Saveti za brzo sredjivanje stana

Sredjivanje stana na brzinu

Možda Vam je dosadio raspored nameštaja u Vašem stanu ili kompletni enterijer? Rado biste sve kompletno menjali, ali nemate dovoljno vremena, ili još važnije – novca? Ipak postoje trikovi i razne mogućnosti da stan brzo promenite, udahnete mu svežinu a da Vas to ne košta puno!

Zidovi

Sredjivanje stana počnite krečenjem ili jednostavno zamenite tapete. Za jedan do dva dana, drastično ćete na ovaj nain promeniti unutrašnjost svog životnog prostora. Krečenje možete uraditi sami ako je u pitanju sredjivanje manjeg jednosobnog ili dvosobnog stana, pa ćete tako dodatno uštedeti.

Zamenite klasičnu belu boju zidova, nekom veselijom bojom – pink, trava zelena, boja kajsije… Ne morate bojiti sve zidove, nekada je dovoljan samo jedan zid i efekat je vidljiv.

brzo sredjivanje1

Samolepivi 3D stikeri su dobar, jeftin i brz način osvežavanja zidova. Zalepite željene detalje makar na jedan zid dnevne sobe ili kuhinje.

Drastičnija promena je foto tapet. Na tržištu je izbor zaista veliki, pa izaberite onaj koji Vam se dopada i za kratko vreme ulepšajte spavaću ili dečiju sobu.

Tepih i zavese

Promena tepiha i zavesa je instant rešenje ako želite brzo da promenite enterijer. Ako Vam je skupo da kupujete novi tepih, nabavite jeftinije prostirke za pod. Lako se održavaju a izbor je ogroman. Ako želite minimum ulaganja, jednostavno zamenite tepih iz dnevne sobe tepihom koji je u spavaćoj sobi i obratno, ili bar probajte.

Zavese su jeftiniji način za promenu enterijera. Možete promeniti i samo draperije. Boje čine čuda pa osvežite prostoriju novim zavesama u jarkim nijansama.

brzo sredjivanje2

Detalji

Dodatni detalji poput jastučića će takodje uneti promenu u Vaš dom. Ne morate kupovati nove. Nabavite samo presvlake ili ih sami sašijte.

Saksija cveća, interesantna velika vaza, umetnička slika ili novi ramovi za slike sa novijim fotografijama su sitnice koje će ipak mnogo promeniti enterijer.

Ogledalo je uvek poželjan detalj. Ako ga do sada niste imali, obavezno ga postavite u kuhinji ili na zidu u dnevnoj sobi.

Prostor možete brzo promeniti i oplemeniti samo jednim lusterom. Trenutno su aktuelni retro mali kristalni lusteri koji obogaćuju prostor i daju mu na eleganciji.

Dečija soba

Promenite raspored kreveta i na primer radnog stola, umesto tepiha stavite novu zanimljivu podnu prostirku, unesite podnu lampu i nove meke jastučiće – Vaše dete će biti oduševljeno brzom promenom.

brzo sredjivanje3

Nameštaj

Nameštaj ne jedna od bitnijih stavki kada je u pitanju sredjivanje stana. Ako nemate dovoljno novca da ga kompletno promenite, nabavite bar jedan ili par novih komada.

Kupite samo jedan od ovih komada – novi klub stočić za dnevni boravak, interesantnu veliku podnu lampu, ili malu fotelju i primetićete veliku razliku.

Nameštaj možete i da presvučete a ako vam je to komplikovano, jeftinije ćete proći ako kupite prekrivače za trosed, dvosed i fotelju. Izaberite prekrivače sa dva različita lica pa ćete tako imati na raspolaganju dve opcije brzog menjanja garniture za sedenje.

sredjivanje stana

Spavaća soba

Promenite brzo i jeftino izgled spavaće sobe tako što ćete postaviti na jedan zid fototapet sa vedrom tematikom. Možete da unesete i samo jednu fotelju od bambusa, novo ogledalo iznad toaletnog stočića, ili da promenite draperije – i već ste dobili drugačiju sobu!

Kuhinja i trpezarija

Promenom stolnjaka u trpezariji i lustera – dobićete potpuno nov enterijer. Stolice možete ukrasiti novim dekorativnim mekim jastučićima, a zidove diskretnim bordurama.

U kuhinji ćete teže manipulisati komodama i policama, ali svakako je možete promeniti novim zavesama, ili oplemeniti kutkom u kome će biti sobno cveće ili začinsko bilje.

Ako imate malo više vremena, uradite dekupaž tehniku, ili zamolite nekoga da Vam na taj način ulepša jednu od polica u kuhinji.

Uvek je preporučljiva i promena rasporeda komada nameštaja. Ništa ne košta ,a uz dobro planiranje, brzo ćete srediti vaš dom na malo drugačiji način.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts