Žena vodolija, dama širokih shvatanja

Žena vodolija – karakter i osobine

Žena vodolija je neko za koga možemo reći da je širokih i slobodnih shvatanja, pravi podbornik demokratije. Ona ima strpljenja za druge, uvek je spremna da ih sasluša i da pomogne. Možda bi svi trebalo da pozavidimo ženama vodolijama na njihovom horoskopskom znaku i njegovim osobinama, jer njih krasi veliki broj vrlina.

Ako je žena vladar neke države ili vođa nekog tima, poželjno je da bude rođena u znaku vodolije. Njene pozitivne osobine su brojne i niko joj ne može parirati. Voli da priča a voli i društvo, lako se uklopi u bilo koju sredinu i ne zabada nos u tuđe živote. Ne vole kad su sami, uvek su raspoloženi za društvo i dobar razgovor.

Ponekad mogu dosta istrošiti energiju i iscrpeti telo, tako da je tada za ženu vodoliju najbolje da pobegne negde na odmor i napuni baterije. Idealno mesto za odmor je negde gde je drugačija kultura i gde ima toliko toga novog da se vidi, proba i nauči, ali i gde je stanovništvo otvoreno za nova poznanstva i razgovor. Ovo je ujedno i najbolji način da žena vodolija izađe iz depresije ako se zbog nečega oseća tužno.

Karakter i osobine žene vodolije.
Karakter i osobine žene vodolije.

Iako je budućnost svakog od nas nepredvidiva, za ženu vodoliju možemo slobodno da kažemo da je pravi vizionar. Kako ona sebe zamisli za petnaest godina, tako će joj i biti.

One su nezavisne, ne treba im muškarac da ih vodi kroz život i vrlo lako će se osmostaliti i kada treba da odu iz roditeljske kuće.

Od odeće, žena vodolija voli da njen stajling ima dosta detalja, pa ćete je videti sa puno nakita, nitni, i drugih aksesoara u raznim bojama. Sve u svemu vole opušten modni stil i uvek izgledaju lepo.

Kada su njene mane u pitanju, žena vodolija može biti ponekad i agresivna. Mogu delovati bezosećajno i prepotentno. Promenljivog su raspoloženja, a umeju i da se inate. Sve u svemu one nemaju neke velike nedostatke.

Žena vodolija bi valjalo da pripazi na zglobove, cirkulaciju i da izbegava masnu hranu.
Vodolijina planeta vladalac jeste Saturn.

Vodolije su komunikativne, nekonvencionalne i društvene.
Vodolije su komunikativne, nekonvencionalne i društvene.

Žena vodolija kao majka

Žena rođena u znaku vodolije ne bi trebalo da ima problema da zadobije simpatije, ljubav i poverenje svoje dece. Ume vrlo lako da im se približi i da shvati njihova osećanja i potrebe, tako da se odlično slaže sa svojim mališanima.

Ona traži od dece da je poštuju i gubitak poštovanja od strane dece je njen veliki strah.

Deca ih prosto obožavaju, jer vodolije umeju sa najmlađima.
Deca ih prosto obožavaju, jer vodolije umeju sa najmlađima.

Žena vodolija – posao i karijera

Kada kažemo žena vodolija mislimo na veoma inteligentu ženu sa odličnom inuicijom, tako da ne čudi širok spektar zanimanja kojim ona može da se bavi.

Vodoliji valja poveriti svoje finansije, jer se ona ,,proteže koliko je dugačka“, to jest, nikada neće prekomerno trošiti već samo onoliko koliko ima.

Žena vodolija može biti dobra i u nekim nekonvencionalnim zanimanjima, kao što je na primer pilotiranje. Snalazi se i u poslovima vezanim za struju, ali i marketing.

Pored toga, pomenuli smo da su vodolije dobri lideri, politika im ide od ruke, snalaze se sa gudačkim instrumentima, pa im i muzika može biti dobar izbor zanimanja. Leži im i gluma, i dosta poznatih glumica je rođeno u ovom znaku.

Žena vodolija se dobro snalazi u poslovima vezanim za struju.
Žena vodolija se dobro snalazi u poslovima vezanim za struju.

Ljubavni profil žene vodolije ( najbolje kombinacije, ponašanje u ljubavni, u seksu, zavođenje…)

Žena vodolija u vezi i braku – Ako ste jedan od muškaraca koji smatra da supruga treba da bude ispod svog muža, da je njeno mesto u kuhinji i uz decu, nikada nećete osvojiti ženu vodoliju. Njen muž mora biti liberalnih shvatanja i da svoju suprugu tretira kao sebi jednaku. Ako je ne gušite i ne sputavate, ne treba da brinete za vašu vezu, a ni za to da će vas nekad prevariti. Žena vodolija je jedna od onih dama koje se osvajaju kroz razgovor. Tada će proceniti vašu inteligenciju, kulturu, i odlučiti da li treba da se upusti u vezu sa vama. Ne voli folirante, već iskrene i poštene muškarce. Biće vam teško da joj održite pažnju jer ona traži da joj muškarac bude uvek interesantan i da joj život sa njim nikada ne bude dosadan. Nju baš briga kakvo mišljenje imate o njoj i ne opterećuje se tim stvarima. Teško ulaze u neku ozbiljniju vezu, jer im sve brzo dosadi. Ni ljubav ne izjavljuje tako lako. Ako ste sa njom u vezi, dobili ste novog najboljeg prijatelja.

Vodoliju ćete zavesti razgovorom. Ona obožava inteligentne muškarce.
Vodoliju ćete zavesti razgovorom. Ona obožava inteligentne muškarce.

Žena vodolija u krevetu – Ovo nije žena koja će se primiti na komplimente koje joj upućujete na račun njenog seksi izgleda. Kada želite da je odvučete u krevet i da je zavedete, upustite se u neki neformalan razgovor i zadivite je svojom opštom kulturom i inteligencijom. Takođe traži da je poštujete uvek pa i tokom vođenja ljubavi. Kada im je do skesa, nije im bitno mesto, i to je ono najuzbudljivije kada je intima sa vodolijom u pitanju. Može vas zaskočiti na izlasku, u kuhinji, bazenu, kod prijatelja…

Kako se žena vodolija ponaša tokom seksa?
Kako se žena vodolija ponaša tokom seksa?

Što se tiče slaganja, žena vodolija može pronaći zajednički jezik sa velikim brojem muškaraca. U obzir mogu doći muškarci rođeni u znaku lava, ovna, blizanaca, jarca, strelca, vage i, naravno, vodolije.

Poznate dame rođene u znaku vodolije

Jedna od najznačajnijih vodolija naše istorije je Isidora Sekulić, poznata spisateljica. Pomenuli smo da im leži i gluma, pa tako imamo i slavne glumice rođene u znaku vodolije: Radmila Savićević, Branka Katić, Danica Maksimović, Mirjana Karanović, Bridžit Fonda, Vanesa Redgrejv, Keri Vošington, Dženifer Aniston, …
Imamo i drugih poznatih ličnosti, kao na primer Slavica Ćukteraš, Anabela Atijas, Opra Vinfri, Šakira, Alisija Kiz, Sindi Kraford, baba Vanga ( čuvena bugarska proročica), Tijana Dapčević, Josipa Lisac, Paris Hilton …

Poznati rođeni u znaku vodolije - Dženifer Aniston
Poznati rođeni u znaku vodolije – Dženifer Aniston

Kako je nastao horoskopski znak vodolija?

Priča o vodoliji, slična je priči o biblijskom potopu i Nojevoj barci, samo nas vraća u staru Grčku i vreme kada je Zevs odlučio da kazni ljudski rod zbog razvratnog života, tako što je potopio svet. Kasnije im je oprostio, ali postavio sazvežđe vodolije da podseti ljude da se takve greške ne ponavljaju.

U drugoj verziji legende, vodolija je momak po imanu Ganimed, koji je bogovima na Olimpu točio vino, i u zodijaku se najčešće tako i prikazuje – kao zgodan mladić sa bokalom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts