Muškarac blizanac – muškarac sa dva lica

Muškarac blizanac – karakter i osobine

Muškarac blizanac, je inteligentan, uvek aktivan, avanturista, razdragan, komičan. Kada ga upoznate, zapitaćete se da li radi na baterije, jer deluje kao neko ko se ne smiruje ni kada spava.

Teži da uvek bude zaposlen i da se nešto dešava jer je dosada, posle ograničene slobode, najveći neprijatelj blizanaca. Blizanci imaju puno hobija, ali ni jedan im nikad nije dovoljno dugo interesantan. Sve ih zanima i sve bi radili, a opet veoma lako se zasite svega i prelaze na neke nove ideje.

Muškarca blizanca bi najlakše uporedili sa leptirom koji leprša sa cveta na cvet. Kako i ne bi kada je u pitanju vazdušni znak, a znate da čuvena pesma grupe Crvena jabuka kaže: ,, Vjetar se vezat ne može“.

On je inteligentan, zabavan ali dvoličan.
On je inteligentan, zabavan ali dvoličan.

Oni će se lako sprijateljiti. Mogu i sami da odu na odmor i tamo da pronađu bar deset prijatelja sa kojima će uvek biti u kontaktu. A tek teme o kojima možete razgovarati sa muškarcem blizancem… On uvek pažljivo sluša jer je željan nekih novih saznanja, a i sam može da priča o svemu i svačemu. Blizanac je verovatno najbolji sagovornik u celom zodijaku. Čak i kada priča sa nekim ko ga nervira, on će naći temu za razgovor, jer blizanci su odlični glumci. Svi koji ih dobro poznaju, znaju da blizanci imaju dva lica. Mogu vam se smeškati kao da su sreli najdražu osobu na čitavom svetu, a u sebi vas kunu i proklinju.

Kad smo kod toga, dolazimo do one čuvene teme o dvoličnosti blizanaca. Ne verujte im nikada. Nemojte ni donositi zaključke na osnovu njihovog izraza lica, jer oni svoje pravo lice kriju iza vešte maske koju malo ljudi vidi.

S obzirom da je čio i razdragan, to mu se ogleda i na fizičkom izgledu. Kao pozitivne ličnosti, muškarci blizanci obično izgledaju mlađe, harizmatični su i krasi ih neka neobična lepota.

Dosada i gubitak slobode su najveći neprijatelji muškarca blizanca.
Dosada i gubitak slobode su najveći neprijatelji muškarca blizanca.

Njihova planeta vladalac je Merkur i ona im daje inteligenciju, njihovo glavno oružje. Snalažljivi su i u stanju da izađu bez posledica iz bilo kakve napete situacije. Možemo slobodno reći da je blizancima veoma dosadno kada sve ide glatko. Oni potajno i vole trnovit put.

Ovo je nekonvencionalan muškarac koji ne robuje predrasudama. Voli slobodu najviše na svetu. Poznato je i da su muškarci blizanci veliki materijalisti. Prilagodiće se svakoj situaciji u koju ih život satera.

O manama muškaraca blizanca možemo da pričamo na sto strana. Kao što smo već pomenuli veoma su nepostojani i čovek ne može da se osloni na njih. Kada ih zamolite za uslugu oni su puni elana, čini se kao da će vam završiti posao do narednog dana. Međutim oni lako odustaju od svega, tako da ne uzdajte se previše u njih, s obzirom da njihova reč ne vredi puno i da nemaju običaj da održe obećanja. Nisu ni stručnjaci za rešavanje problema iako se lako snalaze. Njihov problem je taj što će teško da se skoncentrišu na neki posao, i na taj način dođu do rešenja.

Bez obzira na veliki broj mana, blizanci su prosto neodoljivi i žene ih obožavaju.
Bez obzira na veliki broj mana, blizanci su prosto neodoljivi i žene ih obožavaju.

Muškarac blizanac – posao i karijera

On se snalazi u poslovima koji zahtevaju komunikaciju i kretanje. Ako želite da ga uništite dajte mu jednoličan posao, nešto dosadno kancelarijsko ili rad u proizvodnji koji zahteva da bude osam sati u jednom mestu. Mnogi blizanci će pre dati otkaz nego što će pristati da radi takve poslove.

Specifični su i po tome što iz svake oblasti znaju po nešto, ali uvek nedovoljno. Umesto toga, valjalo bi da savladaju jednu oblast do savršenstva.

Za muškarca blizanca je verovatno najbolji posao terenski komercijalista, jer obuhvata tri stvari koje oni najviše vole u poslu – svaki dan su na drugom mestu, bave se trgovinom i uvek komuniciraju sa drugima. Trgovina je generalno ono što blizancima najbolje ide u ruke, jer oni su u stanju da prodaju i mačku u džaku. Prosto hipnotišu svojim rečima i ubediće vas da kupite nešto što vam uopšte ne treba.

Muškarac blizanac je uspešan trgovac, novinar ali ne podnosi dosadne i monotone poslove.
Muškarac blizanac je uspešan trgovac, novinar ali ne podnosi dosadne i monotone poslove.

Muškarci blizanci nekad i ne znaju čime bi se bavili pa non stop menjaju zanimanja. Jer kao što rekosmo, njih sve zanima, ali se veoma retko istraju u onome što zamisle. Uvek ih privuku neke nove ideje. Ono što ih izvlači jeste želja za znanjem jer njih sve zanima i nikada im nije problem da uče nove stvari.

Vole i da podučavaju druge, a kako ih je lepo slušati, obično je veoma lako od njih naučiti bilo šta. Za njih je i novinarstvo veoma lep poziv, a s obzirom da je ovo znak koji je sklon tračarenju, veoma lako će pronaći idealan posao u žutoj štampi. Dobar posao za muškarca blizanca je i di džej, jer obuhvata i muziku i noćni provod što oni takođe vole. Od ruke im idu i sport i strani jezici. Naravno tu su i gluma, ali i razni vidovi umetnosti.

Ljubavni profil muškarca blizanca ( kakav je u ljubavi, kad se zaljubi, kakve su mu emocije…)

Kako ga osvojiti i kako osvaja? Kako ga zadržati – Žena koja će zavsti muškarca blizanca, mora biti slična njemu – živahna, pozitivna, otvorena uvek za nove mogućnosti, kako bi mu parirala u svemu. Poželjno je da ima dobar smisao za humor i da je uvek raspoložena za dobru šalu. Oni u svojoj glavi imaju viziju savršene žene i tek kada pronađu takvu, skrasiće se kraj nje. Ne vole žene koje kukaju i koje ne umeju da se nose sa problemima.

Obaspite ga komplimentima, on to obožava. Znaćete da se zaljubio u vas kad krene svima da vas pokazuje. Kada blizanac osvaja, on koristi reči kao svoje oružje. Može se desiti i da vas zeza kroz muvanje ili čak ponižava, a da vi to ne provalite. Ukoliko primetite određenu dozu sarkazma u njegovim rečima, znajte da su to normalne stvari kada blizanac reši nekog da osvoji. Iako dok čitate ovaj tekst blizanac deluje kao neko ko vas nikada ne bi mogao osvojiti, znajte da će vam neki muškarac rođen u znaku blizanca jednog dana dokazati suprotno. Oni su toliko šarmantni i harizmatični da im niko ne može odoleti.

Kako zavesti muškarca blizanca i kako ga zadržati?
Kako zavesti muškarca blizanca i kako ga zadržati?


Da li je sklon prevari i da li je ljubomoran
– Muškarac blizanac je idealan muž za sve žene koje ne vole bolesno ljubomorne supruge. On voli da ima određenu slobodu u vezi, ali je spreman da isto pruži i svojoj izabranici. Njemu se ne morate pravdati gde ste sinoć bili, sa kim, zašto ste došli tako kasno… ali nemojte ni njega bombardovati sličnim pitanjima. Ne očekujte ni preteranu vernost od ovih muškaraca. Naravno nije isključeno ni da muškarac blizanac ostane veran svojoj supruzi, ali kao znak koji voli slobodu, blizanci često imaju dvostruki život i u braku.

Muškarac blizanac nije ljubomoran, ali nije ni sto posto veran
Muškarac blizanac nije ljubomoran, ali nije ni sto posto veran

Muškarac blizanac u vezi i braku – Ovo je momak za sve dame koje vole zabavu i dobar provod. Sa njim nikada nije dosadno, on će vas uvek izvoditi zabavljati, a njegovoj harizmi ni jedna devojka neće odoleti. Doćiće ispred vaše kuće ujutru rano i počećete od doručka u prirodi, kupanja u nekom akva parku, vožnja bicikle u predvečerje, a zatim ludi noćni provod do ranih jutarnjih sati. Nikako nećete moći da kažete da vam je veza sa muškarcem blizancem neispunjena.

Šta god budete predložili kao aktivnost, on će prihvatiti. Ipak ne mora da znači da se zaljubio u vas jer je za njega ljubav često samo zabava i igra. Ako želite da raskinete sa njim, samo počnite da ga gušite, zovete sto puta na dan, da mu branite da izlazi bez vas. Manjak slobode blizanca ubija, on se tada okreće i beži što ga noge nose, pa nekad čak i kukavički. Ukoliko vam se ne dopadaju neke stvari kod njega, odustanite od pokušavanja da ga promenite, jer je ovo momak koji se veoma teško menja. Za njih je dobro da u kasnijim godinama uđu u brak. Em su mladoliki nekad i nezreli, em znači i njima i njihovoj budućoj supruzi da se dobro ižive pa da uplove u bračne vode.

Veza sa ovim muškarcem je prepuna avantura i zanimljivih trenutaka.
Veza sa ovim muškarcem je prepuna avantura i zanimljivih trenutaka.

Muškarac blizanac u seksu – ovaj muškarac prosto zrači seksipilom i ispred njegove spavaće sobe je često dugačak red. I u krevetu su uvek raspoloženi za nove stvari, bilo da se radi o nečem običnom ili krajnje perverznom. Za njih ništa nije previše u seksu, sve vole da probaju.

Što se tiče slaganja, muškarac blizanac ostvaruje najbolje kombinacije sa ženama, koje su, poput njih, vazdušni znak. Znači u obzir dolaze vage, blizanci i vodolije.

Kakav je u krevetu?
Kakav je u krevetu?

Poznati muškarci blizanci

Mnogi muškarci blizanci su nam ukrali srca. Možda, tenutno najpopularniji među njima je Novak Đoković a tu su i glumac Mihailo Janketić, Kristofer Li, Zdravko Čolić, Dragan Džajić, Ljuba Tadić, Klint Istvud, Kolin Farel, Milorad Čavić, Morgan Frimen, Aleksandar Šapič, Rafael Nadal, Velimir Bata Živojinović, Aki Rahimovski iz grupe ,,Parni valjak“, Vlado Georgijev, Džoni Dep, Pol Mekartni…

Imamo i muškarce koje istorija upamtila a koji su rođeni kao blizanci u horoskopu. To su Aleksa Šantić, Milutin Milanković, Kosta Novaković, Žorž Bize, Jovan Jovanović Zmaj, Johan Štraus Mlađi, Franc Kafka, Paja Jovanović, Muamer el Gadafi, ruski car Petar Veliki, Rihard Štraus, Če Gevara, Blez Paskal, itd.

Glumac Kolin Farel je blizanac u horoskopu
Glumac Kolin Farel je blizanac u horoskopu

Kako je nastao horoskopski znak blizanci?

Horoskopski znak blizanci odnosi se na dva brata po majci, Kastora i Poluksa. Obojica su imali sestre bliznakinje, ali su se slagali kao da su sami blizanci.

Jedan je bio sin boga Zevsa, pa je bio besmrtan, dok je drugom otac bio smrtnik. Braća su i očekivala da će ih jednog dana smrt razdvojiti. Međutim zbog bliskosti dva brata koja je ganula bogove, Zevs je obojicu uzdigao u sazvežđe Blizanci, gde se danas nalaze zvezde po imenu Kastor i Poluks.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts