Muškarac rak – neko ko će vas voleti celim srcem

Muškarac rak – Karakter i osobine

Muškarac rak je tradicionalan znak i krajnje pouzdan muškarac. Veoma je fin, kulturan i poštuje ljude oko sebe, zbog čega ga i mnogi vole.

Ovo je muškarac koji ne okreće leđa bliskim osobama. Obično je veoma blizak sa svim članovima porodice. Kao prijatelj je takođe jedan od omiljenih, pošto je, kao što smo već rekli, pouzdan i odan. On kod ljudi ceni unutrašnje vrednosti, daleko od toga da je površan ili sebičan, mada možemo reći da nekad trvrdoglavo voli da je sve po njegovom. Umeće da vas sasluša i pomogne koliko može. Često je i zaštitnički nastrojen, naravno prema osobama koje mnogo voli a i prema slabijima.

Kakvi su muškarci rakovi?
Kakvi su muškarci rakovi?

Muškarac rak je ponekad promenljivog raspoloženja. Ujutru može ustati nervozan, a već u podne će biti najsrećniji na svetu. Ova nezgodna osobina može malo iritirati njegovu okolinu i njemu bliske ljude. Ono što takođe možete očekivati od njega, jeste da se bez razloga naljuti na vas i da se posvađa sa vama.

Emotivni rak je nekad i sklon porocima. Međutim imajte na umu da se uz trud može osloboditi ovih poroka, ali potrebno mu je puno ljubavi i podrške od voljenih osoba.

Kao pravi emotivac, muškarac rak se ponekad ponaša kao malo detence, kada mu nešto ne ide na ruku. Ne može se baš reći da je borac, kada ga okruže problemi. Najviše drame ako ne dobijaju dovoljno ljubavi od voljenih osoba.

Muškarac rak je veliki emoticavac
Muškarac rak je veliki emoticavac

Muškarac rak je sjajan roditelj, a svojoj deci može lako zameniti i majku. Kao neko ko pruža puno ljubavi, njegova deca u njemu nalaze svu ljubav i toplinu koja im je potrebna. On će voditi računa oko toga da li su jeli, da li su napisali domaći, da li su toplo obučeni i ako treba provešće celu noć kraj njihovog kreveta ako su bolesni. I porodica je za njega svetinja. Kada nešto ili nekog voli, muškarac rak će dati sve od sebe da to i zadrži kraj sebe. On će svojim ,,klještima“ držati čvrsto voljene osobe uz sebe, što će nekom prijati, ali neka druga ličnost se može osećati sputano ili ugušeno, pa će od svog muškarca raka pobeći glavom bez obzira. Imajte na umu da on ne želi da vas poseduje, već vas samo želi uz sebe, pošto mu je vaša ljubav neophodna. Zamislite ga kao malu bebu, koja se uhvatila čvrsto za majčin prst, jer beba ne smatra majku svojim vlasništvom, jednostavno želi da oseti njenu blizinu.

Osim tih klešta, kojima čvrsto drži sebi bliske osobe, ovaj horoskopski znak nosi ime po raku i jer se rakovi zatvaraju u svoju ljušturu i ne dozovljavaju nikom da proviri unutra. Tako da će se i muškarac rak često zavlačiti u sebe i bežati od okoline.

Njegova planeta vladalac je Mesec, što objašnjava rakove česte promene raspoloženja, koje se menjaju prema mesečevim menama.

Muškarac rak - karakteristike
Muškarac rak – karakteristike

Posao i karijera

Muškarac rak nema puno volje za neke stvari pa ga često i ne interesuje da napreduje u karijeri ili da započne sopstveni posao.
Za njega je najbitnije da se na radnom mestu oseća prijatno, da nema neke velike tenzije ili napetosti. Tek tada on se može opustiti i postati najbolji u poslu koji obavlja.

Iako nije baš raspoložen da otvori svoju firmu i započne sopstveni posao, muškarac rak ima i te kako razvijen smisao za biznis.

Njegova sposobnost da barata novcem čini ga i dobrim ekonomistom. Kao neko ko je brižan, rak može biti dobar lekar, ali i dobar učitelj ili nastavnik, jer će umeti da se postavi u radu sa decom. Takođe je i dobar psihoterapeut.

Veliki broj pisaca koje je istorija upamtila, rođeni su u znaku raka, tako da se rakovi dobro snalaze i u ovoj profesiji. A kako bi lakše izneli te silne emocije, nego na papir, kroz prozu i stihove.

Najbolja profesija za muškarca raka je lekar, ali tu su i ekonomista, profesor, pisac....
Najbolja profesija za muškarca raka je lekar, ali tu su i ekonomista, profesor, pisac….

Ljubavni profil (Kakav je u ljubavi, kakve žene voli, kakav je kad se zaljubi, da li pokazuje emocije, osvajanje….)

Kako ga osvojiti i kako ga zadržati? – Muškarca raka je, od svih zodijačkih znakova, najlakše osvojiti. Dovoljno je samo da pucnete prstima i on se već zaljubio u vas. Tako da nemojte da se igrate sa njegovim osećanjima, ako već ne želite ništa ozbiljno od njega.

Kako zadržati muškarca raka
Kako zadržati muškarca raka

Muškarac rak u vezi i u braku – Ovaj čovek je veoma nežan prema partnerki, kao što je i inače sa svima. Muškarac rak nije za kratkoročne i površne veze. Svojoj devojci ili ženi udovoljava sitnicama na sve moguće načine. Od njega ćete često dobijati male i velike znakove pažnje. Pominjali smo i česte promene raspoloženja, koje su specifične za muškarca raka. Ovo može biti teret za njegovu partnerku, tako da mu je potrebna žena koja je tolerantna i koja će pustiti da ga negativna osećanja prođu. Nemojte se ljutiti na svog muškarca raka, zbog nervoze koja ga je zadesila u nekom trenutku, jer je njegova dobrota jača od njegovih mana. I sam rak želi da se i njemu pokaže koliko ga volite, tako da bilo bi lepo da i vi njemu priredite neko iznenađenje ili mali znak pažnje.

Kakav je muškarac  rak u braku?
Kakav je muškarac rak u braku?

Da li je sklon prevari i ljubomori? – Nemojte se brinuti oko toga da li će vam muškarac rak biti veran. Veze sa njim su skoro uvek dugotrajne i stabilne, a kao emotivan muškarac koji je do ušiju zaljubljen u svoju suprugu ili devojku, ostaje im veran, bez obzira na sve. Ako je partnerka ta koja ga je prevarila, depresija i tuga mu ne ginu, jer raka ovakve stvari pogađaju mnogo gore nego druge muškarce. Međutim on će i oprostiti prevaru, jer jednostavno on vas previše voli. A da li je ljubomoran? Jeste i te kako. Pa kako da ne bude, kada vas toliko voli, očigledno je da muškarac koji toliko nekog voli bude i bolesno ljubomoran.

On ne vara ali je jako ljubomoran.
On ne vara ali je jako ljubomoran.

Kakav je u seksu? – Rakovi su konzervativni i sramežljivi, ne vole eksperimentisanje ili seks na neobičnim mestima. Međutim, ako njihova partnerka voli ovakve stvari, neće joj puno trebati da svog muškarca raka nagovori na neku suludu ideju kada je seks u pitanju. Ipak ni rak neće pristati na sve i svašta jer ga perverzije i vulgarnosti mogu odbiti. Grudi su njihova erogena zona, a uzbuđuju ih dodiri i poljupci po ovom delu tela. Ljubav vode nežno, retko kad prihvataju grub seks.

Kakav je u krevetu?
Kakav je u krevetu?

Što se tiče najboljih kombinacija i slaganja, muškarac rak se najbolje slaže sa ženama koje su rođene u znaku: raka, ribe, ali i škorpije.

Poznati rakovi

Neki od poznatih muškaraca koji su rođeni u znaku raka su: fudbaler Leo Mesi, pevač Džordž Majkl, Nikola Rakočević, Džon Kjuzak, Vlastimir Đuza Stojiljković, Ralf Šumaher, Ljubivoje Ršumović, Tom Kruz, Džulijen Asanž, Vuk Jeremić, Džordž Buš, Silvester Stalone, Džefri Raš, 50 Cent, Ringo Star, Nikola Đuričko, Đorđo Armani, Milutin Mima Karadžić, Nenad Jezdić, Beni Benasi, Oliver Mandić, Mišo Kovač, Dejvid Haselhov zvezda serije ,,Čuvari plaže“, njegov kolega Vin Dizel, Saša Lošić pevač grupe ,,Plavi orkestar“, Žan Reno, itd.

Reper 50 Cent je rođen kao rak u horoskopu
Reper 50 Cent je rođen kao rak u horoskopu

Ljubiša Stojanović Luis, pionir jugoslovenskog vazduhoplovstva Ivan Sarić, Žan Žak Ruso, engleski kralj Henri VIII Tjudor, Petar Kočić,Vasko Popa, Herman Hese, Franc Kafka, Đuzepe Garibaldi, Džon D. Rokfeler Stariji ali i njegov unuk Nelson Rokfeler ( rođeni su istog datuma – 8. jula) , Arčibald Rajs, Nikola Tesla, kompozitor Karl Orf, glumac Pavle Vujisić, Petar I Karađorđević, Gaj Julije Cezar, holandski slikar Rembrant, Petar Bojović, fizičar Robert Huk, Nelson Mendela, Živojin Mišić, ali i mnoge druge poznate istorijske ličnosti rođene su pod znakom raka.

Kako je, po legendi, nastao horoskopski znak rak?

I priča o raku, kao horoskopskom znaku, vezana je za starogrčkog junaka Heraklea. Kako bi osujetila njegove planove, boginja Hera poslala je raka, da Heraklea grize za noge dok se borio protiv ogromnog čudovišta po imenu hidra. I hidra i rak su ubijeni, Herakle je nastavio dalje sa svojim zadacima, a Hera je raka uzdigla u nebo.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts