Ovan: slaganje sa drugim znacima – raka zaobići u širokom luku, poželjni strelac i lav…

Za osobe koje su rođene kao ovnovi u horoskopu, važi da su ratoborne, liberalne i snalažljive.

Poseduju ogromnu količinu energije, a troše je na sport, posao, hobije, zabavu… Teško ga je ispratiti u nekim stvarima.

Što se tiče fizičkog izgleda, muškarci ovnovi su jaki i visoki, a žene obično imaju zanosne obline. Nekada su baš bezobrazni, pogotovo prema slabijima, imaju običaj da se rugaju i ponižavaju, a najlakše mu je da se posvađa sa nekim.

Vole da komanduju, a kada je reč o poslu, gotovo da nema razlike između muškaraca i žena. Sposobni su da rade sve, pogotovo da šefuju i vode posao. Jednostavno su rođeni da budu lideri. Čak i kada nije vođa ekipe, ovan sa velikom lakoćom nameće svoju volju.

Njihov partner mora da bude psihički jak, stabilan i sposoban. Na primer kada su žene u pitanju, ne očekujte da će sedeti kod kuće i posvetiti se samo porodici. One su dovoljno sposobne i da rade, i da brinu o porodici, da se bave fizičkim aktivnostima i da pri tom imaju neki interesantan hobi. Nakon raskida, ovnovi bez problema prežale nesrećnu ljubav i brzo pronađu nekog novog.

Ovan je ratoboran i tvrdoglav, pa mu treba tolerantan partner
Ovan je ratoboran i tvrdoglav, pa mu treba tolerantan partner

Ovan – uporedni horoskop. Sinastrija i ljubavne kombinacije

Zahtevni su u ljubavi, traže da im pristupite na određeni način, ali pre svega žele stabilnog i psihički jakog partnera. Seks je sve samo ne nežan, dama u znaku ovna će vas dobro izujedati i izgrebati, dok muškarac prelazi direktno na stvar i ne troši mnogo vreme na poljupce i maženje. Ovakvim osobama odgovaraju vatreni znakovi, ali i liberalni vazdušni.

Kako se slažu ovan i ovan?

Ovan se obično slaže dobro sa pripadnicima svog znaka. Njihova veza veoma lako napreduje, brzo se upoznaju, a nakon kraćeg perioda moguće je i ući u brak. Takođe ne mora da prođe mnogo da bi došlo do prvog seksa, koji je svakako za pamćenje. Dva ovna mogu da funkcionišu dobro, ali pod uslovom da kontrolišu svoju sebičnost, impulsivnost i tvrdoglavost.

U ovoj vezi najviše će smetati ovnova, dobro poznata tvrdoglavost. Kada se dva ovna posvađaju, sevaće na sve strane, jer ni jedan neće da popusti. Iako će se brzo spojiti, postoji i verovatnoća da će se istom brzinom i rastati, jer između muškarca i žene ovna je najača starst, dok ne mora da znači da će se između njih javiti istinska ljubav.

Kako se slažu ovan i bik?

Evo jedne, naizgled, sjajne kombinacije. Ovnom vlada Mars, bikom Venera, a Mars i Venera su u mitologiji ljubavnici, pa je logično da će se i ova dva znaka, u neku ruku, fino slagati. S obzirom da se suprotnosti privlače, nije teško pogoditi da ovan koga je lako izbaciti iz takta, pronađe zajednički jezik sa bikom koji je mrtav hladan.

Međutim razlike ih i razdvajaju na neki način. Kada dođe do problema, bik je pomalo lenj i opušten, dok nestrpljivi ovan želi odmah da reši sve. Drugo, konzervativnom biku ne odgovara liberalni ovan. Bikovi su i u seksu opušteni, vole jednostavne stvari, dok vateni ovan želi vratolomije.

Kako se slažu ovan i blizanci?

Blizanci i ovan imaju puno toga zajedničkog, pre svega jer sve rade na brzinu i u poslednjem trenutku, tako da će uspeti da isprate jedno drugo u svemu. I jedan i drugi znak vole izlaske, putovanja, druženja, pa će se i po tom pitanju složiti. Kada dođe do svađe, ona će se brzo zaboraviti, jer ni blizanci ni ovan nisu zlopamtila. Seks je takođe dobar pošto su oba znaka slobodnoumna, a i staro dobro pravilo je da vazduh raspiruje vatru ( blizanci su vazdušni, a ovan vatreni znak). Ovu kombinaciju astrolozi rado preporučuju ako je u pitanju muškarac ovan i žena blizanac. Obrnuto je već nešto drugačije, ali nije isključeno da ne može da uspe.

Loše može biti to što blizanci neće dozvoliti da ih ovan kontroliše, jer vole slobodu, dok ovan besni ako se nejgovom blizancu neko približi. Nije isključeno da će se ovakve stvari često dešavati, jer koketni blizanci obožavaju flert.

Ovnu smeta što blizanci vole da flertuju. Sa bikom će se dobro slagati, ali neće trpeti njegovu pasivnost. Dva ovna su odlična kombinacija, sve dok mogu da kontrolišu svoju tvrdoglavost.
Ovnu smeta što blizanci vole da flertuju. Sa bikom će se dobro slagati, ali neće trpeti njegovu pasivnost. Dva ovna su odlična kombinacija, sve dok mogu da kontrolišu svoju tvrdoglavost.

Kako se slažu ovan i rak?

Ne nikako!!! Ono što raka može privući kod ovna, jeste to što je ovan snažna i stabilna ličnost, pa će raku biti interesantan. Mali emotivac rak uvek traži nekog na koga će moći da se osloni i na trenutak će mu se učiniti da je ovan idealna osoba za to.

Ovan i rak ako se spoje, mogu da dobiju Nobelovu nagradu za mir. Koliko je ovan aktivan i impulsivan, toliko je rak emotivan i miran, pa iz ove veze može izaći povređen. Takođe ovnovi ne mogu da trpe to što se rakovi povlače u sebe. Rak će tražiti od svog partnera nežnost i romantiku, što ovnu nije jača strana. U seksu se takođe neće složiti jer rak voli nežnost a ovan grubost.

Kako se slažu ovan i lav?

Ovnu i lavu će veza biti kranje interesantna. Seks je fenomenalan, pošto se ovan po ovom pitanju odlično slaže sa svim vatrenim znakovima. Ovakvu kombinaciju možemo slobodno preporučiti i za brak. Njihova veza je puna avantura i dešavanja, pa se slažu i po tom pitanju. I ako bude nekih promlema u njihovom odnosu, oni ne traju predugo

Slično kao i kod kombinacije ovan-blizanci, ovnu će smetati lavovi flertovi, a kako oboje vole da budu vođe, nije isključeno ni da će izginuti oko toga ko će biti glavni u vezi ( mada u ovakvim bitkama lav bez problema izlazi kao pobednik). Ovan se mora malo češće deliti komplimente lavu, a to je redak slučaj.

Kako se slažu ovan i devica?

Devica i ovan mogu dobro funkcionisati, a još ako imaju sličnih interesovanja, ova veza uopšte nije loša. Devica ima nešto mistično u sebi, realna je, sve što radi prvo proračuna unapred, što se ovnu jako dopada.

Da bi opstali, ovan i devica se pre svega moraju poštovati. Kao i svaka druga i ova veza može imati probleme, ali bitno je da se u tim situacijama ispoštuju, pošto kroz raspravku mogu ponižavati jedno drugo, a to već vodi samo razdoru. Takođe devica je sklona kritikama, koje ovan ne podnosi.

Kako se slažu ovan i rak?
Kako se slažu ovan i rak? Ovan i lav su sjajna kombinacija.

Kako se slažu ovan i vaga?

Veza između vage i ovna će na početku sigurno biti interesantna. Ovan je osvajač, a vaga nepopravljivi romantičar kome je ljubav neophodna, a posebno se preporučuje kombinacija muškarac ovan i žena vaga. Takođe ovan voli da dominiara, a vaga će mu bez problema to dopustiti. Na početku će sve izgledati slatko i besprekorno.

Vremenom njihove razlike mogu doći do izražaja. Ovan je veoma brzoplet, a vaga sve radi proračunato, tri puta meri, a jednom seče. I što je najgore po tom pitanju uopšte ne mogu da razumeju jedno drugo.

Kako se slažu ovan i škorpija?

Ova kombinacija uopšte nije loša. Dva eksplozivna znaka će se vezati od samog početka. Jaka energija jednog i drugog znaka odraziće se i na njihov seksualni život. Lako će rešavati i bitna životna pitanja, jer se ne plaše da rizikuju.

Sve će biti dobro dok se ne posvađaju. Tada se mora voditi računa da ovan ne bude previše tvrdoglav, ali i škorpija mora da nauči da oprosti i da ne gleda kako će mu vratiti milo za drago. Oboje su jako ljubomorni, pa se i ova osobina mora kontrolisati.

Kako se slažu ovan i strelac?

Strelac i ovan će se takođe lako dogovoriti oko nekih stvari. Lako će i dopuniti nedostatke jedno drugom. Ovan voli da bude vođa, a strelac će mu to bez problema dozvoliti. Oboje su avanturisti i lako komuniciraju. Razumeće se i u krevetu. Strelac je jedan od znakova sa kojim zahtevni ovan može ostvariti vezu na duže staze.

Može smetati to što je strelac jako nestalan kada su veze u pitanju, pa mu ovan mora dati određenu dozu slobode. Međutim ovan spada u ljubomornu grupu znakova, tako da eto problema u najavi.

Koja kombinacija je bolja? Ovan i lav ili ovan i vaga?
Koja kombinacija je bolja? Ovan i lav ili ovan i vaga?

Kako se slažu ovan i jarac?

Jarac voli uspešne i sposobne osobe, a ovan je baš takav. Čak i kada imaju probleme, gaje međusobno poštovanje. Ako je dama u znaku jarca, ovo bi mogla biti sjajna kombinacija.

Razlika je u tome što jarac sve radi promišljeno i oprezno, a ovan juri kao muva bez glave, ne razmišljajući puno o posledicama. Seks je dobar, ali ovan i jarac nisu par koji će se pomiriti u krevetu nakon svađe. Ako nešto nije u redu među njima, seksa ili neće biti ili će biti jako loš.

Kako se slažu ovan i vodolija?

Što se tiče emocija i seksa vodolija i ovan će se dobro složiti. Ovnu će se dopasti to što je vodolija nekonvencionalna. Vodolija može da ,,iskulira“ kada ovan pobesni, jer će se ionako razljutiti nakon nekoliko minuta. Najbolja solucija jeste da žena bude u znaku vodolije, jer će one taktički umeti da smire ovnovu impulsivnu narav.

Ovan se ne slaže loše sa vazdušnim znacima, ali ponekad vodolija želi određenu dozu slobode, koju ovan ne može da joj da.

Kako se slažu ovan i riba?

Ribe vole da imaju jakog partnera, koji za sve preuzima inicijativu, a ovan je baš takav. Između njih se mogu javiti snažne emocije. Ovan voli da bude glavni, a riba će slepo slušatu uglavnom sve što on kaže.

Voda i vatra nikada nisu mogle zajedno, pa ni u ovom slučaju . Seks će biti zadovoljavajući, ali vremenom će ovan hteti nešto drugačije, a ribe neće baš biti oduševljene. Retki su slučajevi kada ovi znakovi mogu da ostanu zajedno na neke duže staze.

Ovan i riba nisu dobar spoj.
Ovan i riba nisu dobar spoj.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts