevna soba1

Trodimenzionalnost tapeta

Tapete su dodatno zahvalne za ukrašavanje soba jer svojom teksturom, bojom i dezenima zidu mogu da daju trodimenzionalnost. Zid sa tapetom se ističe čak i kada ste izabrali vrlo diskretne bojeili svetle dezene.

S obzirom na to da je dnevna soba mesto u kojem provodimo najviše vremena s porodicom i druženje sa prijateljima, češća je potreba da upravo ovu sobu preuredjujemo ili osvežimo i da ga nanovo učimo udobnim i prijatnim mestom. Nekada je sasvim dosta ako naglasimo samo jedan zid dnevne sobe dekorativnim ili foto tapetama.

Ako se desi da prosto niste u mogućnosti da odolite velikom izboru boja i dezena tapeta koje su sve bogatije ponude na domaćem tržištu, slobodno se opustite i napravite jedinstvenu kombinaciju nekoliko različitih desena.

U toj situaciji birajte modele iz iste kolekcije ili kombinujte jednobojne sa neutralnim dezenima. Ako rešite da potpuno samostalno osmislite dezen za zidove vaše dnevne sobe dnevnog boravka to će svakako biti zabavno iskustvo, jer stvaranjem jedinstvenog izgleda vaših zidova, vežbate kreativnost i dajete svoj lični pečat na zanimljiv način koji će vas zabaviti.

Osmislite sopstveni dizajn tapeta

Svoj lično osmišljen print dizajn možete da odšampate u nekim štamparijama i jednostavno zalepite na zidove i to na isti način kao i uobičajene tapete. Potrudite se da zidove zalepljenje dobro pripremite, da površina zida bude glatka, bez nepravilnosti. Igranje dekorisanjem zidova tapeta može se vršiti češće od bilo kog drugog vida ukrašavanja zidova, a vaša lična unikatna dekoracija na zidu može pretvoriti sobu u pravo umetničko delo!

Poznato je da najpre boje, pa zatim i teksture i dezeni utiču na ljudsko raspoloženje i atmosferu u prostorijama. U velikim prostorijama koristite velike dezene, cvetne ili geometrijske, dok u manjim prostorijama koristite napadnije boje i dramatičnije desene.

Tapete za vrata

Nalepnice, odnosno posebne tapete za vrata, su obično samolepljive tapete koje mnogo mogu da pomognu da vrlo lako i brzo promenite izgled i dekoraciju vaših vrata. Oplemenćeite i ulepšati svoj životni prostor bilo u kući ili na radnom mestu. Nalepnice namenjene vratima se lako i brzo lepe a dezeni su toliko raznovrsni da ćete se mnogo premišljati dok ne izaberete one tapete koje vam se najviše dopadaju. Pogledajte ove tapete za vrata sa motivom Ajfelovog tornja.

tapete-za-vrata

Tapete kao imitacija betona, kamena ili cigle

Kupcima su sve više interesantne kolekcije tapeta koje imaju sposobnost da stvore iluziju da je vaš zid napravljen od nekog drugog materijala i tako stvore originalni estetski efekat.

tapete imitacija

Ove tapete mogu biti savršena imitacija kamena ili imitacija cigle pa i betonskog sirovog zida. Mogu se uspešno primeniti u bilo kojoj prostoriji u stanu, a posebno u dnevnoj sobi i kuhinji. Stavite ih u dnevnoj sobi za trezveni, industrijski efekat, u spavaćoj sobi za elegantnu atmosferu.

Veliki izbor tapeta možete pronaći na veb sajtu poznatog domaćeg brenda D-art Collection. Čeka vas zaista bogat izbor tekstilnog i dekorativnog programa.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts