Kako nositi crno-bele haljine

Poput večito moderne crne boje, potpuno ista stvar, kada je u pitanju garderoba, važi i za crno belu kombinaciju boja. Već dugo su ove dve boje u najrazličitijim dezenima prisutne na komadima odeće za sva godišnja doba, na kupaćim kostimima, obući…

Ova bezvremenska mešavina ponovo je ušla na velika vrata modnog sveta jer je kao omiljena mnogim kreatorima, svoju poziciju našla u brojnim kolekcijama garderobe i obuće za sezonu jesen, zima 2014-2015.

Crno bele tufne, crno bele pruge, geometrijski dizajn ili aplikacije i animal crno beli printovi…. Kombinacije ove dve boje su skoro neograničene.

haljina osnovna

Ako ste u dilemu u kojoj boji da nabavite sledeću haljinu koja će naći mesto u vašem garderoberu – kombinacija sa kojom nećete porešiti je upravo crno bela. Prednosti ove dve boje su u tome što u zavisnosti od dezena, prijaju skoro svakoj figuri, svakom tenu, svakoj boji kose…

Kombinovanje crno-bele haljine

Crno bele haljine će, u zavisnosti od kroja i modela, biti odličan izbor kako za svaki dan, tako i za svečane prilike pa i za odlazak na posao. Naravno, u skladu sa prilikom, kombinivaćete haljine sa adekvatnim nakitom, obućom, tašnom, šminkom, jaknom, sakoom…

Za poslovne prilike, crno bela haljina uz telo, srednje dužine – do kolena, će biti pravi izbor! Upotpunite look adekvatnim nešto diskretnijim nakitom i cipelama sa štiklom.

Black White Coast Dianna Dress

Svečane crno bele haljine obično su duge i sa čipkom, mada ima i kratkih modela i haljina koje su uske i uz telo ili balon modela koji će, uz detalje poput jarko pink mašne, kaiša ili pojasa i obuće u takodje nekoj drečavoj boji, izgledati jako dobro za odlazak na neki koktel ili zabavu. Pismo torbica i lakovane cipelice upotpuniće Vaš elegantni večernji stajling.Za Čarlston stil, biće dovoljna i jedna crna šredimenzionirana mašna.

haljina7

Koliko crno bela kombinacija boja može biti svečana, pokazuje i to što su u novijim kolekcijama venčanica, sve prisutnije svilene i haljine od tafta u čipke za mlade, upravo u ovoj mešavini boja.

crno bela vencanica

S druge strane, crno bele haljine od pamuka sa animal printom ili od pletenine jednostavnog kroja, biće savršen izbor za nošenje svakog dana. Odlično će se slagati uz baletanke, sandale sa kaiševima, popularnim gležnjačama, a letnji modeli i sa papučama i rimljankama.

haljina2

Crno bela haljina za svaki dan može biti i malo formalnija a potrebno je samo da dodate torbicu u jarkoj boji, štiklice i komad diskretnog nakita.

haljina1

Crno bele haljine i obuća

Ono zbog čega je crno bela haljina zahvalna je i to što uz nju možete nositi obuću u svim, ali svim bojama! Najbolji efekat se postiže kombinovanjem sa pink, tirkiz ili žutom obućom, ali će svakako dobra kombinacija biti i sa klasičnijim bojama cipela kao što su braon, bež, teget, siva ili crna. Jedna od bezvremenskih boja obuće koja se takodje odlično slaže sa crno belom garderobom je cinober crvena! Dakle – slobodno eksperimentišite!

haljina4

Crno bele haljine i nakit

Evo još jedne odlične stvari u vezi sa crno belim haljinama – trpe skoro svaki nakit, a Vaše je samo da ga prilagodite uz priliku. Aktuelne kolekcije nakita promovišu glomazne komade prstenja, ogrlica, mindjuša i narukvica od bižuterije.

haljina8

Ako je pak Vaša crno bela haljina sa elegantnom čipkom i imate nameru da je nosite na večernjem koktelu, onda se ipak odlučite za diskretniji nakit. Biće dovoljne i samo biserne naušnice, ili jednostavna srebrna ogrlica.

S druge strane, za neformalnije prilike, izlaske na kafu ili ručak, slobodno se pograjte sa bojama i izaberite predimenzioniranu oglicu sakamenjem ili kristalima ili za glomazno prstenje i narukvice.

nakit1

Naša preporuka: ”Mona” haljine iz crno bele kolekcije i “P.S…”  kolekcija nakita, odnosno  bižuterije, u kojoj ćete sigurno naći ono što će se fantastično uklapati sa Vašom omiljenom crno belom haljinom.

mona1

ps1

mona2

ps2

mona3

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts