Kako nositi suknje sa visokim strukom

Suknja sa dubokim, odnosno sa visokim strukom je komad odeće veoma  zahvalan za kombinovanje. Uz nju možete da nosite bilo koju majicu ili košulju koja se u suknju upaše.

Gornji deo ne mora obavezno da biti uzak. Na primer, to može biti i neka šira košulja koja se ne upasuje tik uz liniju tela, već se namesti tako da se malo širi iznad pojasa  suknje. Ovakve kombinacije daju vizuelni doživljaj nošenja haljine.

suknja1

Obuća

Visoke potpetice su uz suknje sa visokim strukom skoro obavezne, kako Vam ovakva suknja ne bi vizuelno  skratila visinu i učinila da izgledate  zdepasto iako to niste. Izrazito visoke i mršave devojke mogu sebi da proušte nošenje ovih suknji sa ravnom obućom – baletankama i ravnim čizmicama.

suknja2

Različitost modela

Suknje sa visokim strukom, uvek su aktuelne, posebno u poslovnim odevnim kombinacijama ali i za večernje prilike. Poslednjih sezona, dizajneri preporučuju različite modele: kratke, srednje dužine do kolena ili duge, potpuno uske od laganijih materijala, relativno uske od štofova, mini uske ili široke, a sve u zavisnosti od prilike i stila koji Vam odgovara. Većina aktuenih modela prati prepoznatljiv stil pedesetih.

suknja3

Poslednjih sezona, moderne su  mini-suknje visokog struka , kombinovane sa širokim majicama. Preporučuju se i modeli A kroja, kao i suknje koje imaju romantične karnere. Pošto je u poslednje vreme jako moderna asimetrija svake vrste, slobodno izaberite i suknje takvog kroja.

suknja4

Prednost suknji sa visokim strukom

Suknje sa visokim strukom, osim toga što vizuelno izdužuju figuru, veoma  su ženstvene i elegantne, a, u zavisnosti od kroja i materijala-i veoma izazovne.

Ako ne želite da vam suknja bude pripijena uz telo, birajte one široke nabrane modele ovih suknji koje pristaju svim figurama.

Zahvalne su i zbog toga što se jednostavno  kombinuju, možete ih nositi i uz majicu, top , košulju, bluzu, sako,  sa cipelama, čizmama, visokom petom…

suknja5

Kako nositi suknje sa visokim strukom?

Ove suknje u zavisnosti od modela mogu pristajati gotovo svakoj figuri, medjutim, posebno su zahvalne za dame sa figurom poput peščanog sata. Ako ste uski u u struku sa proporcionalnim merama kukova i grudi, suknja sa visokim strukom (onaj najklasičniji, osnovni model) je kao stvorena za Vas.

suknja6

Reč je o uskoj suknji do kolena, sa visokim strukom koji će laskati figuri peščanika  i tako istaći bogate obline tela. Jednostavno uz kombinaciju i sa najobičnijom košuljom, delovaćete čarobno. Obogatite kombinaciju bisernom glomaznom ogrlicom, visokom petom i odgovarajućom tašnom. Tokom hladnijih dana, preko ovakvih kombinacija možete nositi sve vrste kaputa – i one šire modele i strukirane.

Modna preporuka za žene sa jačim oblinama- Izbegavajte vrećaste modele ovakvih suknji jer će one sakriti oblik vaših kukova i zadnjice.

Ako pak imate neproporcionalnu figuru i struk koji nije naglašen, izbegavajte  suviše uzane modele koji će ovaj nedostatakjoš više naglasiti.

Svi modeli suknji sa visokim strukom, mogu se upotpuniti širokim kaišem.

suknja7

Suknje sa visokim strukom u zavisnosti od prilike

Za dnevne varijante, kombinujte ovakve suknje sa  pamučnom majicom i baletankama. Za večernje prilike, uz uži model suknje sa visokim strukom, nosite visoke pete, svečaniju bluzu ili svilenu košulju, a možete preko nositi i sako.

Za večernje izlaske, kraće modele sa visokim strukom u jarkim bojama možete kombinovati sa teksas jaknom, ravnim čizmama, običnom belom majicom, zanimljivom kapom i malo jačom šminkom. Osim suknji u jačim bojama kao što su pink, neon zelena ili jarko žuta, zanimljivo izgledaju i modeli sa tufnama koje su i ove sezone u trendu.

duboka suknja

Iako nam je prva asocijacija na ovaj tip suknji – poslovna garderoba (crna uska suknja do kolena i bela jednostavna košulja uz visoke ozbiljne potpetice i kožnu klasičnu tapnu) duboke suknje mogu biti korisne i za mladalačke kombinacije. Ako ste mladji, birajte ove suknje u vedrijim bojama i to kao maksi ili jako kratke dužine, kao i one široke , naborane modele.  Najobičnija majica sa zanimljivim aplikacijama ili printom, platnene patike, odgovarajuća torba i glomazna bižuterija –  učiniće kombinaciju ležernijom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts