Jesenje boje u vašem domu

Bili spremni ili ne, jesen je zakucala na naša vrata i vreme je da počnete da razmišljate kako da dekorišete vaš dom za ovo godišnje doba.

Sigurno ste šetajući gradom zapazili u izlozima pravi spektar jesenjih boja iz čega nesumnjivo možemo da vidimo da dizajneri uvek inspiraciju traže u prirodi. Boje su bakarne, bordo, crvene, zlatne, oker žute, narandžaste, zelene….

Juče sam sa prijateljicom brala lišće sa drveća kako bi ih odnela u vrtić da tamo deca prave jesenje čestitke. Čupkajući list po list, birajući one koji su šareniji, koji su iz zelene krenuli da prelaze u žuto i braon, dobila sam i ja inspiraciju da preuredim malo stan, da počne više da odiše jesenjim bojama.

Kako da dnevnu sobu osvežite jesenjim bojama?

Ako vam je nameštaj u bež ili braon boji, sjajno se uklapaju sve boje jeseni: narandžasta, žuta, smeđa, zelena pa čak i jarko crvena, sve su to prelepe tople jesenje boje koje u vašem domu stvaraju udobnu i toplu atmosferu. Ja prvo krećem od ukrasnih jastuka. Izađite napolje ili pogledajte kroz prozor: sigurno ćete dobiti ideju koje boje idu zajedno: recimo, zelena i žuta, narandžasta i zlatna, oker i bordo. Stavite u svaki ugao kreveta po dva jastuka u dve boje a natkasne prekrijete sa podmetačima u istim bojama. Dodajte i poneku sveću u trećoj boji i vaša dnevna soba je presvučena u potpunosti. Narandžasta boja bi se izuzetno uklopila kao detalj, zato što daje energiju prostoru.

Potražite inspiraciju:

jesenje boje

Ako je nameštaj braon boje, izaberite jastuke u zelenoj i zlatnoj i zelenoj i narandžastoj boji. Na zavese u zelenoj boji sjajno se uklapaju draperije u tamno braon boji.

Obavezno ubacite i neki novi dekorativni predmet i sliku sa motivima jeseni u vaš dnevni boravak ili trpezariju. Na taj način jednostavno i brzo, kroz detalje, ostavljate snažan utisak u vašem domu.

dnevni borakav jesen

Zavese u bojama jeseni

Kakav je kolorit napolju, takav može biti i unutra, ali ako ste izabrali više boja za centralni deo dnevne sobe, onda zavese treba da budu jednobojne, recimo boje zlata ili bakra, nešto što će napraviti ravnotežu svom tom šarenilu. Zavese za jesen treba da su prozračne i lagane, prijatne na dodir. Utisak možete da upotpunite sa dekorativnim draperijama od teških materijala.

Draperije treba da su tamnije nijanse i obavezno da budu usklađene sa ostalim dekorativnim materijalima u sobi.

Prekrečite zidove

Možda ćete reći da se u ovo hladno vreme ne kreči, ali da biste osvežili vašu sobu, dovoljno je da okrečite samo jedan, centralni zid. Bilo da je u pitanju trpezarija, dnevna soba ili spavaća, biće najbolje da izaberete boju koja će pozitivno uticati na vaše raspoloženje.

Prekrivači u bojama jeseni

Izaberite materijale mekše teksture, prijatne na dodir jer oni su veoma bitan detalj u svakoj spavaćoj i dečijoj sobi. Ako su vam luksuzni prekrivači previše skupi, možete sami kupiti materijale i sašiti po vašoj meri.

Pogledajte sliku:

boje jeseni

A onda prenesite boje u spavaću sobu:

spavaca soba boje

Ukrasite trpezarijski sto

Kupite običnu providnu staklenu činiju, pa je napunite sa kestenjem, žirovima, dodajte lišće raznih oblika i boja i ako volite, ubacite i poneki osušeni cvet. U sredinu stavite jednu veliku ukrasnu sveću ili malu bundevu. Poprskajte sa lakom za kosu da se cvet i lišće ne bi raspali i uživajte u vašem ličnom dekoru.

Promenite tanjire, zamenite obične bele sa nekim u boji. Zamenite stolnjake, izaberite jesenje, tople tonove.

trpezarisjki sto boje

Obucite vaš dom u novo odelo, i uživajte u njemu!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts