Free limix farbe za kosu

Free limix farbe za kosu su profesionalne boje namenjene korišćenju u salonima, mada se mogu naći i kupiti na nekim online šopovima. Spadaju u jeftinije farbe i cena im je oko 350 dinara.

FREE LIMIX farbe bez amonijaka

Pošto postoji linija ovih boja za kosu bez amonijaka, to nam dosta govori o tome da proizvodjač vodi računa o kvalitetu, jer je poznato da farbe bez amonijaka manje oštećuju vlasi prilikom farbanja.

Još jedna karakteristika ovih farbi, i to pozitivna, je da su pakovanja veće zapremine od uobičajenih 50 ili 60 mililitara u tubi. Free limif boje su pakovane u tubi zapremine 100ml, što je odlično za one kojima je za farbanje cele dužine kose potrebno više od jedne, a manje od dve tube farbe. Farba za kosu bez amonijaka obogaćena je još vitaminima i biljnim pigmentima.

farbe1

Kakve su Free limix boje za kosu

Iskustva korisnica na forumima, a i prema navodima blogerki koje se bave recenzijama kozmetičkih proizvoda, reč je o farbama relativnog ali zadovoljavajućeg kvaliteta. Kao pozitivne strane navode se brojne nijanse boja, veliko pakovanje, vrlo pristupačna cena i odsustvo amonijaka u jednoj liniji ovih proizvoda. Farbe nemaju jak i neprijatan miris prilikom nanošenja, a boja koja je istaknuta u katalogu je baš onakva kakvu treba da očekujete nakom farbanja kose.

Tu su i Free limix korektori boja, koji su idealni za prelive svih tipova koloracija kose. Korektori su dodaci boji koji je mogu osvežiti i dostupni su u nekoliko nijansi: plava, golubje siva, žuta, crvena…

Kreatori ovih farbi navode da Free limix farbe čine kosu jakom, sjajnom i mekom a multivitaminski sastav boje štiti kosu od oštećenja tokom farbanja. Boje imaju dobru  postojanost i slabo se ispiraju, dok jako dobro prekrivaju sedu kosu. Sjaj je dugotrajan.

Tokom farbanja, boja dubinski prodire u dlaku i ne remeti strukturu i njenu prirodnu pigmentaciju. Širokom paletom boja zadovoljeni su svi kriterijumi profesionalnih frizera.

farbe3

Dve osnovne linije Free limix farbi za kosu

FreeLimix farbe proizvode se u Italiji. Postoje dve glavne vrste – bez amonijaka i sa amonijakom. Boje sa amonijakom su u srebrnoj ambalaži sa crvenom oznakom  LIMIX, dok su farbe bez amonijaka takođe u srebrnoj tubi ali sa narandžastim slovima i napomenom: Free Ammonia – na više jezika.

Uvoznik Free limix kozmetike za naše tržište je Aleksandar Cosmetics i možete ih nabaviti u njihovim prodavnicama, dok se na vrlo iscrpnom sajtu detaljnije možete informisati o svim prozvodima ove italijanske kompanije. Na njihovom sajtu možete videti i katalog boja.

Napomena: Kada nabavite ovu farbu, morate dodatno kupiti hidrogen, odnosno razvijač boje, jer se farba prodaje bez njega. Meša se sa hidrogenom u razmeri 1:1.5 što znači da na kraju dobijate skoro 250 ml boje! Dake, ovom farbom možete i dva puta da se ofarbate.

Nijanse Free limix boja za kosu

Najtraženije i bazne boje (plave, smedje, crne i crvene), rasporedjene su u više grupa, pa tako imamo:

Prirodne nijanse, prirodne mat nijanse, prirodne intenzivne nijanse, prirodne hladne nijanse, prirodne pepeljaste nijanse, pepeljaste nijanse, ekstra zlatne nijanse, zlatne nijanse, bež nijanse, mahagoni nijanse, crvene nijanse, bakarne nijanse, karamel nijanse, čokoladne nijanse, kakao nijanse, lešnik nijanse, High Tech nijanse, ljubičaste nijanse, mat nijanse  i veoma svetle nijanse.

FREE LIMIX Direct Color – kolor farbe

Ovo je linija polutrajnih farbi koje su odlične za brzo osvežavanje trenutne boje kose i za eliminisanje sedih vlasi. Boja se ispira posle 8 do 10 pranja kose. Obogaćene su vitaminima i odabranim pigmentima, čini kosu jakom, sjajnom i mekom. Boja se  nanosi četkom, celom dužinom kose i treba da odstoji od 20 do 40 minuta nakon čega se kosa opere šamponom. Hidrogen se ne koristi pa su ovi svojevrsni kolor šamponi potpuno bezbedni za upotrebu i ne oštećuju kosu.

Photo source: Pixabay, Unsplash

Similar Posts

One Comment

  1. Pozdrav, evo mog iskustva: nakon 2 god farbanja FreLlimix farbom sa amonijakom, plava 9.1 bila sam zadovoljna i htela da predjem na svetliju, 10.1 ali se desilo da je farba toliko jaka da me je vec u toku samog nanosenja pekla i cak izazivala bol, i frizerka je osetila toplotu na 15 cm od moje glave i isprali smo je bukvalno 5 min nakon nanosenja . Za tih 5 min je vec posvetlela kosu do zeljene boje (od prirodne srednje/svetlo smedje). Koristili smo hidrogen 9 posto, kao i uvek. Koza je ostala presusena, sa ponegde crvenim tackicama iz kojih izlazi limfa i pekla je jos dve nedelje. Da li je moguce da ova farba sadrzi i blans ili neki drugi “pojacivac” ili je do reakcije na hemijski sastav(sto je cudno jer nisam imala problem sa prethodnom farbom). Napominjem ida sam pre ove probala Syoss farbu isto ton 10, dakle jacu i nisam imala te probleme (osecalo se da je jaca ali nije bilo ovakvih drasticnih reakcija, mada nisam bila zadovoljna bojom). Imate li neki savet?

Comments are closed.