Kako sami da napravite sjaj za usne?

Možda vam se nekada desilo da nenadano ostanete bez vašeg omiljenog sjaja za usne, da vam je stari sjaj užegao ili da jednostavno nemate trenutno dovoljno novca da kupite novi, pa evo recepta kako da to uradite sami kod kuće.

Šta vam je potrebno da napravite sjaj za usne u kućnoj radinosti: senka za oči i vazelin, koji možete kupiti uvek u apoteci, a poželjno je imati ga kod kuće u zimskom periodu, zato što je veoma dobar za ispucalu kožu ruku. Ako nemate odgovarajuću senku za oči, a želite sjaj boje breskve ili roze nijanse, onda umeso senke za oči koristite rumenilo.

sjaj za usne

Potrebni sastojci za sjaj za usne:

  • Malo vazelina,
  • Plastična kutijica za kontaktna sočiva (ili neka stara od prethodnog sjaja)
  • nekorišćena četkica,
  • senka za oči u željenoj boji

Postupak pripreme:

  1. Vazelin promešajte sa senkom za oči plastičnom kašikom.
  2. Prespite vazelin i senku u kutijicu za kontaktna sočiva.
  3. Vaš novi sjaj je gotov.

Količinu vazelina i senke, dozirajte sami, u zavisnosti od količine koju želite da dobijete i nijanse koju želite da dobijete.Iskoristite stari ruž za usne

Nemojte baciti vaš stari ruž za usne koji je već pri kraju. Pomešajte ga sa vazelinom i pčelinjim voskom i dobićete novi.

Potrebni sastojci za ruž za usne:

  • 10 grama vazelina
  • Komadić starog karmina (kao zrno graška)
  • 5 grama pčelinjeg voska.

Priprema: Uzmite dve džezve za kafu, pa u jednu sipajte vodu i uključite šporet da voda provri. U drugu, manju džezvu, sipajte sve sastojke, pa na vodenoj pari mešajte sve sastojke dok se ne sjedine.  Prespite u neku staru kutijicu i ostavite da se ohladi.

Pčelinji vosak
Pčelinji vosak se kupuje u bolje opremljenoj apoteci ili prodavnicama koje prodaju proizvode od meda. Najkvalitetniji je onaj koji je svetlije boje. Pošto ćete morati da kupite verovatno celo pakovanje, čuvajte ga u vakumiranoj posudi, na hladnom mestu, ili ga iskoristite da napravite kremu za lice protiv bora, ili za pravljenje mirišljavih sveća.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts