Prirodni eliksir mladosti i dugovečnosti

Eliksir mladosti i dugovečnosti

Da biste zaržali svoje zdravlje na optimalnom nivou i sprečili prevremeno starenje celokupnog organizma usled užurbanog načina života i nepravilne ishrane, ne treba ni mnogo para ni vremena.

Savremen način života, trka za poslom, prekovremeni rad, stres i štetni uticaj zagadjenosti životne sredine, svakako ostavljaju svoj trag i na našim licima. Potražite pomoć u prirodnim sastojcima od kojih se lako može pripremiti svojevrsni “eliksir mladosti i dugovečnosti”.

Ovo je naročito važno za žene, koje posebno brinu o izgledu kože i kose. Za negu i lep i blistav izgled, nije uvek potrebno odvojiti basnoslovnu sumu novca za luksuzne kozmetičke preparate ili estetsku hirurgiju.

Naravno da su za zdravlje na prvom mestu važni pravilna ishrana, redovna fizička aktivnost i duhovno zadovoljstvo. Postoje mnogi prirodni preparati koje možete i sami napraviti i koji će Vam pomoći da održite vitalnost i snagu za svakodnevne izazove, brige, napore i stresove. Sastojci su nam obično u kuhinji, na dohvat ruke.

Recept od lanenog ulja i limuna

Potrebni sastojci:

  • 100 ml lanenog ulja
  • Dva limuna
  • 1 glavica belog luka
  • Pola kilograma kvalitetnog prirodnog  meda

Očišćeni beli luk i limun (jedan bez kore i drugi sa korom) umisujte u blenderu. Dodajte med i laneno ulje i dobro sve promešajte. Ovaj prirodni preparat čuvajte u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli i uzimajte tri puta na dan po jednu kafenu kašičicu pre obroka.

eliksir mladosti

Laneno ulje sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, i bogat je izvor  važnih antioksidansa, pa u kombinaciji sa limunom efikasno čisti žučne kanale i jetru. Vitamin C iz limuna će ojačati imuni kapacitet organizma dok beli luk kao prirodni antibiotik štiti od virusa i bakterija. Češnjak i limun su inače već dobro poznata lekovita kombinacija i u našoj tradicionalnoj medicini koja se koristi za lečenje prehlada, kašlja i gripa.

Recept od meda i cimeta

Med i cimet u kombinaciji imaju posebno blagotvorno dejstvo na organizam. Ova mešavina čuva zdravlje, okrepljuje, utiče na plodnost…

Neka istraživanja pokazala su da med i cimet ubrzavaju regeneraciju organizma, podižu imunitet, čine telo vitalnijim i snažnijim. Iako je nama cimet prvenstveno poznat kao začin, kineska narodna medicina ga vekovima koristi kao lek kod prehlada, kašlja, bolova u želucu, problema sa varenjem i psohočkih poremećaja. Etericna ulja od lista biljke cimeta koriste se za lečenje slabe cirkulacije i reumatizma, protiv celulita, infekcija i kolitisa. Ako imate problem sa varenjem, pre obroka treba da uzmete kašiku mešavine meda i cimeta.

cimet

Čaj od cimeta i meda je davno poznat lek za okrepljenje i vitalnost kod nekih drevnih plemena kao što su Hunzi. Recept: Kasiku cimeta i četiri kašike meda prokuvajte u 2 dl vode. Pijte četiri puta na dan po jednu četvrtinu dobijenog napitka.

Tibetanski eliksir mladosti

Gde potražiti recept za dugovečnost ako ne kod tibetanskih sveštenika i lekara?

Za pripremu tibetanskog čudesnog eliksira potrebno vam je: jedan decilitar soka od limuna, 200 grama prirodnog meda, i maslinovo ulje – 50 mililitara. Sve sastojke dobro promešajte i  preparat je spreman! Izimajte ga svakog jutra na tašte po jednu kašiku u trajanju od mesec dana. Terapiju ponavljajte dva puta godišnje.

eliksir mladosti

Ovo prirodno sredstvo će ojačati imunitet, reguliati rad gastrointestinalnog trakta, čistiće krvne sudove i jetru, ulepšaće Vam ten, i izgledaćete mladje i svežije.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts