Najbolji prirodni lekovi za bolju mušku potenciju

U borbi sa problemima sa potencijom, muškarci se sve češće oslanjaju na prirodne preparate, umesto na tablete i lekove koji mogu imati neprijatne nuspojave odnosno neželjene efekte.

Pre razvoja farmacije, muškarci su se za bolju potenciju isključivo oslanjali na odredjene biljke, začine, posebnu hranu…Zašto ne biste pokušali i Vi?

Impotencija je problem koji je zastupljeniji kod muškaraca koji su starije dobi i u većini slučajeva se može izlečiti. U uzroke ovakvog stanja, spadaju fizički problem kao najčešći (dijabetes, visok pritisak, upotreba nekih lekova, slaba cirkulacija…) Tu su i psihički problem medju kojima su stres, napetost, depresivna stanja, slaba kondicija, alkoholozam…

lek potencija1

Djumbir kao prirodni lek za potenciju

Neka istraživanja su pokazala da je dve trećine muškaraca posle uzimanja djumbira, reklo da su im erekcije jače.

Djumbir u kombinaciji sa medom se uspešno koristi i za jaču i za dužu erekciju. Med podstiče cirkulaciju krvi i pruža energiju a djumbir veoma brzo može da upumpa  krv u polne organe.

Lubenica kao lek za slabu erekciju

Stručnjaci savetuju da jedete lubenicu kad im je sezona jer lubenica sadrži aminokiselinu citrulin – supstancu koja širi krvne žile. Ovo širenje uslovljava niži krvni pritisak, bolju cirkulaciju i samim tim jaču erekciju.

Susam i med

Med je bogat asparaginskom kiselinom, a susam je izvor kalijuma i magnezijuma što udruženim dejstvom dovodi do jače polne aktivnosti.

Stavite u posudu šoljicu mlevenog semena susama, a onda postepeno dodajte med dok mešate. U ovu poslasticu možete da dodate i malo vanile.  Od smese napravite manje kuglice, i čuvajte ih u frižideru.

Naravno ,ako nemate vremena za majstorije u kuhinji, može vam pomoći  komad čokolade, starog dobrog afrodizijaka.

Šafran

Šafran je začin koji se dobija od cveta ove biljke i dosta se koristi u italijanskoj, španskoj i indijskoj kuhinji. Osim što pomaže muškarcima, jedna legenda kaže da je šafran kao afrodizijak koristila i sama Kleopatra.

Ostale lekovite biljke koje jačaju seksualnu želju i potenciju:

Ginko , cimet, crni i beli biber, karii, muskatni oraščić, vanila…

Od domaćih lekovitih biljaka probajte sa nekom od sledećih:

Žalfija, timijan, kantarion, bosiljak, komorač, matičnjak, divlji luk sremuš, nana, verem trava, verbena, ruzmarin, dragoljub…

Hrana koja može delovati kao afrodizijak:

Koštunjavo voće: indijski orah, lešnik, orasi, kikiriki, badem, pistaći i seme bundeve.

Riblje meso – losos i skuša na prvom mestu.

Morski plodovi – školjke, ostrige  kavijar…

Pomaže i meso divljači kao i  konjsko meso kao pečurke i tartuf.

Trudite se da od voća konzumirate što češće banane, avokado, jagode, smokve, nar, breskve i kajsije.

Uvrstite u svoju ishranu I sledeće povrće: celer, ljutu paprika, zelenu salatu, ren, šargarepu, feferone, beli i crni luk, šparglu, mirodjiju, rotkvice i rukolu.

Od ostalih namirnica možete probati i sa crnim vinom, šampanjcem, medom, kulenom, magarećim mlekom, plesnivim sirevima…

Čajna mešavina lekovitih bilja za za potenciju

Jednake količine bosiljka, čubra i koprive  izmešajte, i jednu veliku kašiku i sipajte u sud i prelijte sa tri decilitra ključale vode. Pustite da odstoji 15 minuta, procedite i pijte sa medom pre obroka tri puta na dan. Ovaj čaj  možete da pijete i duže vreme sve dok ne osetite poboljšanje. Takodje, ova mešavina je preporučljiva i muškarcima i svima onima koji pate od problema sa bešikom, sa prostatom i urinarnim traktom.

Dodatni saveti

Preporučuje se  zdrava ishranu, češći boravak u prirodi i fizička aktivnost, medju kojima je najbolja  jutarnja gimnastika.

Ako ste gojazni, smanjite telesnu težinu, a  ako ste slabi i mršavi, pojačajte ishranu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts