Najlepši ženski pleteni džemperi za jesen-zimu 2014/15

Pleteni džemperi nikada ne izlaze iz mode. Osim toga što pružaju udobnost i toplinu, kada se dobro iskombinuju, mogu se nositi, ne samo kao odevni predmet za zimu i jesen, već i na proleće umesto kaputa ili jakne.

Modni dizajneri, nekoliko poslednjih sezona, pa tako i ove 2014, 2015, za hladne dane obavezno preporučuju džempere, kardigane, rolke i tunike koje u zavisnosti  od kombinovanja, mogu izgledati jako elegantno.

dzemper3

Ženski džemper kombinovan sa suknjom ili haljinom

Ako ste ljubitelj poslovnog stila, tanji pamučni džemperi koji se kopčaju i prate liniju tela savršeno se mogu kombinovati sa suknjom i košuljom. Nabavite ih u nekoliko različitih boja i uvek ćete imati praktičnu kombinaciju. Trendi su i modeli koji su kraći i sa dvorednim kopčanjem. Mogu se nositi i kao sako. Za predstojeću sezonu se preporučuju modeli sa širim i kraćim rukavima, ali i oni sa istaknutim ramenima koji će doneti duh osamdesetih.

dzemper1

Džemper kao tunika

Tunike su, sigurno Vam je to dobro poznato, najpraktičniji komadi koje žena može imati u garderoberu. Mogu ih podjednako nositi i punije i mršave osobe. Kada prodju hladni dani, mogu se kombinovati sa haljinom i cipelama ili čizmicama sa malo višom petom.

Modeli A-kroja i tunike koje su sečene ispod grudi, preporučuju se damama koje imaju šire bokove i višak kilograma.

dzemper5

Džemper umesto kaputa

Topli džemperi mogu biti udobna zamena za kaput ili jaknu. U vidu ponča koji ćete kombinovati sa zanimljivim šalom ili  maramom, biće dovoljno topao, a ako se kombinuje sa uskim farmerkama i trendi dubokim čizmama – izgledaćete više nego moderno.

Uz suknje i pantalone takodje se slažu deblji, džemperi na kopčanje koje prate liniju tela.

Pun pogodak biće i predimenzionisani jarko pink džemper sa funkcijom kaputa ili mantila.

dzemper2

Džemperi i suknje

Dizajneri često eksperimentišu sa kombinacijama džempera i drugim odevnim predmetima, počev od opuštenih dnevnih pa do večernjih varijanti.

Tako je preporučljiva kombinacija svilene večernje suknje sa slojevitim džemperom od kašmira. Džemper koji je ručni rad, može se nositi i sa suknjom do poda i glomaznom ogrlicom, što mnogi kreatori preporučuju kao kombinaciju za večernje izlaske.

dzemper suknja

Kraće suknjice sa zanimljivim printom odličnesu za kombinovanje sa rebrastim pletenim džemperom.

Dakle, novi trendovi idu ka miksu opuštenosti i izražene ženstvenosti. Za hrabrije dame – pozajmite muški džemper i nosite ga uz Vašu najelegantniju suknju!

Pastelne boje

U garderoberu bi ove sezone trebalo da imate obavezno jedan pink džemper. To može biti jarka roze boja, ali ako ne volite “drečavost” odlučite se za pastelne i nežnije tonove ove boje.

Roze džemper se odlično kombinuje sa običnom belom košuljom i džinsom.

dzemper6

Bilo koja dužina je dozvoljena, čak i ispod kolena. Uživajte u jednostavnosti i lagodnosti koje Vam može pružiti samo fini, topao, pleteni džemper.

Džemperi koji su vrlo krupno pleteni, poslednjih godina su pravi hit! Mustra varira od najobičnije pa do komplikovanijih radova, a oko vrata mogu imati rolku ili biti jako otvoreni. Mogućnosti kombinovanja su neograničene!

dzemper ponco

Staro kao novo

Sigurno imate u ormanu dosta starih džempera, pa čak i onih koje su nosile Vaše majke ili bake. Osvežite ih uz kožne pantalone, džins, suknjeod tvida ili štofa ili usku haljinu do kolena i dobićete garantovano unikatnu kombinaciju.

Varijacije

Jednako atraktivno će delovati džemper jednostavnog pletenja u jednoj boji kao i oni asimetričnog kroja, sa mnogo šara, sa ukrasima na ramenima, vezom, dodatom kragnom ili drugim aplikacijama.

Ako dodajte visoke pete i zanimljivu torbu, svaki džemper će ozgledati lepo. Mnogi dizajneri preporučuju kombinaciju uske suknje i debljih džempera. Ako jedžemper širi, stavite zanimljiv kaiš.

Pleteni džemperi sa rolkom izgledaće savršeno sa kožnim pantalonama, bez obzira na boju.

dzemper4

Džemper od kašmira

Džemper od kašmira je prosto neizostavni odevni predmet u svakom ženskom ormaru. Zbog udobnosti i mekoće tkanine, ovi džemperi su vrlo prijatni za nošenje u hladnijim mesecima. U njima Vam neće biti hladno a na Vama je samo danapravite dobru kombinaciju.

Taj posao i nije toliko težak jer je džemper stekao ogromnu popularnost upravo zbog njegove prilagodljivosti . Možete ga nositi uz slojevitu garderobu, sa kaišem, uz farmerice,  helanke, kožnepantalone, u retro ili u modernoj kombinaciji.

dzemper5

Džemperi sa V izrezom

Moderan a u isto vreme i tradicionalan, džemper sa V izrezom je uvek šik. Ovakav kroj čini telo vizuelno užim, a vrat dužim. Ako ga nabavitej ednom, uvek ćete ga nositi i držati u garderoberu kao večitu klasiku.

dzemper v

Kardigan

Ako već nemate jedan – krajnje je vreme da kardigan uvrstite u svoje kombinacije i to sa opuštenim mladalačkim pantalonama ili zavodljivim haljinama. Ovaj džemper je neizostavan u retro kombinacijama. Nosite ga preko laganog tanjeg topa, što će dati na ženstevnosti. Kombinujte ga sa uskim farmerkama za opušten izlazak i šetnje.

dzemper kardigan

Štrikani džemperi u jarkim bojama

Zaboravite na pravilo da se zimi nose tamnije boje. Ne odlažite uživanje u jarkim bojama za proleće. Nabavite džemper u neonskim nijansama jarkih boja i kombinujte ga sa neutralnim komadima odeće. U obzor dolazi i kožna suknja sa neuobičajenim cipelama na štiklu.

Okrugli izrez

Jednobojni džemper sa okruglim izrezom, kome ste dodali ešarpu i zanimljiv nakit, izgledaće više nego ženstveno.

Kombinujte džemper okruglog izreza sa nekom masivnom ogrlicom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts