Fossil satovi – američki dizajn i različiti brendovi

Fossil satovi

Poreklo: Kompanija Fossil osnovana je 1984 godine u Teksasu, i poznat je američki brend u oblasti proizvodnje ručnih satova. Ime kompanije potiče od nadimka koji su braća osnivači dali svom ocu. Fossil satovi, merenje vremena kombinuju obavezno sa šik i modernim dizajnom.

Galanterija, kaiševi, nakit…

Fossil se osim proizvodnjom ručnih satova bavi i proizvodnjom tašni, kaiševa, kožne galanterije i naočara. Ipak, Fossil poseduje sopstvene i druge licence za primenu tehnologije na bazi kojih se izradjuju satovi. Dakle osim sopstvene linije satova, Fossil izradjuje sarove i za neke druge brendove.

fossil satovi

Fossil inače sklapa satove, i koristi ne sopstvene već gotove mehanizme. Glavni zadatak u kompaniji je zapravo dizajn kućišta i brojčanika. Prvi Fossil satovi izašli su na tržište 1985 godine. Proizvodne pogone imaju u Kini i Švajcarskoj, a distributivni centri su rasporedjeni širom sveta, a najviše u azijskim zemljama.

Svake godine, ljubitelje fosil satova čeka nova kolekcija. Pored velikog broja novih modela, konstantno se inovacijama „osvežavaju“ serije već postojećih modela. Fossil satovi su vrlo prilagodljivog dizajna i uglavnom se mogu nositi u različitim svakodnevnim ali i posebnim prilikama.

fosil ženski

Ako do sada niste znali, linije satova koje Fossil radi prema licenci su:

– Michele , Zodiac , Relic , Burberry , DKNY , Emporio Armani , Armani Exchange , Diesel , Michael Kors, Marc by Marc Jacobs , danski Skagen, Adidas originals , Karl Legerfeld i Tory Burch.

Poslednja kolekcija Fossil satova predstavlja mešavinu i neobičnu kombinaciju materijala i boja medju kojima su pink, nijanse zlatne, roze, braon, boja maline, i nezaobilazne bela i crna. Materijali od kojih su napravljeni su aluminijum, nerđajući čelik, keramika, a detalji su napravljeni od cirkona.

Cena Fossil satova

Ženski ručni Fossil satovi kreću se od 3 000 pa do 20 000 dinara za standardne modele. Skuplji modeli su zlatni ili sa kožnom narukvicom uz dodatak keramičkih detalja ili ukrašeni cirkonima.

fosil replike

Muški Fossil ručni satovi su malo skuplji, a na primer Fossil Flight Stainless Steel Watch u boji dima košta oko 17 000 dinara.

Fossil satovi za decu i džepni satovi

Fossil kompanija izradjuje i razne linije satova za decu po licencama, pa tako na primer, za dečake postoji linija Supermen satova, a za devojčice su tu satovi sa likom uspavane lepotice i drugih Diznijevih junaka.

fossil deca

Kada je reč o džepnim satovima, Fossil nudi klasične ručnesatove koji selako pretvaraju u džepne dodavanjem posebnog lančića. Ovakvi modeli koštaju oko 80 evra. Pogledajte ponudu na sajtu:

http://www.kronoshop.com.

fossil dzepni

Replike Fossil satova

Fossil satovi pripadaju grupi modnih satova pa prema tome spadaju u drugu kategoriju satova po kvalitetu. Upravo zbog toga, na našem tržištu je skoro ne moguće naići na repliku Fossil sata, jer se kopije izradjuju i prodaju za one skuplje brendove. Na brojnim forumima možete naći iskustva vlasnika Fossil satova. Mnogi na ove satove gledaju kao na modni dodatak i smatraju da Fossil sat nije pravi izbor za istinskog zaljubljenika u satove.

Iskustva i komentari

Mušterije se sa Fossil satom, prema iskustvima radnika u prodavnicama satova, često vraćaju u radnju žaleći se uglavnom na guljenje kućišta i propuštanje vode.

U svakom slučaju, nabavite sat po vašem ukusu i želji, originalne izrade, kako biste dobili jasno uputstvo, garanciju i mogućnost besplatnog servisiranja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts