Najbolji program za odredjivanje frizure i boje kose

Program za frizure danas koriste mnogi frizeri, ali i dame koje imaju nedoumice oko toga kako da se ošišaju ili ofarbaju. Jednostavni su za korišćenje i lako ćete ih pronaći.

Sada ne morate nagađati kako će vam stajati neka frizura ili boja kose. Savremena tehnologija, računari i internet su vam sve omogućili. Na vama je samo da znate kakve frizure želite da isprobate.

Programi za oblikovanje, sređivanje i pravljenje muških i ženskih frizura

Na internetu možete naći dosta programa za određivanje boje i oblika frizure, a kod svakog je princip rada sličan i jednostavan. Evo nekih interesantnih:

http://www.vjencanje-ponuda.com/virtualni-makeover/#.VP_Uw3zF-HM

Ovde recimo možete testirati frizuru na ponuđenim modelima, a možete ubaciti, odnosno ,,aploudovati“ i svoju sliku. Ako testirate frizuru na modelu, odaberite onaj koji ima vaš oblik lica.

Na slici ispod prikazana je šema programa. Mi ćemo odabrati jedan od modela sa slike. Za vas bi možda bilo najbolje da odaberete svoju fotografiju. To ćete učiniti tako što odete na opciju BROWSE.

program za odredjivanje frizure 1

Tada će se u okviru sa leve strane pojaviti vaša slika koji ste izabrali i krug u koji treba da podesite svoje lice. Ispod slike imate opcije pomoću kojih ćete uvećati ili smanjiti sliku kako bi vaše lice stalo u obeleženi krug.

Sada kada ste ubacili svoju fotografiju, možete odabrati i frizuru. Na opciji SELECT A HAIRSTYLE odaberite kakav oblik frizure želite: dugu, kratku, bob, paž, srednju dužinu, itd. Kada odaberete oblik, na slikama ispod će vam izaći ponuđeni modeli. Kada kliknete na opciju NEXT program će izbaciti još modela.

Pošto ste odabrali određeni model i kliknuli na njega, takva frizura bi trebalo da se pojavi na fotografiji sa leve strane. Ispod fotografije imate opet opcije kojima ćete prilagoditi kosu glavi na fotografiji.

Sa opcijom MOVE HAIR pomerajte kosu levo – desno ili gore – dole. To možete činiti i kursorom.

Opcijama WIDTH podešavate širinu kose, a HEIGHT dužinu. Na ROTATE je možete rotirati po želji.

Iznad slike imate ponuđene opcije za boju kose.

Znači sve je kranje jednostavno. Na kraju fotografiju možete sačuvati ili objaviti na ,,Fejsbuku“.

program za pravljenje frizure 2

Evo još jednog interesantnog programa za oblikovanje frizure:

http://makeovr.com/hairmixer/

Razlika je što kod ovog programa možete prebacivati frizuru sa jedne slike na drugu. Iznad fotografija imate dve opcije: možete da odaberete neku drugu sliku sa interneta ili da ubacite svoju sliku sa računara.

Između fotografija su opcije sa kojima možete prebacivati frizuru sa leve slike na desnu ili obrnuto. Ovo je odličan program ako želite frizuru kao neka poznata ličnost. Samo pronađite frizuru koja vam se dopada na internetu, prebacite je na neku svoju fotografiju i pošaljite mejlom svom frizeru. On će dalje znati šta da radi i kako da vas posavetuje.

program za oblikovanje frizure 3

Skidanje programa za određivanje frizura sa interneta ( free download )

Veliki broj programa se može i skinuti sa interneta. Kao na primer ovaj:

http://www.thehairstyler.com/virtual-hairstyler?ref=hp

Pomenuti program možete probati i onlajn, možete skinuti i besplatnu verziju, ali znajte da se puna verzija plaća, što nije retkost kada su profesionalni programi za pravljenje frizura u pitanju.

Osim ako nemate svoj salon i ne želite da osavremenite poslovanje, predlažemo da sačuvate novac i da koristite onlajn verzije. Možete naći još free download verzija, ali naša topla preporuka jeste da i u tom slučaju koristite onlajn program, i ne navlačite razne viruse na svoj računar. Programi na internetu su sasvim dovoljni za testiranje iz zabave i fizička lica.

Da napomenemo da svaki program ima opciju i za određivanje muških frizura, s tim što nećete baš na svakom pronaći muškog modela. Ali zato možete ubaciti svoju sliku na kojoj ćete birati svoju frizuru što je mnog bolja varijanta, zar ne. Princip rada je isti kao i sa ženskim frizurama.

Kako se mogu skinuti programi za frizure sa interneta?
Kako se mogu skinuti programi za frizure sa interneta?

Određivanje frizure prema obliku lica

Da bi ste bili sigurni da će vam frizura dobro stajati pročitajte par sugestija o tome kakav oblik frizure ide uz određeni oblik lica:

Okruglo lice: Za okruglo lice preporučujemo bob, paž, dužinu malo ispod brade ili dugu stepenastu kosu. Birajte kraće šiške ili ih prebacujte na stranu.

Ovalno lice:
Za ovalno lice postoji jako puno opcija kada je idealan oblik kose pitanju. Preporučujemo kosu malo dužu od ramena, ravnog ili talasastog oblika. I ako pokupite kosu lepo će vam stajati, bilo da je samo sklonite iza ušiju, ili pokupite u punđu i rep. Kratke frizure takođe lepo stoje, a možete se ošišati i na paž. Ovalno lice je verovatno najlepši oblik, pa birajte frizure koje će vam istaći lice.

Četvrtasto lice: Za ovakvo lice birajte bob frizure ali ne u ravni sa vilicom, već iznad ili ispod. Ako želite dužu ošišajte se stepenasto. Kovrdže i istanjeni krajevi će takođe lepo stajati.

Trouglasto lice: Ako se odlučite za bob, odaberite stepenastu varijantu. Za dugu kosu je takođe poželjno da bude stepenasta.

Srcoliko lice: Za ovakvo lice ide dužina kose do ramena ili bob srednje dužine. Izbegavajte šiške i otvorite čelo, kako vam kosa ne bi previše sakrila lice. Ako već želite šiške, najbolje je da ih ošišate na stranu.

Duguljasto lice: Za ovakav oblik najbolje su duge kose, ili razbarušene frizure. Duguljasti oblik glave je idealan za duge šiške, koje će vam malo smanjiti dužinu lica. Možete birati punije, ravne šiške.

Kako odrediti frizuru prema obliku lica
Kako odrediti frizuru prema obliku lica
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts