Žena riba, nežna sanjalica

Karakter i osobine

Žena riba je veoma nežna, osetljiva i krajnje romantična. Verovatno ni jedna žena zodijaka nije toliko osetljiva i emotivna. Osim što su senzualne, ribe važe i za izuzetno lepe žene.

Za početak treba pomenuti, da to što je žena riba emotivna, nikako ne znači da je slaba. Ona se uvek zaštitnički postavlja prema svima, počevši od svoje porodice, prijatelja, pa do potpunih stranaca na ulici, kojima zatreba njena pomoć. Jednostavno, voli da pomaže slabijima od sebe.

Karakter i osobine žena rođenih u znaku ribe.
Karakter i osobine žena rođenih u znaku ribe.

One su prepune ljubavi, koju poklanjaju svima. Međutim, uvek ćemo imati grupu žena koje rado pokazuju svoje emocije, ali i one koje ih vešto kriju iza maske, pošto stahuju da ne budu povređene. Inače ribe su poznate po tome što nekad idu iz krajnosti u krajnost.

Kao prijatelj, žena riba će vam uvek rado pomoći, ako treba za vas će ići i u vatru i u vodu. Međutim ne očekujte da neće očekivati ništa za uzvrat. Ako vam ikada žena riba pomogne nešto u životu, uzvratite joj bar nekim malim znakom pažnje, setite je se kada je njoj teško, jer je za nju duševna hrana kada joj se dobrota uzvrati. U suprotnom biće jako povređena, iako vam to možda neće priznati.

Žena riba i nije baš sasmostalna osoba, ali ako su astrološki aspekti povoljni, imamo i dame koje odudaraju od ovog šablona. Za te osobe važi da su veoma kreativne. Nisu baš ni istrajne kada se radi o nekim ambicijama i ciljevima, ali ako u svom okruženju imaju uticajne ljude koji su radi da im pomognu, onda mogu lako ostvariti svoje snove.

One žive ni na zemlji, ni na nebu, a ponekad deluju malo izgubljeno. Zato u sebi nose određenu dozu tajanstvenosti. Može se desiti i da pomeša stvarnost i snove. Pogled im je takođe tajanstven, ali prosto hipnotiše sagovornika.

Ribe su rođene u periodu između 20 februara i 20. marta, a njima vlada planeta Neptun.

Žene ribe su emotivne i nežne
Žene ribe su emotivne i nežne

Posao i karijera

Pošto žene ribe vole da pomažu drugima, one će se najbolje osećati u takvim poslovima. Ako ste pripadnica ovog znaka možda bi rad u nekoj humanitarnoj organizaciji ili socijalnoj službi bio sjajan za vas.

Sažaljive su i prema životinjama, pa mogu biti i dobre veterinarke

Ribama takođe leže zanimanja gde mogu pokazati koliko su kreativne, pa će se snaći i u muzici, arhitekturi, dizajnu…

Novac im nije toliko bitan, kada je posao u pitanju. Više vole da mogu da se kreativno izraze na radnom mestu, ali naravno neće raditi ni besplatno, pošto im je novac potreban za egzistenciju.

One vole da pomažu drugima, i najbolje se snalaze u takvim poslovima.
One vole da pomažu drugima, i najbolje se snalaze u takvim poslovima.

Žena riba kao majka

Već smo rekli da žena riba uvek stavlja slabije ispred sebe i da se trudi da ih zaštiti, pa to vam već govori mnogo o tome kakva je kao majka. Njena deca su za nju blago, svetinja, nešto najvrednije i najbolje što postoji. U stanju je da ih drži pod staklenim zvonom, samo da ih neko ne povredi. Dosta energije troše i na razgovor sa decom koji im je jako bitan, kako bi ih razumeli.

Imaju dobru roditeljsku strategiju. Uvek posmatraju šta se dešava oko njihove dece, šta rade, možda im čak krišom ulaze u ,,Fejsbuk“ profil, ali se vešto prave da ih ništa ne zanima. Ne pritiskaju decu vanškolskim aktivnostima, niti ih forsiraju da budu odlični đaci.

Ribe su nežne majke i zaštitnički nastrojene prema deci.
Ribe su nežne majke i zaštitnički nastrojene prema deci.

Ljubavni profil (kakva je u ljubavi, u krevetu, najbolje kombinacije…)

Zavođenje – Iako žena riba deluje povučeno i konzervativno, znajte da ina ima u rukavu nekoliko trikova pomoću kojih muškarce baca na kolena. Njena ciljna grupa su nežni muškarci. Ako ste vi taj koji treba nju da zavede, treba bukvalno da joj pričate bajke. Ona voli priče o mističnim, tajanstvenim stvarima. Voli i da joj se udeli neki kompliment. Može da napravi izuzetak i priđe prva muškarcu, ali ona više voli da bude zavedena. Ne voli buntovnike i nepostojane muškarce, avanturiste… Veoma je pametna kada je u pitanju odabir partnera, jer uvek traži stabilnog muškarca koji će da je pazi, ne nekog ko će da je povredi. Nije teško zavesti je ako spadate u ovu grupu muškaraca, nekoliko lepih reči i ona je vaša.

Kako osvojiti ženu ribu?
Kako osvojiti ženu ribu?

Kakva je u vezi – Ako ste sa ženom ribom u vezi, za sebe ste našli idealnu osobu. Ona živi za to da bude ispunjena u vezi, da voli nekog i da brine o njemu. Iako je nežna i emotivna, ona će svom muškarcu biti stub kuće, neko na koga će moći da se osloni u bilo kom trenutku. Neko ko će rado dati svoj život za njega. Svakodnevno će vas obasipati pažnjom i sitnim iznenađenjima, ali morate joj uzvratiti istom merom ako želite da vam takva ostane zauvek. To je u suštini ono što smo već pomenuli, ona želi da joj na dobrotu uzvratite dobrotom i brzo će se ohladiti ako primeti da joj pažnja nije uzvraćena. Ne dozvolite sebi da ovakvu osobu ispustite zbog nemara. Potreban im je neko dominantan, kako bi njihova ljubavna veza bila uspešna. Ponekad partnerima mogu biti naporne jer su često histerične i nervozne.

Žena riba u braku
Žena riba u braku

Žena riba u krevetu – S obzirom da su nežne, emotivne i romantične, logično je i da će vam se žena riba dati sto posto u krevetu. Kada je seks u pitanju one svu svoju ljubav pretvaraju u strast, a vole i da ugode partneru, kao što to rade i u nekim drugim situacijama.

Kakav je seks sa ribom?
Kakav je seks sa ribom?

Što se tiče slaganja i kombinacija, žena riba se najbolje slaže sa bikom, kao dominantnim muškarcem, ali u obzir dolaze i emotivci poput raka, device ili škorpije.

Poznate dame rođene u znaku ribe

Poznate žene ribe su: Olivera Katarina, teniserka Jelena Janković, Eva Mendez, odbojkašica Jovana Brakočević, pevačica i glumica Snežana Savić, Žilijet Binoš, Vesna Trivalić, Eva Longorija, Vanesa Vilijams, Ursula Anders, Ketrin Ešton, i mnoge druge dame.

Istorija je upamtila, na primer: glumicu Elizabet Tejlor i Rozu Luksemburg borca za prava žena i radnika.

Zanosna Eva Mendez je riba u horoskopu.
Zanosna Eva Mendez je riba u horoskopu.

Kako je nastao horoskopski znak ribe?

U grčkoj mitologiji naićićete na legendu o velikoj borbi titana i bogova, u kojoj su učestvovali i Afrodita boginja lepote i njen sin Kupidon bog ljubavi. Bežeći pred najezdom titana, Afridita i njen sin pretvorili su se u dve ribe kako bi otplivali na sigurno i umakli titanima. U znak zahvalnosti, nakon što su grčki bogovi izvojevali pobedu, boginja lepote uzdigla je ove dve ribe u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts