Kako kombinovati teksas košulju?

Teksas košulje često izlaze iz mode, pa se nanovo vraćaju na velika vrata. S obzirom da odeća od teksas materijala nanovo stupa na modnu scenu, možete slobodno obogatiti svoj garderober i sa tekas košuljama, teksas haljinama, prslucima i slično.

Pravi bum napravile su tekas košulje i jakne sa nitnama i ,,bodljama, dok su cirkoni i štras na ovakvim komadima odeće uglavnom napustili modne rubrike.

Bilo kako bilo, govorimo o odeći koju je lako priuštiti, cene su različite, ali svakako teksas košulju ćete moći da priuštite ukoliko vam se nešto ovako dopada.

Evo šta sve treba da znate o teksas košuljama, kako se kombinuju, uz šta se nose, i tako dalje.

Kako kombinovati teksas košulju?
Kako kombinovati teksas košulju?

Kako nositi žensku tekas košulju?

Postoji više vrsta teksas košulja, pa ih možete nositi na više načina.

Uske teksas košulje su možda omiljena vrsta, jer ističu liniju, a mogu da pokriju i nedostatke. Često se nose kao zakopčane do grla, ili se otkopčaju do grudi, pa se ispod obuče, recimo neka simpatična bela majica. To je baš onaj pravi kaubojski stil, koji je takođe aktuelan. Uz ovakvu kombinaciju možete nositi i torbu od prevrnute kože sa resama i šorc. Idealna letnja kombinacija za šetnju ili neki opušteni izlazak sa prijateljima.

Ako ste nešto puniji za vas su široke košulje u vidu tunike. Kako bi ste dodatno ulepšali kombinaciju i vizuelno smanjili oblik struka, predlažemo da nabavite neki simpatični pojas ili kaiš, u svetlo braon boji. U modi su i široke bluze i košulje koje se upasuju u pantalone i suknje sa dubokim strukom, pa sličnu kombinaciju možete napraviti i sa širokim teksas košuljama.

Teksas košulje možete nositi na više načina u zavisnosti od vaše linije i stila.
Teksas košulje možete nositi na više načina u zavisnosti od vaše linije i stila.

Kako uklopiti i šta obići uz teksas košulju? Kombinacije sa suknjom, farmerkama, kožnim pantalonama …

Teksas košulje nisu za poslovne ili svečane kombinacije. One su za neke opuštenije prilike, pa prema tome birajte i ostalu odeću.

Kada govorimo o kombinacijama teksas košulja i suknja, predlažemo široke suknjice sa dubokim strukom. One mogu biti različitih dizajna i boja, jer uz teksas se mogu kombinovati sve boje. Mi vam predlažemo da uz svoju tekas košulju nosite šarene suknjice, cvetnih dezena ili, pak, nešto slično.

Imali smo periode kada je bilo popularno da čitava odevna kombinacija bude od teksasa. Znači i pantalone, i košulja, torba, pa čak i obuća. Mnogima je najlakše da iskominuju teksas košulju sa farmerkama, ali opet ne morate baš da se čitavi pretvorite u džins. Ako baš insistirate na ovakvoj kombinaciji, možda je najbolje da vam farmerke i košulja budu različite nijanse teksasa. Na primer neka farmerke budu tamne, poželjno je čak i crne, a košulja od svetlijeg teksasa. Takođe, kako bi ste osvežili svoj stajling, ovakvu odevnu kombinaciju upotpunite sa svetlo braon kaišem i torbom u istoj boji. Ako ne volite svetlo braon, onda obdaberite neku drugu svetliju boju, tipa bela, zelena, roze i slično. Plavu izbegavajte, pošto na sebi već imate plavo.

Mnogi se raspituju i o kombinaciji teksas košulja i kožne pantalone. Ovo baš i nije popularna kombinacija, ali možemo preporučiti, recimo uske kožne pantalone ili kožne helanke i široku, dužu teksas košulju, poput kraće tunike. Možda bi bolji efekat bio kada bi ste obukli kožne pantalone u svetlo braon boji, jer se teksas idealno kombinuje sa ovakvom nijansom.

Kako da najbolje iskombinujete teksas košulju i kožne pantalone.
Kako da najbolje iskombinujete teksas košulju i kožne pantalone.

Šta odabrati: svetlu ili tamnu tekas košulju?

Koju ćete nijansu teksasa odabrati zavisi isključuivo od vas i vašeg stila. Možda bi za leto opet bilo bolje da to bude svetli teksas, ali kao što rekosmo, potpuno je svejedno.

Tamniji teksas je aktuelniji tokom zimskog perioda, dok leti devojke obično nose svetlije nijanse farmerki, pa se možete upravljati istom logikom kada kupujete teksas košulje.

Za leto je, verovatno lepše, odabrati svetliju varijantu teksas košulja.
Za leto je, verovatno lepše, odabrati svetliju varijantu teksas košulja.

Kratke jakne i košulje od teksasa

Kako smo se od skoro zaljubili u kratke teksas jakne, mnoge devojke su poželele i košulju u sličnom fazonu.

Kao omiljeni model kratke teksas košulje, izdvojila košulja koja se vezuje napred u čvor. Svoju košulju možete na taj način skratiti tako da vam otkriva stomak.

Međutim ako vaš stomak i nije za pokazivanje, bez brige. Obucite ispod kratku atlet majicu koja će vas vizuelno suziti, a čvor na košulji vežite pri dnu stomaka. U tom slučaju raskopčajte nekoliko dugmića na košulji, čisto da napravite nešto seksipilniji izgled.

Kada govorimo o ,,kratkom teksasu“, sve su popularniji i kratki prsluci od teksasa. Oni su takođe sjajni za leto. Ispod njih možete obući svoju omiljenu majicu ili… baš ništa. Ovu kombinaciju upotpunite sa simpatičnom, krupnom ogrlicom ili narukvicama.

Kratke teksas košulje su takođe osvojile srca ljubitelja mode.
Kratke teksas košulje su takođe osvojile srca ljubitelja mode.

Teksas košulje za muškarce.

Momci, nismo ni vas zaboravili. Raskopčana teksas košulja, sa rukavima podvrnutim do lakata ponovo je aktuelna. Ispod nje možete obući jednostavnu belu majicu, bez ikakvih aplikacija, i eto kalsične a odlične modne kombinacije za muškarce.

I muškarci mogu nositi teksas košulje na više načina: bilo da su upasane u pantalone ili puštene da padaju preko pojasa.

Što se tiče kombinacije teksas košulja i farmerke, daćemo vam isti savet kao i damama. Napravite kombinaciju svetla košulja i tamne pantalone. Ako vam sve bude i istoj nijansi, kombinacija će biti pomalo dosadna.

Teksas košulje vam ne preporučujemo za posao ili neku svečaniju priliku. One mogu doći u obzir kao neka opuštena varijanta, za neobavezni izlazak, žurku i slično.

Aktuelne su i teksas košulje za muškarce.
Aktuelne su i teksas košulje za muškarce.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts