Žena ovan – sposobna da parira bilo kom muškarcu

Žena ovan – krakter i osobine

Žena ovan je dama koja svakako može parirati muškarcima. Sposobna da izdominira i puna energije, voli da pomaže drugima i da daje savete.

Novac se kod nje kratko zadržava i pravi je trošadžija. Ako želite da vam supruga bude ekonomična i da od jednog dinara napravi dva, nemojte se ženiti damom rođenom u znaku ovna. Nisu lakomislene, vole razgovor i dobro društvo. Liberalne su, pogotovo kada je seks u pitanju.

Njena planeta vladalac je Mars, koji je u mitologiji bog rata i zaštitnik Amazonki, žena ratnica, tako da ne čudi ratoborna priroda ove vatrene žene. Slabost je za njih strana reč.

Žena rođena u znaku ovna - karakter i osobine
Žena rođena u znaku ovna – karakter i osobine

Što se tiče fizičkog izgleda, žena ovan retko kada ima problem sa kilažom, ali može imati obline. Njeno zaštitno oružje su svakako noge, ali s obzirom na njen stil odevanja, retko ih otkriva. Žena ovan nije ljubitelj uskih haljina i potpetica i najčešće će obuću nešto u čemu se opušteno kreće. Čak ne forsiraju ni dugu kosu. Mogu biti i nešto maljavije od ostalih žena.

Žena ovan obično nema problema sa zdravljem, niti je hipohondar. Ipak, može imati problema sa očima ili povredama. Sklone su i saobraćajnim nezgodama, a kako i ne bi, kad obožavaju brzu vožnju. Kako im i nervoza nije strana, mogu imati i problema sa glavom i migrenama.

Žena ovan je neko ko je vatren, sposoban, mentalno jak ...
Žena ovan je neko ko je vatren, sposoban, mentalno jak …

Žena ovan kao majka

Žena ovan je brižna majka i iako nema previše interesovanja za kućne poslove i ulogu domaćice, deca su za nju, kao i za svaku majku, veoma bitna. Može da izađe na kraj i sa porblematičnom decom, da ih smiri, pomiri kada se posvađaju, ali dešava se i da sama nekad poludi usled pritiska i tenzije, pa drugi moraju nju da smiruju.

Njena deca nisu razmažena, niti se čuvaju pod staklenim zvonom. Ona ih od malena vaspita da se bore kroz život, tako da ona jednog dana izrastu u sposobne ljude. Nikada ih ne omalovažava, veruje u njih ali im i sama pomaže koliko može.

Kao majka, žena rođena u znaku ovna nikada neće razmaziti svoju decu, već će ih od malena učiti da se snalaze.
Kao majka, žena rođena u znaku ovna nikada neće razmaziti svoju decu, već će ih od malena učiti da se snalaze.

Žena ovan – posao

S obzirom na ogromnu energiju i sposobnost koja ih krasi, žene rođene u znaku ovna vole da se bave sportom.

Leže im i rukovodeća mesta, čak i ona na kojima treba da komanduju muškarcima, jer se ove žene lako snađu i u toj ulozi. I ukoliko nisu na vodećoj poziciji, ponašaće se kao da jesu. Kada vam je ona šefica, morate se sto posto zalagati na svom radnom mestu, jer kod njih nema ,,ne mogu“ i ,,nisam u mogućnosti sada to da uradim“. Dakle, veoma su zahtevne.

Za ženu ovna ne postoje muške profesije, jer se ona snalazi i u takvim poslovima kao pravi muškarac. Može biti vojnik, policajac, a leži joj i hirurgija…

Nisu baš za timski rad, jer vole sami da drže stvari pod kontrolom, i ne podnose kada su drugi nespretni. Ne ostaju duže na poslu, ali vole motivaciju i pohvale što im daje dodatnu volju za radom.

Žena ovan se ne libi da radi ni tipično muške poslove. Mogu se nametnuti i kao šefovi.
Žena ovan se ne libi da radi ni tipično muške poslove. Mogu se nametnuti i kao šefovi.

Ljubavni profil žene rođene u znaku ovna. Kako se ponaša u ljubavi, kakva je u krevetu…?

Zavođenje – Kada zavodi, žena ovan je otvorena i jasno do znanja će vam staviti šta želi ili ne želi od vas. Privućiće je snažni, stasiti muškarci, ali i oni koji su mentalno jaki poput nje. Takođe žena ovan traži izazove, tako da je poželjno da muvanje traje malo duže i da joj se ne prepustite olako. Ako vam se dopada ova žena, brzo ćete primetiti da li je zagrejana za vas, jer one ne kriju svoje emocije. Ukoliko vi želite da zavedete ženu ovna, to učinite ležerno, jer ćete je odbiti napadnim udvaranjem. Poželjno je čak i da porazgovarate sa nekim drugim ženama oko nje.

Žena ovan olako zavodi muškarce. Ako joj se dopadate, to će vam otvoreno i pokazati.
Žena ovan olako zavodi muškarce. Ako joj se dopadate, to će vam otvoreno i pokazati.

Žena ovan u vezi – Iako je jaka ličnost, žena rođena u znaku ovna je uvek u potrazi za muškarcem na kojeg će moći da se osloni i ko će je voditi kroz život. Veoma su romantične, tako da nemojte da mislite da će ona biti ,,muško“ u vašoj vezi. Brak sa njom je jedno veliko takmičenje, i žena ovan nije za muškarca, koji ima konzervativno mišljenje o ženama ili je slab. Ona će uvek parirati svom mužu sa sposobnostima i neće se zadovoljiti ulogom domaćice.

Nije isključeno ni da će prevariti muža, ali samo ako je on znatno slabiji od nje, jer joj onda neće biti interesantan, pa će potražiti nekog jačeg. Ipak, žena ovan je za svog muškarca dobar oslonac, neće ga izdati onda kada mu je potrebna, njegovi neprijatelji postaju i njeni. Ljubomorna je, i mrzi kad joj muž nije posvećen. Zbog nedostatka pažnje može imati i izlive nervoze. Odgovara joj da njen muškarac bude oštar i strog, ali da je voli i da je pusti da njena reč bude poslednja. Ako je prevarite, neće jadikovati, već će vam uzvratiti istom merom. Preporučuje se da žena ovan kasnije uđe u brak jer joj treba vremena da se iživi. Ako se uda veoma mlada veća je mogućnost da se varati muža.

Veza i brak sa ženom rođenom u znaku ovna su jedno veliko nadmetanje.
Veza i brak sa ženom rođenom u znaku ovna su jedno veliko nadmetanje.

Žena ovan u seksu – Kao i kod svih vatrenih znakova i kod žene ovna je seks veoma bitan. Kod nje sve gori tokom vođenja ljubavi, a ponekad voli da bude i gruba, pa vam mogu ostati modrice i ogrebotine od njenih noktiju. Za nju je idealan seks posle žestoke svađe. Usne su joj glavna erogena zona i osoba koja pokušava da zavede ženu ovna mora da zna dobro da se ljubi. Njihov visok libido, čini pripadnice ovog znaka veoma otvorenim kada traže seks od vas. Kao neko ko voli sport i ko je veoma aktivan, poprilično će vas zamoriti u spavaćoj sobi. Vole i igre u krevetu, pogotovo maskiranje u razne uniforme. Može biti pomalo i nastrana.

I u krevetu je žena ovan prava vatra.
I u krevetu je žena ovan prava vatra.

Što se tiče slaganja sa ostalim znakovima, žena ovan se najbolje slaže sa muškim vatrenim znakovima – strelcem i lavom. Odgovaraju joj i vazdušni vaga i vodolija, ali ne i blizanac. Može naći zajednički jezik i sa jarcem. Ako ste zemljani ili vodeni znak, ženu ovna zaobiđite u širokom luku.

Poznate dame rođene u znaku ovna

Od poznatih žena koje su rođene u znaku ovna, izdvojićemo Saru Džesiku Parker, Kristin Stjuart, Viktoriju Bekam, zvezde filma ,,Montevideo“ Tamaru Dragčević i Ninu Janković, Maraju Keri, Lejdi Gagu, zatim tu je i Viktorijin anđeo Alesandra Ambrosio i njena koleginica Miranda Ker, pevačica Fergi, kneginja Jelisaveta Karađorđević, Viktorija Bekam, Ema Votson, pokojna članica grupe ,,EKV“ Margita Magi Stefanović, porno glumica Džena Džejmson, Marija Šarapova i njena koleginica teniserka Jelena Dokić, Lukrecija Bordžija, ali i mnoge druge.

Domaće glumice Nina Janković i Tamara Dragičević su rođene u znaku ovna.
Domaće glumice Nina Janković i Tamara Dragičević su rođene u znaku ovna.

Kako je nastao horoskopski znak ovan?

Legenda o zodijačkom znaku ovna odnosi se na brata i sestru koje je bog Zevs spasio od zle maćehe, tako što je poslao krilatog, zlatnog ovna da ih odvede na bezbedno. Brat i sestra su ovna žrtvovali u Zevsovu čast, a njegovo zlatno runo ostavili na jednom drvetu. Nekoliko godina kasnije grčki junak Jason će odnesti ovo runo, a Zevs će uzdignuti ovna u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts