Kako izabrati korektor za podočnjake

Korektori za podočnjake mogu vas spasiti ako izgledate umorno, ako imate problema sa kesicama ispod očiju ili tamnim podočnjacima zbogih ličite na rakuna.

Svakom se desilo da ujutru ne ustane svaž i naspavan, a protiv podočnjaka ne pomaže dovoljno ni puder. Zato odaberite adekvatan korektor koji će sakriti nepravilnosti na vašem licu, pre svega podočnjake.

Kakav korektor odabrati, žuti ili zeleni?

Možda vam je logično da korektor bude žućkasti, a ako nemate iskustva sa ovom vrstom šminke, verovatno će vam delovati smešno kada vidite korektor zelene boje. Zadatak svakog korektora jeste da vam izjednači ten i sakrije nepravilnosti, a u zavisnosti od problema, biramo i boju korektora.

Ukoliko imate problem sa crvenilom za vaše probleme najbolje rešenje je zeleni korektor. Zelena boja će nulirati crvenilo, i kada preko nanesete i adekvatan puder, dobijete savršen ten.

Za sve one koji imaju modre podočnjake zbog kojih izgledaju umorno ili bolesno predlžemo žuti ili ružičasti korektor.

Kako da odaberete pravi korektor za podočnjake?
Kako da odaberete pravi korektor za podočnjake?

Kako se nanosi korektor? Kako prekriti modre, crne i tamne podočnjake?

Opet, u zavisnosti od problema, korektor se nanosi na različite načine.

Tako na primer, ako su vam podočnjaci izborani, valjalo bi da korektor bude svetliji od pudera, i to za nijansu. U podočnjak ,,upišite“ korektorom latinično slovo v, od jednog ugla oka ka drugom a potom ga utapkajte lagano prstom.

Ako imate problem sa vrećicama, poželjno je da korektor bude malo tamniji od podloge koju nanosite ( ali ne previše taman ). Razmažite ga lagano prstom od jednog kraja oka ka drugom.

Za probleme sa crvenilom zbog kojeg vam oči izgledaju zatvoreno, korektor nanosite na gornji kapak. Takođe ga utapkajte i preko njega nanesite neku svetliju senku za oči ili senku u boji svog tena.

Nemojte nanositi korektor preko pudera, nećete dobiti ono što želite. Predlažemo da svaki novi korektor koji kupite, prvo testirate kod kuće, jer pojedini umeju da promene nijansu nakon što se nanesu i osuše. Testiranje je poželjno i zbog eventualnih alergija, jer kao što i sami znate naše lice, pogotovo predeo oko očiju je osetljiv kada je koža u pitanju i ne valja nanositi bilo šta na takva područja.

Najpopularniji korektori kod nas?

Kakav ćete korektor odabrati zavisi isključivo od vas i vaših potreba. Neki od uslova koje dobar korektor mora da zadovolji jesu da se dobro razmazuje, da je nežan za kožu, da je postojan i naravno da dobro prekriva podočnjake.

Ovo su robne marke koje su kod nas najtraženije:

Loreal – Loreal ima nekoliko vrsta korektora, a omiljene su True Match kolekcije. Možete ih naći u obliku voštane bojice, uz drugu vrstu dobijate i profesionalnu četkicu za nanošenje, a možda najpraktičnije pakovanje jeste sa aplikatorom ( podseća na tečni ruž za usne ). Postoji devet nijansi ovog korektora. Bez problema pokriva bilo kakve nedostatke na licu i savršeno se uklapa sa vašim tenom. Lako ćete ga razmazati a pri tom je veoma postojan. Što je najbolje dugo će vam trajati.

loreal korektor

Essence – preporučuje se za umornu kožu i specijalista je za tamne krugove oko očiju. Essence korektor naćićete u pakovanju koje podseća na senku za oči. Za njega nemate aplikator već se nanosi lagano prstima. U jednom pakovanju imate dve nijanse koje možete i mešati ukoliko bude potrebe. Radi se o nijansi ,,natural beige“ koju najviše i koriste dame sa naših prostora. Za razliku od recimo Lorealovog, morate ga dodavati s vremena na vreme, ali se lako nanosi i razmazuje pa vam to neće teško pasti. Ipak mnogo je bolji za prekrivanje bubuljica i nepravilnosti na licu nego za podočnjake.

essence korektor

Alverde – Alverde se od ostalih razlikuje jer je trobojan. U malom, praktičnom pakovanju imate roze, zelenu i žutu boju. Za sve probleme po jedno rešenje. Ružičasta nijansa ili boja lososa kako je još neki nazivaju, praktična je za pokrivanje podočnjaka. Zelena je, kao što smo već pomenuli dobra za neutralisanje crvenila na licu. Žuti ili bež koristi se kako bi se na licu izjednačio ten kao i za pokrivanje nesavršenosti poput bubuljica ili fleka.

alverde korektor tri boje

Avon – I Avon ima adekvatan korektor u svojoj ,,Calming Effects“ kolekciji, kako bi što lakše ujednačili ten. Izgledaćete sveže i odmornije. U pitanju je tečni korektor, koji možete koristiti za sve tipove kože. Nanosi se aplikatorom, baš kao kod Lorealovog korektora koji smo takođe preporučili. U zavisnosti od vašeg tena imate dve nijanse, medium i fair, pri čemu je medium tamnija. Korektor je srednje gustine, i što je takođe bitno lako se razmazuje.

avon korektor calming efects

Balea – Verovatno ste već čuli za Balea, robnu marku ,,DM“-a. U Balei ćete naći nekoliko proizvoda koji pokrivaju podočnjake i ostale nepravilnosti. Jedno je tonirani rolon, mada za njega važi da ne prekriva baš do savršenosti podočnjake. Balea korektor u stiku je već efikasniji, a posebno se preporučuje mlađim devojkama koje još uvek ne žele da upropaste svoje lice puderima, a pri tom treba da prekriju bubuljice, fleke i druge probleme na licu.

balea korektor rolon

Garnier – Garnier brend takođe u ponudi ima i korektor u rolon pakovanju, mada i za njega možemo reći isto što i za Balein rolon. Preporučuje se u letnjim mesecima, i može da smanji podočnjake, ali nije baš u pitanju klasična šminka koja će vam u potpunosti prekriti podočnjake. Nemojte da ga pomešate sa zelenim pakovanjem, jer je u pitanju običan rolon, a ne korektor. Rolon o kojem govorimo je u žutom pakovanju i predviđen je samo za pokrivanje podočnjaka, ali ne i ostalih nepravilnosti na licu, što ga opet razlikuje od ostalih preparata koje smo pomenuli u ovom tekstu.

garnier rolon korektor

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts